Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Pilkkaava nettipuhe levisi hallituksen riveihin

Suomalaista poliittista kulttuuria vaivaa tällä hetkellä kylmä ilmapiiri, jossa köyhyys, työttömyys, pakolaisuus ja muut ongelmat nähdään ihmisten omana syynä. Oli sitten kyse kotimaan tai kehitysmaiden köyhistä. Kaikkien on pärjättävä omillaan ja jos elämä kolhaisee, niin se on oma syy. Yhteiskunnan tukiverkkoja nakerretaan.

Pöyristyttävää on viime päivinä ollut etenkin se tapa, jolla ehkä kaikkein heikoimmista ja avuttomimmista ihmisistä eli pakolaisista puhutaan hallituspuolueiden riveistä "meritaksipalvelua käyttävinä" ja "elintasosurffareina". Näille ihmisille suosittelisin käyntiä vaikkapa Turkissa, minne on paennut kaksi miljoonaa syyrialaista pakolaista. Esimerkiksi Istanbulin kaduilla kerjäävät syyrialaislapset ovat jo arkea. He ovat paenneet Isisiä ja al-Assadin hallinnon kauheuksia. Haluaisin nähdä Riikka Slunga-Poutsalon tai Wille Rydmanin puhumassa näille ihmisille elintasosurfailusta tai meritaksipalveluista.

Syyrian naapurimaat ovat vastaanottaneet miljoonia pakolaisia, mikä on äärimmäisen kunnioitteva teko. Siinä on hieman mittakaava hyseriaan, jota jotkut poliitikot lietsovat omien poliittisten tavoitteidensa takia Suomessa. Pakolaiskriisi Lähi-idässä on paisunut niin massiiviseksi, että se vaikuttaa koko alueen vakauteen. Ja nämä alueet ovat meidän takapihallamme ja ne vaikuttavat myös meidän vakauteemme. Jos siis inhimillisyydellä ei ole näille poliitikoille mitään arvoa, niin olisi syytä käyttää edes järkeä. Irak on romahtanut jo Syyrian mukana takaisin sotaan. Ei ole mitenkään mahdotonta, että niin käy muillekin alueen maille. Ja silloin pakolaisia on vielä lisää. Se ei ole kenenkään etu. Jos ei halua pakolaisia, olisi loogista tukea esimerkiksi kehitysyhteistyöllä Syyrian lähivaltioita, kuten Libanonia, jotta ne kestäisivät pakolaiskriisin paineet, eivätkä romahtaisi Syyrian perässä. Mutta tätähän hallituksemme ei tietenkään tee, vaan leikkaa kehitysyhteistyövaroista ennätyksellisen paljon.

Suomi on valinnut kylmän ja epäinhimillisen linjan, mutta samalla myös harvinaisen typerän ja lyhytnäköisen.

Tähän loppuun vielä HS:n Pekka Mykkäsen hyvä kirjoitus "Pilkkaisitko Estonian uhrien omaisia tai Karjalan evakkoja? Suomalainen nettipuhe sairastui ihmisarvon kieltämiseen". Samanlainen pilkkaava puhe näyttää leviävän myös hallituksen riveihin. Nyt tarvittaisiin rohkeutta olla inhimillinen ja solidaarinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (123 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä ne heikoimmat ja avuttomimmat ihmiset ovat niitä, jotka eivät ole pystyneet lähtemään edes liikkeelle.

Pakolaiset ovat näihin ihmisiin verrattuna etuoikeutettua yläluokkaa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tarkoitatko, että koska he ovat sen verran varakkaampia, että ovat voineet päästä kauemmaksi pakoon, he olisivat jotenkin vähemmän avuntarpeessa?

Niitä heikoimpia saadaan tänne meillekin helposti, pitää vain ottaa enemmän väkeä suoraan pakolaisleireiltä, eikä tyytyä niihin joilla rahkeet riittää tänne asti.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kiintiöpakolaisjärjestelmän hyvä puoli on se, että tulijat otetaan nimenomaan pakolaisleireiltä, joissa on edustettuna juuri niitä kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia, ts. naisia, vanhuksia ja lapsia.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #71

Janne, olet oikeassa ja jokainen kiintiöpakolainen on saanut pakolaisaseman, eli on todetusti pakolainen.

Valitettavasti turvapaikoista kieltäytyneet turvapaikanhakijat täyttävät maahantuloväylät kiintiöpakolaisilta ja tälläkin hetkellä useat kiintiöpakolaiset odottavat vapautuvaa kuntapaikkaa. Se on varmasti turhaa koska Ruotsissa on alettu ohjaamaan perusteettomia turvapaikanhakijoita Suomeen.

Esa Niemi

Juhana:
"Tarkoitatko, että koska he ovat sen verran varakkaampia, että ovat voineet päästä kauemmaksi pakoon, he olisivat jotenkin vähemmän avuntarpeessa?

Niitä heikoimpia saadaan tänne meillekin helposti, pitää vain ottaa enemmän väkeä suoraan pakolaisleireiltä, eikä tyytyä niihin joilla rahkeet riittää tänne asti."

Geneven pakolaissopimuksen mukaan suojelun tarve ei varallisuus tai vastaava ole peruste pakolaisuudelle.

Kyllä, näillä ei ole mitään tekemistä pakolaisuuden kanssa ja kieltäytyvät suojelusta pakolaislerillä.

Adira Aviela

Ainut vain, että myös noilla pakolaisleireillä vallitsee korruptio ja rahalla pääsee sieltäkin muualle. Minusta olisi parasta etsiä oikeita apua tarvitsevia uhreja ihan paikanpäältä paikoista, joissa tiettyjä ryhmiä vainotaan, murhataan ja raiskataan ja sitten tuoda heidät tänne saamaan asianmukaista hoitoa ja turvaa. HEITÄ uskoisin, haluaisi moni tännekin ja osallistuisi mielellään heidän auttamiseensa. Tietysti ne aikuiset miehet jotka esittävät yksintulleita lapsia ovat mukavampia hoidettavia, kuin joukkoraiskatut ja siksi ulostuksen pidätyskyvyttömät ja kirurgista hoitoa tarvitsevat oikeasti traumatisoituneet painajaisia näkevät, eri puutostiloista kärsivät ja pelosta vapisevat OIKEAT lapset ja OIKEAT uhrit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#2 No jos ne on yläluokkaa niin sittenhän saadaan niitä koulutettuja. Ja Suomenkin sisällissodasta lähti osa sivistyneistöä Ruotsiin ja muualle pakoon. Sisällissodat ovat niin älyttömiä että on viisasta lähteä pakoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini, eikös kaikkein sivistyneimmät kuitenkin paenneet Neuvostoliittoon Otto Wille Kuusisesta alkaen,joka Terijoen hallituksen pääministerinä sai luotua Suursuomenkin ?

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Ozan hyvä, kurkkaatko tilastoista, montako hätää kärsivää Syyrialaislasta tänne Suomeen on tullut? Ja montako Ipadia näpräävää rikasta nuorta miestä?

Jos vaikka Gambiasta tullaan helpon rahan perässä tänne, niin miksi sellaista henkilöä pitäisi kutsua?

Kehitysavusta muuten leikattiin paljon vähemmän, kuin siitä menee suoraan korruptioon. Ehkä sinä nyt kansanedustelijana voisit vaikuttaa mm. siihen, että miten kehitysapu kohdistetaan? Jos vaikka puhut siitä siellä eduskunnassa? "Hei jannut mitä jos ei rakennetakkaan Eritrean kuninkaalle 26. palatsia, vaan tuetaan Libanonia pakolais-asioissa?" Voisit kuule vaikka saada jotain tapahtumaan.
'
Turkissa varmasti on niitä hätää kärsiviä, köyhiä syyrialaisia. Meritaksia käyttävät rikkaat, ja se harvemmin lähtee Syyriasta.

Mitä jos te Virheätkin avaisitte vihdoin silmänne?

Mene vaikka käymään Kirkkonummen tai Punkalaitumen vastaanottokeskuksissa haastattelemassa hätää kärsinyttä syyrialaislasta? Tai et löytänyt yhtään? Voi hitsi

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaan sellainen solidaarisuus olisikin tehokasta mitä virallinen Turkki on harjoittanut Armenialaisia ja Kurdeja kohtaan.

Esa Niemi

Ozan, muistanko väärin, että olet jossain määrin talousasioista perillä?

Jos kyse on miljoonista ihmisistä, niin kyetäänkö heidät hoitamaan lähtömaiden läheisyydessä ja paikallisella kustannustasolla, vai maailman kalleimmmilla kustannustason maissa?

Ihmiset voivat pysyä pakolaisleireillä, mikäli kyse on suojelun tarpeesta eikä syyrialaisten tarvitse lähteä Istanbuliin asti. Jos nämä ihmiset ohittavat tai jättävät pakolaisleirit, niin he kieltäytyvät turvapaikasta ja lähtevät muilla kuin suojelullisin perustein jatkamaan matkaansa.

Istanbulin kerjäläisten taustoista emme tiedä, mutta heilläkään eikä heidän vanhemmillaan ole perustetta ohittaa tai jättää pakolaisleiriä, jossa lapsille turvataan ruoka ja majoitus. Miksi sitten syyrialaisvanhemmat tekevät näin ja laittaa lapsensa kaduille, niin sitä suuremmalla syyllä pakolaisleirit ovat inhimillisempiä.

Muslimimaiden ongelmat heijastuvat Lähi-Idän lisäksi myös Euroopan ja muiden länsimaiden vakauteen. Euroopasta ei ole syytä tehdä Lähi-Idän kaltaista ongelmapesäkettä, sillä hallitsematon laiton siirtolaisuus syö länsimaiden maiden mahdollisuutta rahoittaa kehitysapua. Kehitysavun sijaan markkintalous on maailman tehokkainta kehitysapua, mutta jos muslimimaat kieltäytyvät korkoon perustuvasta taloudesta, niin se on taloudellinen itsemurha.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksa vastaanottaa 40 prosentti EU:hun tulevista turvapaikanhakijoista, ja näistä 40 prosenttia tulee Balkanin maista, kuten Bosniasta ja Montenegrosta. Viime mainitut eivät ole saamassa turvapaikkaa, mutta silti heidät majoitetaan kuntiin mahd. vuodeksi vastaanottokeskuksiin. Tämä ärsyttää. Pari vuotta sitten vietin kutsuttuna henkilönä aikaa Saksassa hippileirillä, jossa monikansallinen ryhmä eli epävirallisesti telttamajoituksessa auf dem Grundstuck, rauniotontilla. Venäläisillä katupunkkareilla tai arvokkaalla afrikkalaisella miehellä ei ollut minkäänlaista sosiaaliturvaa, vaikka he olisivat olleet siihen paljon oikeutetumpia kuin nämä Balkanin pakolaiset. Erään osavaltion vihreä integraatioministeri oli eilen erittäin tyytymätön vastaanottokeskuksessa tapahtuneeseen mellakointiin ja lynkkausmeininkiin, jota rauhoittamaan tarvittiin 125 poliisia. Syyksi ilmoitetaan se, että joku turvapaikanhakija olisi repinyt Koraania. (Die Welt.)

Esa Niemi

Saksan vastaanottamat syyrialaiset pakolaiset lähtevät herkästi Ruotsiin kun Saksa myöntää vain 2 vuoden määräaikaista oleskelulupaa ja Ruotsi markkinoi maailmalla antavansa pysyvän oleskeluluvan.

Pari vuotta sitten Saksa lennätti tv-kameroiden eteen lentokoneellisen syyrialaisia "pakolaisia", jotka eivät koskaan saapuneet tv-kameroiden edessä saksalaiseen majoituspaikkaansa, vaan tavattiin illalla busseissa Tanskan rajalla matkalla kohti Ruotsia.

Satu Koivisto

Yanarilla se viulu vaan vinguttaa..Ei mitään uutta vaan samaa närkästystä joka kerta. Tuntuu tuo närkästyminen olevan toisille se kantava voima. Sen voiman voisi vaikka kanavoida muuallekin esimerkiksi nyt kun eduskunta aloittaa. Siihen Suomen nostamiseen eikä vaan siihen että saa kantaväkeä ja muita arvostella. Koska siihen se aika on nyt mennyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomeen pitänee perustaa sivistyspuolue. Kaikille jotka arvostavat sydämen sivistystä sekä opillista sivistystä että sivistyneitä keskustelutapoja sekä huomaavaisuutta ja muuta ihmisarvoon liittyvää. Tai sitten maa pitää jakaa. Toiselle puolelle puhuvat ja tuntevat ihmiset ja toiselle puolelle ne joista Mitä v....a on se hyvä media.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sini sivistyneenä ihmisenä, ole hyvä ja perusta puolue!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos luvasta Outi. Sanoin kyllä että se olisi ihmisille jotka arvostavat sivistystä eikä siis ihmisille jotka pitävät itseään erityisen sivistyneenä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

Eli et tarkoittanutkaan itseäsi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Kyllä minä arvostan sivistystä. Mitä tarkoitat? Minä arvostan hyvän työn tekijöitä ihan joka alalla. Mutta en arvosta ihmisten dissaamista etnisen alkuperän tai hädänalaisuuden takia. En tykkää että nuivat foorumeillaan vetävät suomalaisia matalamielisiksi ja pahaa tarkoittaviksi kasvottomiksi laumoiksi jotka kadottavat omantuntonsa ja kasvatuksensa. On käsittämätöntä että kukaan haluaa lukea julkaisuja kuten Mitä V.
Yhtä hyvin voisi heittäytyä psykoosiin kuin antautua rasistiselle vihalle ja lietsonnalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #69

Sini, ei millään pahalla, mutta olet kyllä persupsykoosissa, näet heitä kaikkialla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

USävyt hukassa? Missä on sun itsekunniotuksesi? Jos ottaa helpoimman tarjolla olevan tärpin jolla voi nokkia toista niin vetää koko keskustelun tasoa alaspäin. Kansalaiskeslustelun tason alaspäinvieminen ja sen muuttaminen jonkun henkilön persoonaan liittyväksi on juuri sitä fasistoiidia jonka luonnehdinta on siis sen edellämainitun venäläisespanjalaisen nettilehden nimi ja jossa se fasistoidisuus räikeimmin toimii.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #77

Kannattasko miettii sitten myös omaa kommentointia ja sen tasoa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Tietysti aina pitää. Se että välillä on harkitsematon ei kai saa tukkia kenenkään suuta ei sun, ei mun eikä Aimon. Mutta toisiltamme opimme ja meillä kaikilla on vastuu nimenomaan kielestä, siitä että kieli tai puhe pysyy vastavuoroisuuden ja asioissa etenemisen mahdollistavana. Ovia siis minusta pitää pitää auki ja sillee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #77

Parahin Sini, monestikko sinä olet nimennyt minut persuksi vielä RKP:läisenäkin,mutta sehän on sinun oikeutesi eikä kyllä minua loukkaa mitenkään.

Mika Selin

Onhan näitä puolueita jo jotka haluavat jakaa muiden rahat itselleen tekemättä itse tuottavaa työtä. Tuon maanjako vois toimia. Toisella puolella vois vaan rahat loppua pian kun kaikki vaan olisivat toistensa kukkarolla. Pitäis suvaitsevaistonkin jo pikku hiljaa ymmärtää että ilmaisia lounaita ei ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on juuri päinvastoin. Nuivat ovat pummeja joka tasolla, aineellisesti ja henkisesti.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #19

Hyvin sanottu. Heillä ei ole tuoda keskusteluun mitään kehittävää, vain vihaa ja pahoinvointia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Kehitys sinänsä ei ole mikään saavutus, kaikki riippuu suunnasta.

Mika Selin Vastaus kommenttiin #19

Jos seitsemän päivää viikossa tekevä duunari kuten minä olen pummi niin sen kun vaan. Jonkun vaan on tehtävä töitäkin kun kaikki ei voi elää toisten lompakolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Netissähän sä roikut. Niin minäkin mutta olenkin eläkeläinen, vanhuuseläkkeellä.

Mika Selin Vastaus kommenttiin #53

Mullakin sattuu olemaan tälläinen ihme kuin Suomeen tulevilla siirtolaisilakin eli älypuhelin. Tosin itse maksettu. Sanoin että olen 7 päivää viikossa töissä mutta en sentäs 24/7. Välillä kyllä niitäkin päiviä tulee. Hyvä että olet päässyt eläkkeelle. Itse tuskin pääseen kun isot ikäluokat ovat ajaneet maan tähän pisteeseen. Itselle hoidettu eläkkeet joihin on päästy melko nuorena ja sitten lapsille jätetään huonosti hoidettu maa. Nice.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #19
Toni Hiltunen

Hyvä idea. Toiselle puolelle se porukka, joka vihdoin joutuisi maksamaan ja vastaamaan yltiöpäisestä sydämellisyydestään, johon tällä hetkellä ovat muitakin pakottamassa. Toiselle puolelle jääköön ne mainitsemasi MV-ihmiset, jotka jatkavat elämäänsä niin kuin ennenkin. Olisi todella vinhaa nähdä, miten nämä kaksi vierekkäistä valtoita pärjäisivät. Toinen puoli elää suu säkkiä myöden ja toisella puolella on vaan yksinkertaisesti varaa. :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kun Suomen talous on kuralla ja kaikesta pitää säästää, emme voi kaikkia auttaa kun ensin pitäisi kansalaisia autella. Meillä on TEM:in tilastoissa putsattuna n. 600 000 työttömän armeija ja kaikille pitäisi saada töitä.

Työperäisen maahanmuuton kyllä ottaisin avosylin vastaan, jos jossakin aloissa on pulaa tekijöistä.

Muuten ei pitäisi rahaa tuhlata hyödyttömyyteen kuten tässä 6 minuutin videopätkässä näkyy:

https://www.youtube.com/watch?v=H-CqJYzDSI8 klikkaa tekstitykset, jos ei englanti taivu.

Sitten kun Suomessa on talous kunnossa ja ihmisillä asiat hyvin, voimme silloin aloittaa auttelemiset. Muuten ei nyt kannata tehdä yhtään mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Entäs jos laitettaisiin se talous kuntoon. Ei talous mitenkään elvy siitä että haukutaan maahanmuuttoa, päinvastoin.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Eikä se elvy ottamalla tänne elättejä vielä lisää.

Syyriassa on hätä. Meille on tullut 100 turvapaikanhakijaa syyriasta. Muutama tuhat henkilöä ihan muualta, sosiaaliturvan perässä.

Kurkkaa vaikka noita kuvia joita netti on pullollaan kumivenematkailijoista, montako pohjois-afrikkalaista näet kuvissa? 0?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini, nyt olet oikeassa, haukkumisella ei todellakaan eikä kehumisella parane kun asialle ei tehdä yhtään mitään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Laitetaan nyt taloutemme kuntoon, siksi puhuinkin kaikesta säästämisestä. Onko se sitten hyvä, että meiltä suomalaisilta säästetään ja sitten ehkä sisäministeriön arvion mukaan vastaanotamme enemmän avuntarvitsijoita kun meillä ei ole varaa? Luottoluokituskin on uhattuna taas kerran? Eikö meillä pitäisi olla hallitus, joka ajaa suomalaisten etujen perään?

Minulle tulisi turvallinen olo, kun kansalaisten asioita huolehditaan ja taloutemme on ultrahieno ja meillä on taas varaa käyttää rahoja auttamiseen.

Jos säästämistä halutaan, karsitaan siis julkisella sektorilla ylimääräiset pois ja vähennetään sen verran palkkoja, että sillä summalla pärjää.

Minä yritin kysyä, että miten voisin kouluttautua vammaisten asioiden hoitamiseen valtion julkisessa sektorissa, niin entinen TE-keskuksen eräs johtaja puhui vaivautuneen epävirallisesti, ettei sinne kouluttauduta vaan kaverisuhteiden kautta. Virallisesti hän ei tiennyt miten pääsisin siihen kouluttautumaan eikä voinut nimetä oikeaa henkilöä neuvomaan. Julkisen sektorin ammattinimikkeissä huomasin monta kymmentä päällekkäisiä, mitä ei tarvita. Niistä voisi koittaa säästellä.

En minä vastusta maahanmuuttoa mutta en halua Suomen tekevän vääriä auttamisen malleja omissa luuloissaan. Ne pitäisi tehdä oikein.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#14

>Työperäisen maahanmuuton kyllä ottaisin avosylin vastaan, jos jossakin aloissa on pulaa tekijöistä......

ooo

Monet ovat kannallasi ja hyväksyisivät myös 18- 35- vuotiaat verevät naiset.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Joo. Minä saisin varmaan syytteitä härskien ja sarkastisten puheitteni takia koska minä olen tottunut viljelemään erikoista huumoriani missä vaan. Netissä en vaan ole uskaltautunut tuomaan huumoriani omalla nimelläni vaan salanimellä.

Minua ei varmaan saisi sinne lähihoitajakoulutukseen kun minä en siihen kykene eikä suuni sulje muulla tavoin kuin raa'an kananmunan avulla, jos en halua loukata ketään huumorillani tai otteillani.

Eräässä nettikommentissa oli hyvä kommentti, että jos opiskelija osallistuu metallikoulutukseen ja pelkää kauheasti perinteistä kaarihitsausta, epäonnistuu siinä usein. Hänestä ei ikinä tule hitsaajaa. Sama pätee kaikkiin aloihin, kaikki ei vain kykene siihen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Sitten kun Suomessa on talous kunnossa ja ihmisillä asiat hyvin, voimme silloin aloittaa auttelemiset."

Tämä on kuultu ennenkin, mutta toistaiseksi kukaan ei ole tarkemmin määritellyt, milloin Suomen talous on kunnossa ja ihmisillä asiat hyvin. Ehkä tämän keskustelun seuraajista joku osaisi määritellä tämän, keskustelusta tulisi mielekkäämpää.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Sitä emme tiedäkään koska talous on kunnossa, kuvaajia on esitellyt Henry Myllyniemi niistä pohjolan maista ja mitkä taloudet ovat kurassa ja niin taisi tehdä Juhani Huopainen. Amoa Ahola esitti erään findikaattorin kuvaajan, niin velka ei vain taitu noin helpolla kuten Stubb esitti velan loppuvan tällä vaalikaudella: http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200054-i...

Media se vaan tuntuu olevan haluton esittämään oikeita asioita.

Janne Suuronen

"
Pöyristyttävää on viime päivinä ollut etenkin se tapa, jolla ehkä kaikkein heikoimmista ja avuttomimmista ihmisistä eli pakolaisista puhutaan hallituspuolueiden riveistä "meritaksipalvelua käyttävinä" ja "elintasosurffareina".
"

vs

http://yle.fi/uutiset/facebook_on_elintarkea_syyri...

Kuvassa heikoimpia ja avuttomimpia ihmisiä ?

Kauniisti muotoiluilla kielikuvilla taas vedätetään idiootteja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Onhan näillä avuttomilla sentään toimiva yhteys Facebookin ja muihin tarpeellisiin saitteihin.

Nämä ovatkin tärkeitä apuneuvoja suunnistettaessa kohti anteliasta ja tilavaa Pohjolaa.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Ozan kirjoittaa niin sopivasti sekaisin eri ryhmistä, että tähän on vaikea vastata. Sovitaanko niin, että ensinnäkin keskustellaan niistä pakolaisista ja turvapaikanhakijoista erikseen? Minulle kävisi esimerkiksi mainiosti, että turvapaikanhakijoille laitetaan lappu luukulle ja sama määrä mitä turvapaikanhakijoille olisi oleskelulupia myönnetty, pakolaisia käydään itse hakemassa pakolaisleireiltä. Eikai Ozan voi olla siinä eri mieltä, että jos turvapaikanhakijoille tarjotaan edelleen turva, mutta poistetaan muut vetovoimatekijät, on selvää että jäljelle jäävät hakijat ovat niitä oikeita avuntarvitsijoita?

Se linja, jota sinä kutsut kylmäksi ja epäinhimilliseksi, on se linja jolla kansa pitää omaa yhteiskuntaa kasassa. Se on siksi mitä inhimillisin linja. Avuntarvitsijoita voi auttaa vain niissä rajoissa, että yhteiskuntamme kestää sen seuraukset, sekä taloudellisesti että yhteiskuntarauhan puolesta.

Teille on jatkuvasti tarjottu mahdollisuutta ottaa vastuuta harjoittamastanne politiikasta siten, että maahanmuuton lieveilmiöt vaimenevat. Mitään ei tapahdu. Maahanmuuttajaoppilaat Suomessa kuulemma pärjäävät koulussa huonommin kuin muualla maailmassa vaikka samaan aikaan saavat tutkimuksen mukaan jopa parempia arvosanoja kuin kantasuomalaiset. Tähän kiteytyy juuri se erityiskohtelun nurja puoli - kun ei odoteta mitään, mitään myöskään ei tapahdu. Kotoutuminen ei onnistu eri kulttuureja ymmärtämällä vaan edellyttämällä kotoutumista ja vastuuttamalla maahanmuuttajia.

Alatte ilmeisesti myös itse ymmärtää rajallisuutenne maailman pelastamisessa, sillä puheenvuoroissa ei ole enää mitään sisältöä vaan nyt voitte puhua enää vastapuolen kylmästä linjasta maailman köyhyysongelman edessä. Totuus on kuitenkin se, että Välimeren laivatrafiikki lisääntyy niin kauan kun maine sen toimivuudesta kirii. Jos ainoa poliittinen viesti on se, että meidän pitää auttaa 7 miljardia maailman ihmistä, ei ole ihme että maahanmuuttokriittiset äänet saavat kannatusta. Ei ole sattumaa, että Ruotsidemokraatit ovat kannatuksessa jo Ruotsin suurin puolue. Ei tarvitse olla suuri ennustaja, että kannatus nousee vielä entisestään - riittää kun muut puolueet eivät muuta linjaansa. Vaikka kuinka toimittajat käyvät päivävisiitillä Rosengårdissa, on selvää että Ruotsi on ajanut itsensä ongelmiin, joita se ei voi enää peruuttaa.

Puhut myös kehitysmaiden köyhistä. Maailman köyhyysongelmaa ei ratkaista massiivisilla väestönsiirroilla. Se ratkaistaan sillä, että nämä iPod-miehet jäävät rakentamaan maataan: https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.

Adira Aviela

Hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa Tero! Tuosta oppimiseen liittyvistä eroista kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välillä :) Tottakai Suomessa kuilu on suurempi, kuin useimmissa muissa maissa sillä suomalaisten oppimistulokset ovat olleet yleensä maailman parhainpia. Eli en ihmettele, jos esim. erityisen heikkotasoinen Ruotsin koulutus ei anna yhtä merkittävää kuilua oppimistuloksissa ruotsalaisten ja maahanmuuttajien välillä, kuin suomalainen :) Ruotsalaiset eivät itsekään ole mitään PISA:n mallilapsia. Ruotsalainen koulutus on erittäin vaatimatonta kautta linjan, eikä mitenkään vertailukelpoinen Suomen koulutuksiin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hyi helvetti mitä sontaa tännekin on taas tultu suoltamaan. Empatiakyvyttömät sosiopaatit vauhdissa. Todistavat tosin blogistin tekstin oikeaksi siinä sivussa.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Voisitko katsoa tämän videon ja argumentoida sitä vastaan, jos olet eri mieltä? Miksi länsimaat eivät autakaan juuri niitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia?
Immigration, World Poverty and Gumballs

Janne Suuronen

Empatiakyky kait tarkoittaa kykyä asettua toisen asemaan. Siksi en ole lainkaan varma, kuinka empatiakykyinen sinä olet ja kykenevä ajattelemaan asioita loppuu asti.

Mika Selin

Ei ihme että työssäkäyvät miehet ei enää äänestä demareita kun teidän mielipiteet on tuollaisia.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Nyt pitäisi olla malttia ajatella pitkäaikaista etua. Presidentti Niinistö on aiheesta aika hyvin useasti sanonut. Pitäisi ensisijaisesti auttaa lähellä eli ehkäistä konflikteja, seuraavaksi antaa kehitysapua ja vasta viimeiseksi ottaa vastaan pakolaisia. Jos kuitenkin joudutaan viimeiseen vaihtoehtoon, se pitäisi järjestää siten, että se pitkällä aikajänteellä olisi mahdollisimman paljon yhteiskuntaa hyödyttävää.

U.S.A. taidettiin kansoittaa aikoinaan lähinnä "elintasopakolaisilla". Pitäisikö luoda "suomalainen unelma" pakolaisille, jotta he ymmärtäisivät nostaa Suomen nousuun?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ozan Yanar jauhaa ihan turhaan Syyrian pakolaisista. Ei heitä ole Suomeen tulossa kuin muutama prosentti tänne hakeutuvista turvapaikanhakijoista. Esim. Albaniasta tulleista voidaan ihan oikeutetusti käyttää elintasosurffari -nimitystä. Tulevat tänne pelkästään täällä maksettavien etujen perässä.

Syyrian tilanteella vain yritetään oikeuttaa kaikkien Balkanilta, Lähi-idästä ja Afrikasta tänne elintason perässä haluvien kohtelu pakolaisina.

Paavo Kervinen

Totuus:

YK:n globaalin tutkimuksen mukaan puolet pakolaisista ovat miehiä, puolet naisia. Eurooppaan pyrkivistä YK:n mukaan kuitenkin 1/4-1/5 on naisia ja lapsia todnäk yhtä vähän. Välimeren pakolaisista jos tehtäisiin erillinen tutkimus niin varmasti vielä vähemmän.

Eli kun näistä vetää johtopäätökset niin on selvää että heikompiosaiset pakolaiset ovat naisia, lapsia, vähäosaisia, vanhuksia, köyhiä. Googlettakaa kuvat "Turkey Syrian refugees" ja "Mediterranean refugees".

Parempiosaiset sekä parempiasemaiset ja keillä on rahaa tulevat meriteitse. Siksi nämä paatit ovat täynnä miehiä.

Selittelyjä olen lukenut monia:
Jos on käsitys että tytöt jäävät vanhempien luokse "pitämään näistä huolta", niin voidaankin jo vetää johtopäätös mikä sovinistinen alistuskulttuuri tässä taas nostaa päätään.

Paras mitä olen kuullut tähän mennessä on että "miehet ovat haavoittuvaisimpia", Isis vie lapset lapsisotilaiksi ja naiset myydään seksiorjiksi, ja näitä raiskataan aktiivisesti. Jokainen löytää tähän todisteet googlaamalla hakusanoilla "Isis sex slavery" ja "Isis child soldiers".

Jos taasen on on mies ja vaimo sekä lapsi, ja on koskaan oikeasti rakastanut toista ihmistä kuten mies rakastaa naista tai isä rakastaa lastaan niin tietää hyvin vastauksen jättääkkö rakastettunsa Isiksen kaltaisen uhan armoille.

Turkissa jo 2 miljoonaa pakolaista Syyriasta. Nämä ovat Turkin pakolaisia.

Suomen vastaanottokeskukset täyttyvät parempiosaisista. Vihervassareilla on naisten ja lasten veret käsissään. Lisäksi Isis tiettävästi soluttaa terroristejaan miespaatteihin koska nämä pääsevät pidemmälle Eurooppaan, joten kohta kädet ovat myös entisen väestön veressä.

Että mites nyt suu pannaan? Vai tuleeko jälleen selityksiä, sanaleikkejä ja mustan maalaamista valkoiseksi että päästään moraaliselle korokkeelle viisastelemaan?

Leimatkaa rasistiksi, olen ylpeä länsimaalaisuudesta, vapaudesta, demokratiasta ja oikeusjärjestelmästä mitä muilla ei ole ja näitä tulee suojella riippumatta muiden maailmankuvista ja mielipiteistä, koska länsimaiset arvot ovat yksinkertaisesti parempia kuin muiden arvot. Ja olen samaa mieltä Donald Trumpin kanssa että Isis on hävitettävä maailmankartalta, toivottavasti tämä vihervassarien kauhistelema suoraan puhuva tosiäijä pääsee presidentiksi ja pudotetaan sairaan kultin päälle tonnikaupalla pommia koska pakolaisvirta ennen jokaista kuollutta raiskaajaa ja teloittajaa ei tyrehdy ja ihmiset eivät tätä ennen saa siellä elää normaalisti.

Ei, asia ei parane sillä että otamme vastaan kaikki. Asia ratkaistaan kantamalla aito vastuumme, korjaamalle virhe mikä tehtiin jo aiemmin; Vetäytyminen Lähi-Idästä ja antamalla Isikselle tilaa kasvaa. Näin tuhottiin monen uskovahemmistön koti ja elämä.

Miten tahansa media maalasi länsimaisia sotilaita alueella ennen pahoiksi, niin minkäänlaista sympatiaa ei tunnu heruvan vähemmistöperheille. Miltä tuntuu kun huppuihin pukeutuneet miehet raahaa ulos sinut perheineen, teidät erotetaan eri autoihin, sinä menet muiden miesten kanssa joukkohaudan eteen riviin teloittavaksi(Päät räjäytetään irti) ja vaimosi/tyttöystäväsi lähetetään organisoituun bordelliin että lukuisat miehet sekä miesystäväsi/sulhasesi tappajat voivat harrastaa seksiä. Sitten tiedät myös että pikkulapsesi kouriin annetaan AK ja käsketään tappamaan lisää ihmisiä ja teloittamaan videoita varten.

Vaikka Isis olisikin USA:n alunperin luoma, niin Obama ja Hillary Clinton eivät tälle näytä haluavan tehdä mitään. Syitä voi vain ihmetellä. Obama on ollut presidenttinä vuodesta 2009.

Sitten te roudaatte osapuolia jotka eivät edes oikeasti kärsi tästä tänne, jotain somaleja ja Syyrian rikasperseitä. Te saatte minut voimaan niin pahoin. Yörgbh.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Syy miksi turvapaikanhakijoina tulee pääosin miehiä on se että matka sen verran vaarallinen että harva on valmis laittamaan vaimonsa/lapsensa sellaiseen vaaraan. Sen takia hyväkuntoisin mies lähtee ja jos käy hyvin hän saa turvapaikan ja siten perheenkin turvaan. Jos lähtevät kaikki voi käydä niin ettei kukaan heistä selviää. Sen takia olisi tärkeää löytää parempia väyliä mm syyrialaisille pakolaisille ettei heidän tarvitsisi käyttää noita välimeren reittejä. Ja sen rinnalle myös tukea naapurimaihin että selviytyvät niistä pakolaisleireistä.

Turvapaikanhakijoiden joukossa on kuitenkin myös naisia ja lapsia, aikaisemmin noin neljäsosa oli lapsia ja kolmasosa oli naisia. Nyt ehkä enemmän painottuu nuoriin miehiin sen takia että reitit vaarallisempia.

Turvapaikanhakijoiden joukossa on myös sellaisia jotka ovat hakemassa parempaa elämää. Osa heistä ihmiskauppiaiden houkuttelemia, ovat myyneet omaisuutensa, päätyvät Libyaan ja sitten ei ole enää paluuta. Tähän ongelmaan tarvitaan taas muunlaisia ratkaisuja.

On puhuttu että Afrikan väestönräjähdys olisi taustalla. Mutta vielä tänä päivänä Afrikka on hyvin harvaan asuttu maanosa (Intiassa asuu enemmän ihmisiä kuin koko Afrikassa), tulijoita ei pahemmin tule afrikan eteläisiltä maista vaan pohjoisafrikasta ja Afrikan sarvesta. Aasiassahan oli aikamoinen väestönräjähdys eikä silti sieltä tullut kovin paljon siirtolaisia.

Juha Kuittinen

Lähtömaassakin voi olla vainoa, uhkaa, väkivaltaa, raiskauksia- Itse en perhettäni sellaiseen vaaraan pystyisi jättämään.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #91

Näin on ja sen takia se on vaikea valinta. Mutta lasten kanssa on usein lähes mahdotonta päästä yli. Ja naisille matka on hyvin paljon vaarallisempi kuin miehille.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #94

Bodil:
"Näin on ja sen takia se on vaikea valinta. Mutta lasten kanssa on usein lähes mahdotonta päästä yli. Ja naisille matka on hyvin paljon vaarallisempi kuin miehille."

Pakolaisleiri on hyvä ratkaisu tähän. Kenenkään ei tarvitse lähteä matkalle ja kaikki säästyvät.

Miltä sellainen kuulostaa ja koko Välimeri hiljenee muutamassa päivässä kun tieto turvapaikanhakijoiden palauttamisesta leviää.

Miltä kuulostaa ja milloin aloitamme ihmishenkien säästämisen, jos se on siis tarkoitus?

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #94

Bodil Rosengren, Somaliasta olisi helppo tuoda naisia ja lapsia turvallisesti Eurooppaan, jos vain haluja olisi. Somalien mennessä kotimaahansa lomailemaan, paluulennon voisi täyttää todella apua tarvitsevilla. Tyhjennetään aluksi vaikkapa Mogadishun orpokodit asukkaista. Tosin se olisi huono bisnes mamu-teollisuudelle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #94

Bodil,mikä tekee naisille matkan vaarallisemmaksi kuin miehille, voisitko myös perustella ?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #136

Naiset ovat heikompia fyysisesti ja joutuvat useammin raiskauksen uhriksi.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #137

Raiskauksen? Meinaat että nämä toiset hädänalaiset pikkuisen raiskailevat matkan varrella? Loppuuko raiskaukset kun pääsevät vaikka Evitskogiin? Vai pitäiskö huolestua?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #139

Tuskin mutta ihmiskauppiaat ja paikalliset asukkaat matkan varrella.

Adira Aviela

Minusta oikeasti hädänalaiset tulisi käydä hakemassa paikanpäältä suoraan. Erityisesti olen huolissani joukkoraiskatuista lapsista, jotka tarvitsisivat kirurgista hoitoa sekä traumaterapiaa ja turvaa. Olen myös huolissani vainotuista ryhmistä kuten jesideistä, kurdeista sekä kristityistä. Heidät täytyisi pelastaa pois. Oikeilla uhreilla ja vainotuilla ei yleensä ole varaa tai henkisiä voimavaroja saada itseään pois tilanteestaan ja asuinpaikastaan, joten muiden täytyisi auttaa heitä ihan käytännössä!

Esa Niemi

Bodil:
"Syy miksi turvapaikanhakijoina tulee pääosin miehiä on se että matka sen verran vaarallinen että harva on valmis laittamaan vaimonsa/lapsensa sellaiseen vaaraan"

Tarkoitat varmasti, että pitää ohittaa tai jättää pakolaisleiri ja suunnata elintasorajan yli koska nainen ei ole yhtä arvokas kuin mies.

Suojelusta kieltäytymiselle ei ole perusteita.

Bodil:
"Turvapaikanhakijoiden joukossa on myös sellaisia jotka ovat hakemassa parempaa elämää. Osa heistä ihmiskauppiaiden houkuttelemia, ovat myyneet omaisuutensa, päätyvät Libyaan ja sitten ei ole enää paluuta. Tähän ongelmaan tarvitaan taas muunlaisia ratkaisuja."

Turvapaikasta kieltäytyminen tarkoittaa sitä, että elintasorajan yli suuntaavan matkan motiivi on kaikilla suojelusta kieltäytyneillä jokin muu kuin suojelun tarve.

Suomen sosiaaliturvajärjestelmä tunnetaan jo Afrikassakin ja rahaa jaetaan. Tämä lähettää ihmisiä vaaralliselle matkalle. Turvapaikanhakijoiden palauttaminen pakolaisleireille suojelee kaikkia ihmisiä ja hiljentää Välimeren hetkessä.

Bodil pakolaisleirit ovat toiminnassa, joten milloin aloitat ihmisten pelastamisen ja vaadit turvapaikanhakijoiden palauttamista pakolaisleirille. Se pelastaa ihmishenkiä ja kohtaloita heti kun tämä aloitetaan.

markku palonen

Kervinen...
Nämä asiat tulevat vastaan kun ei enään ole mahdollisuutta toimia vastaan.On vaikea elää niiden ihmisten kanssa jotka leijuvat elämän vauhtipuistoisa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Silloinen valtiovarainministeri Jyrki Katainen ( kok.) ilmoitti vuonna 2008, että Suomi tarvitsee vuoteen 2020 mennessä kaikkiaan 1,8 miljoonaa työikäistä maahanmuuttajaa.

Katainen itse on muuttanut töiden perässä Brysseliin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tuo lainaus Kataiselta on yksi todellisuuskriittisen skenen innokkaimmin vääristelemiä lausuntoja. Siitä kun on pudotettu pois se, että kyseinen määrä maahanmuuttajia tarvitaan väestön ikäjakauman vääristymisen korjaamiseksi. Tämä ei ole politiikkaa, vaan matematiikkaa. - Lisäksi Katainen sanoi: "työikäisten poistuma on niin suuri, että asiaa ei voida ratkaista maahanmuutolla". Tätäkään todellisuuskriitikot eivät kovin ahkerasti levittele, mutta heidän tavoitteenaan ei olekaan keskustelu.

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suo...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Tämä ei ole politiikkaa, vaan matematiikkaa."

Kataisen antama lausunto työikäisten maahanmuuttajien tarpeesta ei tuolla perustella juuri parane.

Jyrki Kataisen lukion päästötodistuksen matematiikan arvosana oli 6 ( kuusi). Hän on lukenut lyhyen matematiikan.

P.S. Ylioppilaskirjoituksissa Katainen ei kirjoittanut lainkaan matematiikkaa, siitä hänellä ei lainkaan arvosanaa ylioppilastutkintotodistuksessaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #119

Taas persumielinen ottamassa helppoja matalamielisiä henkilön johonkin puutteeseen liittyviä ilkeyksiä "argumenteikseen".
Kysymys siitä mikä on matematiikkaa on ontologinen kysymys joka ei vaadi matikan kurssien suorittamista. Mutta helppoheikeilleckelpaa tyhjän nauraminen ja kiusatun kiusaaminen ja netin täyttäminen latteuksilla.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #120

No kyllähän Kataisella on tuntunut menevän miljoonat, miljardit, voitot ja tappiot sekaisin mutta ei mulla sen kummempaa...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #120

S.L;"Taas persumielinen ottamassa helppoja matalamielisiä henkilön johonkin puutteeseen liittyviä ilkeyksiä "argumenteikseen"."

Kun itseäni aika isosti ottaa pattiin henkilöt jotka jatkuvasti ja toistuvasti tekevät toisin kuin itse "saarnaavat", niin olen ottanut oikeudekseni laitella talteen näitä omia kommentointejasi, liittyen "persujen" ulkonäköön, vähä-älyisyyteen, yksittäisten ko. puolueen edustajien ulkonäköön, pukeutumiseen jne.
Ehkä jonain päivänä teen niistä ihan oman "blogin", voimme sitten yhdessä ihmetellä sitä että mihin kaikkeen sitä pieni ihminen pystyykään, kun oikein yrittää.
Siihen asti jatka samaan malliin.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Katainen ei ole koskaan sanonut mitään tuollaista. Hän vaan totesi että noin paljon maahanmuuttajia tarvittaisi korjaamaan työvoimavajetta ja totesi perään että se on epärealistista että voisimme ottaa noin paljon maahanmuuttajia.

Katainen puhui maahanmuutosta, ei sinänsä turvapaikanhakijoista tai pakolaisista.

Esa Niemi

Bodil, työvoimavaje-ennusteet ovat siis menneet pahasti pieleen.

Eikö turvapaikanhakijat tai pakolaiset olekaan osa maahanmuuttoa ja heistä puhutaan työvoimapulan paikkaajina.

Pakolaisiahan meille tulee niin vähän ettei näistä paljoa voikaan puhua, mutta turvapaikanhakijat, jotka todetaan turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi edustavatkin suurempaa ryhmää ja määärä näyttää kasvavan hurjasti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

B.R;"Katainen ei ole koskaan sanonut mitään tuollaista. "

Ehkä tuo hieman jyrkästi kuitenkin todettu..en oikein usko että kumpikaan meistä on perillä siitä mitä kaikkea Katainen suustaan päästellyt elonsa aikana. Jos nyt kuitenkin kyse tästä yhdestä haastattelusta, niin siinä sanottua voi jokainen itse käydä juutuubista vilkaisemassa. Epärealistisena kenties pitää, mutta toivottavana, koska olemme jo suorastaan raketoimassa ylöspäin.
Ja näillä eväillä maatamme johdettiin..

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Kreikalla on kait suhteellisen vahva armeija. Miten se ei pysty/yritä estää esimerkiksi tätä yöaikaan tapahtuvaa "kumiveneturismia" Turkista Kosin saarelle. On kait heillä merivartiosto?

Monilla Euroopan mailla alkaa tulla mitta täyteen: Makedonia löi rajansa tukkoon ja Unkari rakensi aidan Serbian
rajalle.

Ruotsissakin aletaan havahtua todellisuuteen. Tätä todistaa se että Ruotsidemokraatit oli jossain gallupissa jo
Ruotsin suurin puolue!

Alkaa Ruotsissakin järki voiittaa: Pohjola ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto.

Jaakko Häkkinen

"Jos ei halua pakolaisia, olisi loogista tukea esimerkiksi kehitysyhteistyöllä Syyrian lähivaltioita, kuten Libanonia, jotta ne kestäisivät pakolaiskriisin paineet, eivätkä romahtaisi Syyrian perässä."
-- Tämä on hyvä pointti.
Samalla täytyy muistaa, että kaikki turvapaikanhakijat eivät ole pakolaisia. Seassa todella on niitä elintasopakolaisia esim. Albaniasta, jotka käännytetään automaattisesti takaisin - nautittuaan 6 kk avustusta, joka on lehtien mukaan suurempi kuin palkka Albaniassa.

Olisi kaikkien edun mukaista erotella turvapaikanhakijoista jo rajalla ne, jotka
1. tulevat turvallisista maista ja käännytettäisiin siis joka tapauksessa,
2. tulevat toisesta EU-maasta ja kuuluu Dublin-sopimuksen perusteella käsitellä siinä maassa.

Näin resurssit voitaisiin kohdistaa 100 %:sesti oikeasti hädänalaisiin. Nyt heidän odottelunsa venyy, koska turvapaikkaa hakee myös joukko elintasopakolaisia.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Jos Suomeen tulisi suhteessa väkilukuun yhtä paljon turvapaikanhakijoita vuodessa kuin Saksaan (tänä vuonna arvioidusti 800 000), se olisi 53 333 turvapaikanhakijaa vuodessa Suomeen.

Jos jokaisesta turvapaikanhakijasta huolehditaan yhden vuoden ajan ja se maksaa henkeä kohden vähintään 15 000 euroa vuodessa,tästä koituisi noin miljardin euron kulut vuodessa.

OK, jos YK:n High Commissioner pakolaisasioissa sanoo, että kyseiset hakijat tai heidän enemmistö ovat todennäköisesti pakenemassa sotaa ja vainoa. Vaan jos eivät ole, silloin tämä on erittäin epäoikeudenmukaista ja epätarkoituksenmukaista resurssien käyttöä. Kyllä tästä asiasta pitää voida keskustella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Miniäni lähetteli sähköpostilla terveisiä Sanghaista jossa ovat poikani kanssa palaamasta Suomeen kahden vuoden poikani työkomennuksen loputtua. Ihmetteli millaiseen ummehtuneeseen takapajulaan he ovat oikein palamassa kansainvälistä kuhinaa elävästä Sanghaista. "Etäältä näkee paremmin" näinhän se pakkaa olevan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiinahan onkin edistyksen ja demokratian mallivaltio. Turha sieltä on Suomeen tulla. :-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

No, Kiina pyrkii pienin askelin kohti demokratiaa ja markkiataloutta. Persujen suunta on toinen, pyrkimys suljettuun, ahdasmieliseen Suomeen jossa kaikki vieras, outo ja uusi on kitkettävä pois epäterveenä "suomalaisuuteen" kuulumattomana.

Jari Leino

Istanbulin kaduilla on siis kerjääviä syyrialaislapsia. Heidän ongelmansa on alhainen elintaso, eli se, että Turkin hallitus ei ilmeisestikään anna pakolaisille kovin suuria rahallisia avustuksia. Siksi he kerjäävät rahaa.

Kukaan suomalainen tuskin pitää näitä Istanbulin kaduilla kerjääviä syyrialaislapsia elintasopakolaisina tai meritaksipalvelujen käyttäjinä, sillä eihän heidän elintasonsa ole Turkkiin pakenemalle noussut. He eivät myöskään ole joutuneet tekemään merimatkaa Turkkiin päästäkseen, joten puhe meritaksipalvelujen käyttäjistä olisi heidän kohdallaan täysin järjetöntä.

Olen kuitenkin varma, että monet ihmiset puhuvat näille kerjäläislapsille tai varsinkin heidän vanhemmilleen elintasopakolaisuuden mahdollisuudesta ja tarjolla olevista meritaksipalveluista, joilla he pääsisivät helposti Kreikkaan ja sieltä vaikkapa avokätiseen Suomeen kohottamaan elintasoaan, jotta heidän ei tarvitsisi kerjätä kaduilla.

Tälläkin hetkellä Kirkkonummella älypuhelimet käyvät kuumana, kun Suomeen päässeet lähettävät tuttavilleen viestejä Suomen korkeasta elintasosta ja vinkkejä meritakseista ja muista ihmissalakuljettajien tarjoamista palveluista.

Adira Aviela

Näin on Jari! He eivät todellakaan ole matkustelleet ilmaiseksi Suomeen ja jo kehonkieli kertoo, etteivät he ole olleet päivääkään uhreina. Ruotsissa he pistävät heti vaatimuslistan käyntiin, jos olot eivät miellytä. He eivät halua asua kaukana yökerhoista, eivät halua syödä ruotsalaista ruokaa, suurempia tiloja, vaativat taloja itselleen, vaativat kaikkea koko ajan. Uhkailevat henkilökuntaa vastaanottokeskuksissa (jotka ovat usein kartano-linnoja eli historiallisesti arvokkaita rakennuksia) esim. että polttavat kyseiset rakennukset. Ovat usein syömalakoissa, kun RAVINTOLOISSA, joissa saavat ilmaisen ruuan ei ole heille mieleistä ruokaa! Poliisit ovat jatkuvasti selvittelemässä riitoja ja rikoksia näissä majoituksissa. Tuntuisi erittäin kummalliselta, että OIKEASTI hädässä olevat olisivat niin röyhkeitä vaatimuksissaan ja niin kiittämättömiä ja itsevarmoja. Ainakaan uhrit eivät siten käyttäydy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomessa osa poliitikoista taitaa toistaa ruotsalaisten virheitä lähes sellaisenaan.

On Suomen onni, ettei meillä ole eduskunnassa vielä yhtään eurooppalaisittain ns. äärilaidan puoluetta, vaikka moni kovasti sellaisia leimoja viljelee. Poliitikot niin oppositiossa kuin hallituksessa voisivat yhdistyä ratkomaan Suomen omia, kasvavia todellisia ongelmia, ennen kuin ne räjähtävät käsiin.

Siksi kannattaisi mietiä ja ottaa oppia tästä Ruotsi-ilmiöstä. Tätäkö Suomessa kaivataan?
http://www.metro.se/nyheter/yougov-nu-ar-sd-sveriges-storsta-parti/EVHohs!MfmMZjCjQQzJs/

Emme kai halua vastakkainasettelua á la Ruotsi, jossa tosiasioita kieltämällä ja moraalisen pöyristyksen sekä ylemmyydentunnon vallassa eristetään yhä kasvava osuus kansasta? Kannattaa miettiä, mihin sellainen voi johtaa.

Meillä on iso kimppu sekä omia että EU:n ja EMU:n asiota sekaisin. On turhaa olla täällä toistemme hiuksissa ja saivarrella detaljeista, kun voisimme keskittyä itse ongelmien ratkaisuun, ei siihen, kuka missäkin asiassa osaa parhaiten toisia tölviä.

Odotan esimerkillisyyttä erityisesti bloggaavilta kansanedustajilta:
Jos Suomi ottaa keskuksiinsa esim. 15.000 turvapaikanhakijaa EU-maiden jäsenenä, silloin maa väkilukuunsa suhteutettuna ottaisi 1%:n osuuden peräti 1.500.000 sijoitettavasta. (Suomen väkiluku on noin 1% Euroopan väkiluvusta.)

Tätä tosiasiaa ei siis saisi tahallaan hämärtää sillä, että Ruotsi tai Saksa ottavat "enemmän".
Kriisejä synnyttävät maat ja hallinnot tulisi myös tuoda esille. Niihin ei Suomi kuulu ainakaan Afrikassa tai Lähi-Idässä.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen

Huomautus: on epäreilua puhua "hallituksen riveistä", jos puhujat eivät ole itse hallituksen jäseniä vaan puolueen muita edustajia. Joten ei kärjistetä ja osoitella kohtuuttomasti.

Syyrian tilanne on kammottava, ja Suomenkin velvollisuus on auttaa siviilejä siellä ja täällä, kuten kaikkien muidenkin rauhassa elävien kansojen. Eniten minua näissä keskusteluissa vaivaa se, kuinka omahyväisesti monet suomalaiset luulevat, että juuri meitä taakoitetaan kohtuuttomasti.

Ihan sama kun Kreikka-rahoitusta itkevät eivät tunnu ymmärtävän, että 98,2 prosenttia takauksista tulee muualta kuin Suomesta.

Oma napa oma napa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kukaan ei väitä Syyrian pakolaisten olevan elintasosurffareita tai meritaksipalvelun käyttäjiä. Eiväthän Ozanin kertomat Turkissa olevat syyrialaiset ole edes ylittäneet merta, eivätkä lähteneet pohjoiseen paremman elintason perään.

Suomeen on tullut vain 119 turvapaikanhakijaa Syyriasta heinäkuun loppuun mennessä, joten tuskin Rydman ja Slunga-Potsalo heistä puhuivat.

http://www.migri.fi/download/58353_Turvapaikanhaki...

Adira Aviela

Minusta kuulostaa peräti kummalliselta, että ne hyväkuntoiset ja röyhkeät "oikeuksiaan" vaativat nuoret miehet olisivat oikeasti uhreja! He matkustelevat hyvin kalliisti toiselle puolelle maailmaa maahan, jossa maahanmuuttajille maksetaan eniten maailmassa. Uskon, että ne
syyrialaiset jotka kerjäävät Turkissa ovat oikeita uhreja ja hätääkärsiviä, juuri siksi he ovatkin päässeet matkustamaan vain lähimaahan ja kerjäävät siellä kaduilla. Siinäpä siis se ratkaiseva ero!

Harri Immonen

Ozan, käy kertomassa tuo sama asia Malmön ghetoissa asuville Ruotsin kansalaisille.

Suomea varoitellaan jatkuvasti maineen menetyksestä, mikäli me halutaan ensijaisesti auttaa oman maan kansalaisia versus vieraat. Onko Australian maine mennyt? Ei ole. Australiaa katsotaan mallimaana, joka lopetti ihmisbisneksen omalle mantereelleen.

Ozan on myös varmaan avoimena, ihmisläheisenä kulkijana majoittanut kotiinsa jonkun maahanmuuttajan? Kansanedustajan tuloilla ei olisi paljon vaadittu.

Adira Aviela

Ei pelkästään Malmo ole saanut kulttuurin rikkautta, vaan monissa kaupungeissä on tälläkin hetkellä käynnissä lähes sotatila. Ei Ruotsi selviä tästä taloudellisesti eikä edes henkisesti. On vaarallista,että jotkut ihmisryhmät saavat tehtailla rikoksia, joita sitten peitellään ja vähätellään mediassa. Nuorilla ei ole enää tietoa oikeasta ja väärästä, sillä väärästä on tehty joidenkin kohdalla oikeaa. Eli jo nyt on tullut valtaan henkinen välinpitämättämyys ja kovuus Ruotsissa. Juuri eilen poliisi kehotti ruotsalaisia auttamaan ihmisiä esim. onnettomuustilanteessa, sen sijaan että kaivaisivat kännykät ja rupeaisivat kuvaamaan esim. hukkuvaa lasta, kuten nyt oli tapahtunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Seuraan Ruotsin elämää ystävien, sukulaisten ja median kautta päivittäin ja olen juuri palannut Göteborgin reissulta. Facebookkaverini postaa juuri nyt Malmön Festivaaleja miljoonin mukavin ja lämminhenkisin kuvin.
Lyhyen ajan sisällä on paljastettu kaksi tapausta missä on yritetty lavastaa mamurikollisuutta. Ruotsin poliisia ei pidetä kovin tehokkaana joten emme tiedä kuinka monta feikkirikosta on mennyt läpi rasistien piikkiin.

Adira Aviela

No sinähän olet nyt sitten ihan asiantuntija tässä asiassa, kun kävit täällä Ruotsissa bailaamassa :D Ehkä kuitenkin olisi syytä käyttää laajempia lähteitä tämän asian kommentoimiseen :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111
Harri Immonen

Ruotsin sisäministeri kuvasi Malmön tilannetta 26.7 sietämättömäksi, mutta kaikeksi onneksi RKP:n Sini ratsasti pienellä aasillaan taas paikalle ja kertoo että kaikki on hyvin. Mitään ei ole koskaan pielessä ollutkaan, kuinka ihanaa!
Muuten vaan ihmiset ovat ympäri maan kyllästyneet tilanteeseen ja nostaneet ruotsidemokraatit maan suurimmaksi puolueeksi.

Adira Aviela

Niin olihan se aika hupaisa ja lapsellinen kirjoitus tältä Siniltä. Etenkin, kun on jatkuvasti raiskauksia (Ruotsi on toisella sijalla raiskaustilastoissa ja raiskaajat EIVÄT ole yleensä ruotsalaisia) tuhopolttoja, murhia ja huumesotaa, pelastuslaitoksen välineistön tuhoamista, kivittämistä yms. Monet eivät uskalla enää liikkua ulkona näiden jengien vuoksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://www.expressen.se/gt/soldaten-pastod-sig-var... Tässä on yksi näistä keksityistä rikoksista joiden kautta halutaan levittää rasismia.

Sari Haapala

Sekä Olli Immonen että Ozan Yanar ovat molemmat päässeet eduskuntaan ainoastaan argumentoimalla maahanmuuttokeskustelua. Samoin monet muut edustajat pääsivät eduskuntaan ainoastaan osallistumalla maahanmuuttokeskusteluun radikaaleilla mielipiteillä, mutta kukaan näistä edustajista ei ole tehnyt mitään hyödyllistä tai konkreettista, vaan sama latteuksien jauhaminen ja keskinäinen nokittelu jatkuu edelleenkin. Kaikki nämä kansanedustajat ovat täysin turhia kansanedustajia.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei pidä paikkaansa. Ennen eduskuntavaaleja Puheenvuorossa kaikista perustelluinta talousargumentaatioita esittivät Vihreiden sittemmin valituiksi tulleet ehdokkaat Ozan Yanar ja Touko Aalto.

Toni Hiltunen

Ai. Ainoat talousargumentit, jotka Yanarilta kampanja-aikaan luin oli luokkaa rahalla saa, sillä ei saa olla merkitystä ja mamut takovat suomelle nettovoittoa. Hyvin menee. :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

EDIT: 22.8.2015 n. klo 6. Oho, täällä pystyy muokkaamaan vaikka luulin muokkaamisen ajan olevan lyhyt jotain 5 minuuttia ja sen jälkeen ei voi muokata.

Lisäykseni johtuu Sinistä, joka ilmeisesti näkee kaikista persuja vaikka olenkin Piraattipuolueesta.

Sini ei ole huomannut lukea mutta epäilen hänen olleen lukematta omaa kommenttiani.

Tässä kommentissani: http://ozanyanar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200683-p...

"Sitten kun Suomessa on talous kunnossa ja ihmisillä asiat hyvin, voimme silloin aloittaa auttelemiset. Muuten ei nyt kannata tehdä yhtään mitään."

Sini sanoo tässä: http://ozanyanar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200683-p...

"Entäs jos laitettaisiin se talous kuntoon. Ei talous mitenkään elvy siitä että haukutaan maahanmuuttoa, päinvastoin."

Näenkö tässä ongelmia Sinin suuren vihan kohdistumisen Perussuomalaisiin? Eikä hän osaa lukea kommenttejani kun juurihan minä sitä ehdotinkin, että korjataan taloutemme kuntoon ja millä keinoin?

Muistaakseni Aimo Remes aiheellisesti kysyikin, että miksi Sini näkee kaikessa perussuomalaisia ja kysyykin ongelman syystä. Minä olen usean blogien lukemisen aikana huomannut, että Sini vain haukkuu koko ajan Perussuomalaisia ja Sinillä taitaa olla ongelma omassa asenteessa ja tarvitsee ammattiapua.

Olen pahoillani muokkauksesta, käsitin sen vasta kun ymmärsin unessa muistaa Aimon kommentin.

EDIT: 22.8.2015 klo yli 6. Käsitin, että ei minun kannata muokata viestiäni vaan rakentaa uusi kommentti, kun se muodostuikin pitkänä tekstinä kuin lyhyenä.

Olen pahoillani Sini, mutta sinun on annettava puolueille rauha. Ovat seisseet vasta muutaman kuukauden hallituksessa ja jos sinulla on yhtä puoluetta kohden jotain vihan aihetta, kohdista se oikeaan henkilöön eikä koko puolueeseen ja ammattilainen psykiatri voi auttaa sinua pääsemään puoleesta pois.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän muokata voi kunnes joku vastaa kommenttiisi.
Vastauksessani että laitetaan se talous kuntoon sen sijaan että riidellään maahanmuutosta vastasin sinulle viittaamatta mitenkään persuihin.
Nyt sinä mainostat itseäsi ottamalla minun haukkumisen verukkeeksi mutta menköön vaan.
PS on se taho joka näyttävämmin aiheuttaa tendenssejä joita min vastustan, kuten rasismin kehitys jne.
Puolueiden vastustus on arkipäivää, siitä yleensä saavat osansa vihreät, vassarit, demarit ja rkp.
Mutta kun haluat huomiota piraattien FFL-fraktoolle tai mikä sinun ja Wallinin kohdalla on kyseessä niin saahan sitäkin. Luulen vaan että tulee myös puolueen sisältä toisin kuin ps-puolueessa missä Immostakin paapotaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kiitos sini 126 kommentista. Minua herätti kiinnostus siitä, että mikä mahtaa olla piraattien FFL-fraktoori, mikä se sellainen on? Voitko selventää?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #147

Fdl-fraktio piti kirjoittaa ( mutta se on arvailuja. )

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #148

Kiitos kun annoit vähän johtolankoja. En edelleenkään löytänyt mitään fraktiota mutta löysin sanasta FDL:stä. Se on kuulemma rasistinen sivusto ja me ei olla millään osaa siihen. Tässä siihen sivustoon, joka on ennestään lapsellinen:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/10646804/rasistijar...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #150

Ok kiitos laitetaan nyt sinun kohdallasi pois ne arvailut mutta muuten ... oliko sun ja Wallinin niputuksessa jotain pohjaa kun vastasit molempien puolesta?

Paavo Kervinen

Suomalaisia pakolaisia:
https://www.google.fi/search?q=evakko&safe=off&esp...

Syyrialaisia Turkkiin pakenevia pakolaisia:
https://www.google.fi/search?q=turkey+syrian+refug...

Somalian pakolaiset:
https://www.google.fi/search?q=mediterranean+refug...

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Somaliassa jossa normaali ihminen tienaa 1-3 dollaria päivässä ei normaalilla ihmisellä ole varaa ostaa itselleen salakuljetuslippua. Hallitus on kukistanut Al-Shabaabin Somaliassa YK:n, USA:n sekä Afrikan Unionin avustuksella. Miksi paatit ovat siis täynnä miehiä, ellei näistä osa ole Al-Shabaabin pakenevia taistelijoita..natsitkin pakenivat ympäri maapalloa 2. maailmansodan jälkimeiningeissä..kuka tykkäisi olla häviäjän puolella?

Tässä infoa paljon tiketti maksaa, voin sanoa että opiskelijana ei minulla olisi varaa:
http://www.ibtimes.co.uk/mediterranean-migrants-fa...

Älkää tukeko vääryyttä, heikot ovat niitä jotka eivät kykene pyytämään apua. Auttakaa syyrialaisia Turkissa.

markku palonen

Niin se on Kervinen,Tässä yksi Irakilainen Turussa kertoi miksi hän oli katkera kun tunnisti yhden Irakin hallituksen jäsenen joka oli vaikuttanut ihmisten katoamiseen,mitä sillä sitten takoittanut,jokainen voi sen sitten miettiä.
Kyllä jos seulalla seulotaan,myös jyvien mukana kivet löytää itsensä leipään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kiitos kirjoituksesta, Ozan. Erinomainen ja punnittu puheenvuoro.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Tyypillinen vihreä kansanedustaja. Heittää alustuksen mutta ei viitsi vaivautua osallistumaan itse keskusteluun. Ei anna kovin hyvää kuvaa äänestäjille =)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olen samaa mieltä. Ei tänne kaivata julistajia kuten eräät Annika Lapintie, Liisa Isosaari, monia muitakin, ketkä eivät osallistu puheisiin. Eivät ymmärrä mitä varten puheenvuoro on perustettu ja koska niihin vastataan.

Täytyy varmaan Ozan Yanar listata julistajaksi ja kommentoinnin puutteeksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Miksi hänen pitäisi osallistua tähän keskusteluun? Kaikki tuli sanottua jo aloituksessa. En minäkään näitä kommentteja jaksanut lukea muutamaa ensimmäistä pitemmälle, loppu oli jo arvattavissa.

On kokonaan kirjoittajan oma asia, vastaako hän kommentteihin vai ei. Mitään vihreää linjaa tässä ei ole, jotkut vihreät vastaavat, jotkut eivät. Ei Paavo Haavikkokaan koskaan vastannut kolumniensa kirvoittamiin mielipidekirjoituksiin.

markku palonen

1800 Luvun lopulla Suomen vähälukuinen kansa ,kuoli vielä nälkäkuolemaan.Kansa eli kädestä suuhun.Itse muistan vielä ollessa noin 10 vuotias,kun naapuripihan mamma joka asui puurakennuksen kivijalassa,kuoli kylmyyteen pakkastalvessa.Vuosi oli noin 1959. Töitä oli tehtävä jo ennen kouluikää, vaikka asuttiin kaupungissa ja töitä myös tehtiin.Ajettiin naapurin puita alustoihin ,käytiin kukkakaupoissa juoksupoikina tai tehtaissa jos vain mahdollisuus oli.Leipomot oli oiva työpaikka, kun tiedettiin koskan halkokuorma tuli, niin siinä tunnin ahertamisella sai pullapitkon.
Suomalaiset ovat vähälukuinen kansa, jonka herrat ovat nyt aikoneet valjastaa toisten kansojen elättäjäksi.Eivät he ole ymmärtäneet miten raha ja toimeentulo on tänne tullut.Suomalaisia on ympäri maailmaa pidetty hyvinä työntekijöinä ja tiedän koska itse olen ollut töissä Saksassa,Ruotsissa ,Norjassa ,Nepalissa ,USA:ssa jne . Tulkoon muut tänne itseään elättämään,myydäänjh talot ja koneet ja lähdetään maailmalle asumaan ,saa nähdä kuinka kauan herrat virkamiehet elää toisten työllä.

markku palonen

1800 Luvun lopulla Suomen vähälukuinen kansa ,kuoli vielä nälkäkuolemaan.Kansa eli kädestä suuhun.Itse muistan vielä ollessa noin 10 vuotias,kun naapuripihan mamma joka asui puurakennuksen kivijalassa,kuoli kylmyyteen pakkastalvessa.Vuosi oli noin 1959. Töitä oli tehtävä jo ennen kouluikää, vaikka asuttiin kaupungissa ja töitä myös tehtiin.Ajettiin naapurin puita alustoihin ,käytiin kukkakaupoissa juoksupoikina tai tehtaissa jos vain mahdollisuus oli.Leipomot oli oiva työpaikka, kun tiedettiin koskan halkokuorma tuli, niin siinä tunnin ahertamisella sai pullapitkon.
Suomalaiset ovat vähälukuinen kansa, jonka herrat ovat nyt aikoneet valjastaa toisten kansojen elättäjäksi.Eivät he ole ymmärtäneet miten raha ja toimeentulo on tänne tullut.Suomalaisia on ympäri maailmaa pidetty hyvinä työntekijöinä ja tiedän koska itse olen ollut töissä Saksassa,Ruotsissa ,Norjassa ,Nepalissa ,USA:ssa jne . Tulkoon muut tänne itseään elättämään,myydäänjh talot ja koneet ja lähdetään maailmalle asumaan ,saa nähdä kuinka kauan herrat virkamiehet elää toisten työllä.

Toni Hiltunen

On erikoista ettei talouspolitiikkaa saisi sekoittaa pakolaiskeskusteluun. Sellaiset väittämät kuten "rahalla ei ole merkitystä" tai "maksoi mitä maksoi" vievät mielestäni keskustelijalta kaiken uskottavuuden.

Jokainen turvapaikanhakija/pakolainen on kuluerä. Siitä emme kai voi olla eri mieltä? Tästä pääsemme alakoulumatematiikkaan. Jos Pekalla on viisi omenaa, niin voiko Pekka jakaa itsensä lisäksi omenan neljälle muulle vai kieltää todellisuuden ja jakaa sadalle ihmiselle, kullekin oman omenan, koska Pekalla on sydäntä ja hän on empaattinen ihminen?

Nyt olisi tärkeää aidosti selvittää, kuika kalliiksi yksi pakolainen tulee Suomelle vuosittain. Kuinka paljon se maksaa kokonaisuudessaan, ottaen myös huomioon muut piilokulut.

Emme tarvitse yhtään turvapaikanhakijaa, joka tulisi muutenkin toimeen koti- tai naapurimaassaan. Pohjoismaihin suuntautuva turvapaikkashoppailu on sitä itseään aidoimmillaan. On paljon tulijoita, joille mainostetaan maanpäällistä paratiisia pohjoismaalaisten veronmaksajien kustannuksella. Nämä pitää oppia seulomaan pois joukosta.

Humaanit ja hyväntahtoiset auttajat eivät suostu ajattelemaan mitään muuta kun auttamista. Se on mielentila ja ideologia, jonka ehdoilla ei politiikkaa saa tehdä. Minä halusin lapsena sata ferraria. Olihan se hauska toive, mutta täysin epärealistinen. Maailmanparantajille tuo ajattelu on valitettavasti joka päiväistä myös aikuisiällä.

markku palonen

Aivan Toni.Vaimoni oli useita vuosia kouluavaustajana.Hänellä oli vaitiolovelvollisuus,joten hän ei saanut kertoa niistä tapauksista mitä koulussa tapahtui.Nyt hän on eläkkeellä.
>Hän kertoi minulle esimerkiksi siitä että maahanmuuttaja heitti puhelimen maahan ja rikkoi sen sanoen, että hän saa siten uuden sossusta.Se kuului hänelle jotta hän sai olla yhtdeydesä vanhempiinsa.Tämä ei ole vihapuhetta Sillä takaan tämän Suomalaisella vakuudella missä tahansa oikeudessa.

markku palonen

Kun katsot Ozar kuinka laaja on alue josta tulet ,ja kuinka pieni ja kylmä Suomi on,Meitä on vainj 5 miljoonaa teitä on satoja miljoonoia .laittakaa asiat kuntoon.

Kerto missä Eskimoitten taivaassa on pakolaiset ? Eipä taida löytyä. Meillä oli kyllä varallisuutta ,mutta emme ole olleet teidän varallisuuden ryöstäjiä,on ilmeistä että haette varallisuutta väärästä maasta , jossa me olemme olleet vain ryöstettyjä,Hakekaa oikeuksianne sieltä,missä teidän kotimaanne rahat on viety, ei sieltä jossa köyhä kansa on lapsensa kasvattanut kristillisesti.Suomalaiset ei ole vastuussa teidän saamattomuudestanne tai kyvyttömyydestanne taistella korruptiota tai pahuutta vastaan.Meidän asia ei ole teidän vääryyksiä teidän puolestanne ,jos ette pysty hoitamaan asioitanne älkää sälyttäkö niitä suomalaisten niskoille.Hoitakaa itse taistelunne4 niin me Suomalaiset teimme 10 kertaista venäjän mahtia vastaan vaikka Amerikkkalaiset avustivat Venäjääå. OIkaa miehiä, eikä vellihousuja.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Kerropa, Ozan, miksi noiden miljoonien pasten isät ja äidit eivätt tee selvää sekä ISISistä että Assadin jengistä? Voimaa olisi, samoin rahaa. Aseita alueella on riittämiin.

Analyyttistä vvastaustasi mielenkiinnolla odotellen...

markku palonen

Turkin kurdit,asuvat erillisellä maakaistaleella,jossa öljyjen maaesiintyymien määrä on suuri.Niiden käyttö vähenee yhä suuremmissa määrin,koska auringon ja vedyn tekniikka kasvaa.Sinä olet tullut Suomeen esittämään oikeaa elämistapaa ja kertomaa miten pitäisi täällä toimia .Miksi ihmeessä et tee tätä kotimaasassi vaikka suomen kansalaiset ovat tehneet tätä satoja vuosia, Suomessa,mitä sinä meistä haluat??Mikset tee työtä kurdien hyväksi jotka ovat sinun lähikansaasi.Mjunä olen karjalaisperäinen jota ryssäksi nimiteltiin kun sukuni tuli Suomeen.,Nurkissa asuttiin mutta emme menneet muita neuvomaan muualle maailpomaan koska tiesimme että maat elävät ja tuulet tulevat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Pilkkaava nettipuhe? Mistä nyt oikein puhutaan? Kansainvaelluksesta, invaasiosta vai siirtolaisista? Kenties jopa pakolaisista?

Euroopassa tapahtuu: 8 kuukautta sitten Kouachin veljekset teurastivat 12 Charlie Hebdon toimituksen jäsentä, ja minkähän nimissä? Amedy Coulibaly puolestaan teurasti neljä juutalaista kosher-supermarketissa Pariisissa, ja minkähän nimissä? Ja lisää tapahtui junassa matkalla Pariisi-Amsterdam. Onneksi matkustajina oli kolme amerikkalaista merijalkaväen sotilasta, ja yksi englantilainen liikemies, jotka estivät verilöylyn. Koachin veljekset olivat hankkineet automaattiaseensa herra Coulibalylta, joka oli ostanut oman Scorpion-tuliaseensa Brysselistä. Junaterroristin aseet oli ostettu samasta paikasta: käsiase ja AK47, veitset saattoi tietysti tarjota Ikea, joka on niistä kuuluisa.

No, Ikeassa ei tarvittu edes tuliasetta, teurastuksiin riittivät kaupassa olleet keittiöveitset (joiden myynti tietysti ruotsalaiseen tapaan lopetettiin kaupasta, koska syynä surmatekoihin olivat tietenkin juuri nuo veitset). Ludvikassa 5 eritrealaista on pidätetty törkeästä raiskauksesta epäiltyinä lauantain vastaisena yönä. Tumban poliisiasema Tukholman esikaupunkialueella sytytettiin tuleen ja hieman sen jälkeen paikalla räjähti pommi. Kranaattihyökkäykset Malmössa alkavat olla arkipäivää. Jönköpingissä romaniperheen isä ja poika ovat vangittuina väkisinmakaamisesta, loput perheestä laittomasta vangitsemisesta. Kaikki tulevat maasta "jota ei enää ole" uutislähteen mukaan. Tämä touhu jatkui ainakin puoli vuotta. Ruotsin turvallispoliisi SÄPO ilmoittaa olevansa täysin voimaton ISLAMISTIEN suhteen (Granskning Sverige).

Edellä esitetyt ovat vain muutamia yksittäistapauksia jotka ovat seuranneet tästä rajoittamattomasta maahanmuutosta. Onko tällaiset tapaukset vain hyväksyttävä sen nimissä, että on jotenkin "kylmää" ja "epäinhimillistä" olla päästämättä väkeä maahan täysin holtittomasti?

markku palonen

Syyriassa on 22 miljoonaa ihmistä.Suomessa 5 miljoonaa. Kerrotko miten me Suomalaiset elätämme teidät ??,
Tulette pakolaisina tänne pohjoiseen, jossa hallat ovat hävittäneet elinmahdollisuuden vuodeksi tai kahdeksi.Emme me, ole jääneet kenekään nikskoille,mutta meidän mukana on tulleet hyväosaiset, jotka ei enään tunnistä oman työnosuutta omasta helposta elämästä.He ovat rakentamassa omaa maailmaa omasta näkökulmasta ja siten luomasta elämästä.

Tulkaa vain Tänne ja alkakaa tehdä työtä. sitä riittää.Raivatkaa lisää peltoja .kasketkaa maata ja asuttakaa maa ja elätte pimeissä pirteissä,suojelkaa luontoa, Tehkää tiet maaseudun taipaleelta kyliin jotta voitte käydä apteekissa,( Tämä Markku Huuskolle )Joka lopetti minun kommentoinnin hetkeksi tässä lehdessä, jota arvostan Herlinin sanavapauden mahdollisuuden saamisreksi ja josta olisin valmis maksamaan vuotuista maksua.Sinä Markku Huusko ,et tiedä, kuinka paljon vapaa sana kertoo,ET varmaan ymmärrä kun on ollut suomalaisten työntekijöiden työnjohtajana ja on pyydetty heidän työnojohtajaksi heidän perustamaansa firmaan.Tiedän mistä on kysymys ,kun tehdään työtä ulkomaalaisten kanssa,he eivät välttämättä tiedä.

Ismo Rekola

Kuinka pakolaiset ja maahanmuuttajat eivät ole jo aikoja sitten romahduttaneet Ruotsin taloutta?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Eikö se riitä että yhteiskuntarauha on mennyt? Talouden vuoro seuraavaksi.

Ismo Rekola

Minne se on mennyt? Jotta pakolaisista ja maahanmuuttajista olisi sitä paljon peräänkuulutettua hyötyä, pitää ratkaista kuinka heidät sulautetaan tehokkaimmin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Timo Moilanen

mitä vittua nää asiat kuuluu suomalaisille suomen pitäisi olla itsenäinen valtio mutta kuitenkin suomalaiset ottavat päänsäryn muitten valtioiden asioista hallitus lukee uutisia et tuolla menee vähän huonosti ni johan raha kirstu aukeaa ja päätetään että lähetetään 10 miljardia sinne ja sinne näin aluksi ja sitten parinviikon päästä toinen satsi eikö jumalauta poliitikot tajua että me elämme itsenäisessä maassa ei meidän veronmaksajien rahoja ole lupa jakaa kaikenmoisiin kisanristijäisiin jokaisen maan kuuluu elää omillaan eikä suomalaisten rahoilla kyllä kaiki päättäjät tarvii tappaa ja mahdollisimman kiduttavalla tavalla jos pään katkaisee siitä ei nauti kukaan mutta kun pistetään munista roikkuun katosta niin siitä tykkää koko kansa ja nais politikot työnnetään klitoriksen läpi kunnon rauta koukku ja samalla tapaa katosta roikkuun

Toimituksen poiminnat