Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vakaumus

Paavoko muka valittaisi!

Koska kappalejako blogialustalla ei edelleenkään toimi, olen erottanut kappaleet toisistaan vinoviivoilla./// Usein kuulee valittajien valittavan, että Paavo Väyrynen valittaa.

Arkadianmäellä toiset naamat, jos edustajien äideillä olisi ollut aborttikortti?

Nyt on pakko livetä ja kirjoittaa työelämän ulkopuolelta. Silläkin uhalla, että turpiin tulee ja rankasti. Lupaan kestää kuin nainen eli tunnetusti kestää kaiken. 

Pyhä yksinkertaisuus. Näin voi todeta Arkadianmäellä istuvasta porukasta. Ainakin mitä tulee sen aborttikeskusteluihin viime viikolla. Kaksisataa tyyppiä päätyi tasan kahteen eri näkemykseen elämän yhdessä vaikeimmista kysymyksistä. Eikä kumpikaan kanta liippase läheltäkään omaani.

Kannatusjäsen.

Olen ilmeisen epäpyhä ihminen. Sillä jostain syystä se, että jotain asiaa vastustetaan "kristinuskon vastaisena" on useammin korrelaatti sille, että kannatan asiaa kuin vastustan sitä. Ja nähdäkseni syynä ei ole pelkästään se mitä kristinusko on uskontona tai edes instituutiona.

Omatunnonvapaudesta

Jo jonkin aikaa on keskusteltu lääkärien oikeudesta kieltäytyä abortista vakaumuksellisiin syihin vedoten. Myös jotkut poliitikot, Päivi Räsänen etunenässä, ovat vaatineet lääkäreille tätä vapautta. Useimmat EU-maat ovat jo tehneet niin ja myös Euroopan neuvosto on vaatinut, että lääkäreillä pitää olla vapaus kieltäytyä abortista, jos hän ei sitä voi hyväksyä.

 

Myös kansalaisaloite on vireillä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

 

Tuleeko vain enemmistön olla suvaitsevainen

Suvaitsemattomuus tuntuu olevan arvossaan. Vähemmistön ei apulaisoikeuskanslerin mukaan tarvitse sietää sitä että enemmistön hyväksymiä uskontoon liittyviä traditioita ja perinteitä vaalitaan kouluissa. Hyväksymistä ja samaa mieltä olemista ei kukaan ole vaatinut.

Tänään kuulemme että koulussa laulettavat perinteiset laulut voi mennä säe säkeeltä etukäteen läpi jottei niihin sisältyisi mitään enemmistön arvomaailmaa sivuavaa. Hyväksyttyjä säkeitä voisi sitten kuunnella. Pakkolaulaminen kun lienee poistunut jo aikoja sitten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä