Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Valitsijayhdistys

EU:n osavaltion, YK:n vai Suomen presidentti?

Mikä on se tärkein kriteeri tasavallalle presidenttiä äänestäessä?

Voi olla maallikolle vaikea arvioida ulkopoliittisten kantojen sävyeroja, varsinkin kun keskivertosuomalainen usein ujostelee itselleenkin omia mielipiteitään ja korostaa asiantuntemattomuuttaan. Aika monta kertaa olen saanut kuulla koulutetuiltakin, etteivät tee päätöstään poliittisin perustein, koska hänen ehdokkaallaan varmasti on sellaista "sisäpiiritietoa" jota hänellä itsellään ei ole, joten asiaa on sitten turha edes miettiä.

Vaalikannattajakortin täyttäjä kannattaa pääsyä ehdokkaaksi

Se ei tarkoita, että hän äänestää.

Hän kannattaa demokratiaa.

Haluaa, että henkilö, joka haluaa ehdolle vaaleihin ilman puoluetta, saa tähän mahdollisuuden. Ja että äänestäjät saavat vaihtoehdon lisää. 

Näin vain Niinistön mainoksen, missä luki että "Teitä on todella paljon, jotka haluatte Sauli Niinistön jatkavan tasavallan presidenttinä."

Puolueeton presidentti?

Rapakon takana kuohuu. Kaksi äärimmäisen epäsuosittua henkilöä kisaa pääpuolueiden ehdokkaina Yhdysvaltain presidentin virasta, joka on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista tehtävistä. Moni äänestäjä hakee vaaleissa protestia, eikä vaalien lopputulos ole vielä lainkaan selvä. Jo vuoden jatkunut jännitysnäytelmä iskee aalloillaan myös vanhalle mantereelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä