Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 18 s sitten

Viljelijät tyytyväisiä juhannuksen sateisiin: ”Näinhän ei saa kesälomalaisille sanoa”

29 min 4 s ago

Lämmin alkukesä hellii lomalaista, mutta viljelijöille kuivuus aiheuttaa harmia. MTK:n vilja-asiamies Max Schulman arvioi viljasadon pienevän tänä vuonna 20–25 prosenttia.

–Vaikka nyt lähtisi säätyyppi vaihtumaan, kyllä siellä kasvusto ottanut jo aika pahasti nokkiinsa, Schulman sanoo.

Kuivuuden lisäksi viljelyalat jäävät tänä vuonna jonkin verran edellisvuotta pienemmiksi. Luonnonvarakeskuksen yliaktuaarin Anneli Partalan mukaan keskimääräinen viljasato on viime vuosina ollut jonkin verran yli 3,5 miljardia kilogrammaa. Viime vuonna sato jäi 3,4 miljardiin kilogrammaan.

Suomalainen asiantuntija Donald Trumpin uudesta uhkauksesta:”Aikamoinen yhä kalliimmaksi tuleva sotku”

1 tunti 12 min ago

Wilson Centerin vieraileva tutkija, Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki ei usko Euroopan unionin perääntyvän, vaikka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa jälleen uusilla tuontitulleilla.

–Vaikea uskoa, että EU pakittaisi tulliasiassa heti kun käsketään. Korkeampi tulli eurooppalaisille autoille näyttää siis todennäköiseltä. Onhan tämä jännää pitkään junnanneiden TTIP-neuvotteluiden jälkeen, mutta aikamoinen yhä kalliimmaksi tuleva sotku silti, Kuoppamäki kommentoi Twitterissä.

Pääekonomisti: Suomalaisten taloyhtiölainoissa ”jotain samaa” kuin finanssikriisiin johtaneissa subprimeissa

1 tunti 50 min ago

Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Timo Vesala löytää yhtäläisyyksiä suomalaisten taloyhtiölainojen ja Yhdysvalloissa 2000-luvun alkuvuosina yleistyneiden subprime-asuntoluottojen välillä.

EU:n tilanne huolestuttaa sekä tutkijaa että konkaripoliitikkoa: ”Tämä on uskomatonta”

2 tuntia 22 min ago

EU-myönteinen johto on Viron ulkopoliittisen instituutin johtajan Kristi Raikin mukaan kovan sisäisen paineen alla sekä Saksassa että Ranskassa, ja myös monessa muussa unionin jäsenmaassa.

Kaksi uutta suomalaista NHL:n ykkösvarausta

3 tuntia 22 min ago

Jääkiekon NHL-liigan varaustilaisuudessa kaksi suomalaista keskushyökkääjää varattiin ensimmäisellä kierroksella. Jesperi Kotkaniemi varattiin numerolla kolme Montreal Canadiensiin ja Rasmus Kupari numerolla 20 Los Angeles Kingsiin.

Ykkösvaraus oli täysin odotettu. Buffalo Sabres nappasi ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin. Myös kakkosvarausta pidettiin etukäteen lähes selviönä. Venäläislaituri Andrei Svetshnikovista tuli Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen joukkuekaveri Carolina Hurricanesiin.

Ilmatieteen laitos julkaisi lukuja juhannusmyräkästä: ”Kovin puuska 32,5 m/s, 24h sademäärä 41 mm”

3 tuntia 26 min ago

Suomea riepotteleva juhannusmyräkkä tuo vielä tänään juhannuspäivänä sateita ja tuuli voi olla paikoin puuskissa kovaa. 

–Juhannuspäivä on vielä sateinen suuressa osassa maata, mutta maan eteläosassa runsaimmat sateet ovat jo ohi. Matalapaine siirtyy juhannuspäivän aikana Suomen pohjoispuolelle ja yötä kohti sää alkaa muuttua poutaisemmaksi. Tuuli voi olla vielä paikoin puuskissa kovaa, mutta heikkenee vähitellen, Forecan meteorologit tviittaavat.

Donald Trumpilta uusi uhkaus Euroopalle: ”Rakentakaa ne täällä!”

3 tuntia 52 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa jälleen uusilla tuontitulleilla. Tällä kertaa kohteina ovat Euroopan unionin alueelta Yhdysvaltoihin tuotavat autot, sillä Trump uhkaa asettaa EU-alueelta tuotaville autoille 20 prosentin tariffit.

Trump kirjoitti perjantaina mikrobloggauspalvelu Twitteriin olevansa tyytymätön Yhdysvaltain ja EU-maiden välisiin tariffeihin ja kaupan esteisiin.

Perjantain draamaa: Neymarin voitonitku ja kosovolaisten voitto serbeistä

22.6.2018 23:48

Jalkapallon MM-kisojen mestarisuosikkeihin lukeutuva Brasilia joutui koville perjantaina Costa Rican kanssa. Vasta yliajalla Brasilia pääsi piinasta voitettuaan Philippe Coutinhon sekä Neymarin maaleilla 2-0.

Neymar oli aiemmin yrittänyt filmata rankkarin. Videotuomarointi oli jälleen paikallaan ja tapaus todettiin kalasteluksi. Hipaisustahan Neymar kaatui.

Draamaa riitti pelin päätyttyäkin. Neymarille peli oli niin tunteikas, että supertähti puhkesi itkuun.

Tutkija ihmettelee eduskunnan sote-riitaa: ”Mitä siellä oikein tapahtuu? – Jäitä hattuun”

22.6.2018 12:48

 Viikolla puhjennut raju riita sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyn aikataulusta jatkuu. Riitaa on ihmetellyt muun muassa Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund.

– Mitä eduskunnassa oikein tapahtuu? Kyseessä on maakuntauudistus, ei mikään poikkeustoimia vaativa kiireellinen kohtalonkysymys. Jäitä hattuun, hän kommentoi Twitterissä.

Juhannysmyräkkä pyyhkäisee Suomen yli – Sähköyhtiö: ”Olemme siirtyneet tehostettuun valmiustilaan”

22.6.2018 12:11

Suomen yli liikkuu juhannuksena useita matalapaineita ja tuuli voimistuu. Etenkin merialueilla tuuli voi olla paikoin kovaa ja myrskyisää. Tänään juhannusaattona myös sateet ovat runsaita, ja vettä kertyy ennusteiden mukaan yleisesti 10–20 millimetriä, paikoin jopa 30–50 millimetriä.

Petteri Orpo pitää Veera Ruohon saamaa vihapostia käsittämättömänä: ”Säälittävää toimintaa”

22.6.2018 11:37

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää täysin käsittämättömänä, että kansanedustaja Veera Ruoho (kok.) on joutunut ensin eduskunnassa häirinnän kohteeksi ja saa nyt vihapostia.

–Aivan käsittämätöntä miten Veera Ruoho on joutunut ensin työpaikallaan häirinnän kohteeksi, ja sen jälkeen vihapostin uhriksi. Kaikki tuki Veeralle! Säälittävää toimintaa häiriköiltä, Orpo tviittaa.

 

Hoitotyötä tekevän ulostulo: ”Ammattilaisten velvollisuus on avata kovapäisten päättäjien silmät näkemään pienen ihmisen hätä”

22.6.2018 10:55

Mielenterveyskuntoutujien ohjaajana työskentelevä keskustan Tikkurilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Alpi Ripatti sanoo suoraan, että Suomi on täynnä kotihoitoa, jonka räikeät puutteet eivät kestä asiakkaan, omaisten ja työntekijöiden käsitystä laadukkaasta ja asiakaslähtöisestä kotihoidosta. 

Vahva huhu: Kimi Räikkönen korvataan superlupauksella

22.6.2018 10:44

Kimi Räikkösen ura Ferrarin F1-tallissa uhkaa päättyä ensi marraskuussa. Eri mediat, kuten Autosport uutisoivat, että Ferrari harkitsisi Räikkösen korvaamista nuorella suojatillaan Charles Leclercilla.

Parikymppinen monacolaisajaja Leclerc ajaa tällä kaudella F1:ssä Sauber Alfa Romeo-tallissa Ferrarin tuella. Alku on ollut lupaava hänen ajettuaan pisteille jo kolmessa kilpailussa. Bakussa Leclerc ajoi kuudenneksi. Leclerc on ollut myös tallikaveriaan Marcus Ericssonia nopeampi.

”Pikakaista suomalaiseen keskiluokkaan” – Yritys kouluttaa turvapaikanhakijoita koodaripulaan

22.6.2018 10:22

Maahanmuuttajat työllistyvät Integrifyn ja Startup Refugeesin kautta työvoimapula-aloille. "Pikakaista suomalaiseen keskiluokkaan" -malli näyttää toimivan.

–Samat alat, jotka ovat Suomessa työvoimapula-aloja, ovat suosituimpia meidän kautta työtä hakevien turvapaikanhakijoiden keskuudessa, Startup Refugees -verkoston toiminnanjohtaja Elisa Vepsäläinen sanoo Talouselämälle.

Riita maahanmuuttajista repii Eurooppaa – Sipilä: ”Juhannussuunnitelmat muuttuivat”

22.6.2018 09:39

EU-maiden päämiehet tapaavat sunnuntaina Brysselissä maahanmuuttoa koskevassa epävirallisessa työtapaamisessa. Jännitteet ovat kuitenkin kiristynee EU-maiden välillä juuri tapaamisen alla.

EU-maista Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari ovat jo ilmoittaneet boikotoivansa työtapaamista, BBC kertoo. Italia puolestaan on jo etukäteen ilmoittanut, ettei se suostu minkäänlaiseen sopimukseen, joka ei auta Italiaa maahanmuuttoasiassa.

”Historiallinen” sopu Kreikan veloista varmistui – Petteri Orpo: ”8 vuoden työ on maalissa”

22.6.2018 09:10

Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät viime yönä  sopuun Kreikan lähes 100 miljardin euron velkojen takaisinmaksun lykkäämisestä ja Kreikan lainaohjelman lopettamisesta. Muun muassa EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici kuvailee sopua merkiksi Kreikan velkakriisin päättymisestä.

Susijengi voitti Tallinnassa kokeilujoukkueella

21.6.2018 23:55

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi päihitti torstaina Tallinnan Saku Suurhallissa pelatussa harjoitusottelussa Viron pistein 76-69. Voittoon Susijengi kiri jatkoajalla.

Suomi pelasi Tallinnassa kokeilujoukkueella. Lauri Markkasta, Petteri Koposta ja Sasu Salinia ei nähty tositoimissa.

Tehokkaimmat susijengiläiset löytyivät kokeneemmasta kaartista. Shawn Huff heitti 12 pistettä, Mikko Koivisto nakutteli kymmenen pistettä, kuten myös Matti Nuutinen (10/4) ja tupla-tuplan saalistanut Carl Lindbom (10/8).

Kroatia juhli argentiinalaisessa kärsimysnäytelmässä

21.6.2018 23:32

Kroatia varmisti jatkopaikkansa jalkapallon MM-kisoissa jo kahden ottelun jälkeen murjottuaan edellisen MM-turnauksen hopeamitalistin Argentiinan 3-0. Ottelussa hämmästytti erityisesti Argentiinan saamattomuus ja mielikuvituksen puute.

Ensimmäinen puoliaika mentiin 0-0 -lukemissa. Toisen puoliajan alussa shown varasti Argentiinan maalivahti Willy Caballero. Hän tarjoili pelivälineen suoraan Ante Rebicille, joka pamautti Kroatian avausmaalin. Munausta voi verrata Liverpoolin maalivahdin Loris Kariuksen tunarointiin Mestareiden liigan finaalissa.

Pekka Rinne NHL:n paras maalivahti – Seurasi Kiprusoffin ja Raskin jalanjälkiä

21.6.2018 20:47

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on valittu NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Rinne pokkasi parhaalle maalivahdille jaettavan palkinnon, Vezina Trophyn, keskiviikkona Las Vegasissa.

Rinne valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kolmantena suomalaisena. Ennen Rinnettä palkintoa ovat pitäneet suomalaisista hallussaan Miikka Kiprusoff (2006) ja Tuukka Rask (2014).

- Uskoin, että minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei sitä halua myöntää, mutta olihan se asia tuolla takaraivossa. Tämä on erityinen hetki ja erityinen palkinto, Rinne iloitsi Nashvillen verkkosivuilla.

Ranska varmisti jo jatkopaikkansa – Peru laulukuoroon

21.6.2018 20:13

Jalkapallon MM-kisojen C-lohkossa ratkesi jatkopaikka jo toisella kierroksella, kun Ranska otti torstaina 1-0 -voiton Perusta. Tappio tiesi Perulle taipaleen katkeamista alkusarjaan, vaikka joukkueella on vielä ottelu Australiaa vastaan jäljellä.

Kylian Mbappe viimeisteli Ranskan voittomaalin 34. minuutilla. Sen jälkeen Ranska peruutteli ja keskittyi varjelemaan maaliaan. Puolustuspeli oli ranskalaisilla laadukasta ja Peru oli neuvoton.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat