Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Jälleen vakavia kysymyksiä hallitukselle

Uskomatonta. Suomi on kuohunut viime päivät. Perussuomalaisten eli hallituspuolueen kansanedustaja on kehottanut taisteluun monikulttuurisuutta vastaan, 15000 ihmistä on noussut vastustamaan rasismia mielenosoituksessa ja nyt natsihenkiset joukot ovat käyttäneet väkivaltaa. Yhteiskuntamme on vakavien kysymysten äärellä. Lisäksi tilanne on herättänyt huomiota kansainvälisesti muun muassa suuria yhdysvaltalaisia, saksalaisia, ranskalaisia ja ruotsalaisia tiedotusvälineitä myöten. Myös kuva Suomesta on saanut lommon.

Ja mitä tekee ulkoministerimme, Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini? Tuomitsee lyhyesti väkivallan, mutta keskittyy muuten muistelemaan omaa uraansa ja puhuu raveista. Timo Soinin tämänpäiväinen blogikirjoitus on ylimielisyyden ja vastuun välttelyn huippu. 

Johtajuutta ei ole se, että pakenee Immos-kohua tekeytymällä eduskuntaryhmän rivijäseneksi. Johtajuutta ei ole se, että puhuisi lähinnä itsestään ja kuninkuusraveista, kun Suomessa pahoinpidellään ihmisiä poliittisista syistä.

Koska Timo Soini ei selvästikään ota tilannetta vakavasti, vetoan jälleen Keskustaan ja Kokoomukseen. Luokaa paineita perussuomalaisten suuntaan ja osoittakaa, että ette hyväksy äärikansallismielisiä voimia hallituksen riveissä. Puhutte monikulttuurisesta Suomesta, joten osoittakaa konkreettisesti, että olette sen puolella.

Jyväskylän tapahtumat ovat jälleen osoitus siitä, että yhteiskunnassamme nousee vaarallisia voimia. Ei anneta asian olla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Odota nyt eduskunnan kysylytuntia niin saat vastauksenkin.

Reijo Tossavainen

Olli Immonen, Timo Soini ja kaikki perussuomalaiset tahot ovat tuominneet Jyväskylän teon. https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisten-joh...

Anarin puheet vain lyövät löylyä lisää, innostavat väkivaltaan. Vastenmielistä.

Näyttää siltä, että vas/vihr/anarkisteja on ollut paikalla rähinään kannustamassa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mitä? Onko vasemmistolaisia/vihreiden jäsenistöä/anarkisteja ollut Jyväskylän Sokoksella? Masokisteja vielä kutsuneet pikkunatseja lyömään itseänsä turpiin.
Samaan aikaan kun Persujen puoluejohto yrittää irtisanoutua väkivallan sallimisesta, niin ex-edustaja näyttää puolittain ymmärtävän joukkopäällekarkausta yleisellä paikalla. Tämä on juuri sellaista käytöstä, joka panee hieman mietittimään väkivallasta irtisanoutumisen todellista vakaumuksellisuutta ja koko jäsenistön kattavuutta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ja aina vain lietsotaan perusteettomia epäluuloja.

Onhan se nyt jo nähty, ettei mikään trendikäs irtisanoutuminen riitä. Ei riittänyt Yanarille nyt, eikä riitä kenellekään koskaan eikä ikinä. Löylyä vain heitetään ja villitään hysteriaa sekä tyrmistystä.

Luepa vaikka Roger Kulmalan kirjoitus tältä iltapäivältä.

Oscari Wirola Vastaus kommenttiin #12

Janne hyvä, Roger Kulmala kirjoittaa hyvin, ensimmäinen persu, joka todella sanoutuu selkeästi irti väkivallasta ja SVL:n toiminnasta. Te muut olette, kuten Tossavainenkin, käytännössä ymmärtäneet Jyväskylän tapahtumia ja selitelleet mitä erilaisimpia hattaroita tapahtuman taivaalle.

Kulmalan näkemystä arvostan, vaan en puolueen johdon ja vaikuttajien.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #15

En todellakaan tunnista itseäni tuosta väitteestä ("ymmärtänyt tapahtumia"). Mitäpä, jos kerron, että vaimoni oli eilen ostoksilla Sokkarilla, kun alkoi tapahtua ja sai muiden siinä aulan tienoilla olleiden tavoin pippurisumutetta keuhkoihinsa? Siltä pohjalta sopii miettiä, mitä mieltä tuosta rellestämisestä olen.

Ja pitääpä oikein tarkentaa, kas kun tahallinen väärinymmärtäminen on nykyään ns. kuuminta hottia, etten tarkoita poliisia, joka sumutetta käytti. Kyseinen substanssi olisi pysynyt sievästi suihkepullossaan, jos mellakoitsijat olisivat vastaavasti pysyneet aisoissa (tai mieluiten kotonaan).

Sitä suuremmalla syyllä en hyväksy, että puoluettani sotketaan tarpeettomasti asiaan mukaan ja meiltä vaaditaan kannanottoja ja irtisanoutumisia. No, senhän yleisö on Soinilta saanut, mutta kun ei kelpaa ja pitää jatkaa bensan kaatamista liekkeihin.

Oscari Wirola Vastaus kommenttiin #12
Kaius Ruokonen

Teettekö jonkinlaista yhteistyötä Johan Bäckmanin kanssa vistinne levittämiseksi maailmalle?

ts.fi: "Dosentti Bäckmanin kirjoitus Immosesta hämmensi Brysselissä"

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/800281/Dosentti+B...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Immonen pitää saattaa vastuuseen.

Olen pahoillani omasta puolestani.

Ei Yanar Soinin kirjoitus sitä ollut, jos luet tarkemmin.

Jos joku ei ole lukenut sitä alkuperäistä ketjua, niin tuossa:
https://www.facebook.com/olli.immonen.3/posts/1015...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Näyttää siltä, että rintamalinjojen molemmilla puolilla on toivottu aikaa parempaa ja "niin sota syttyikin". (vänrikki Stoolin tarinat)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Immosen kannalta on varmaan rauhoittavaa kuulla, että Soini ei käytä väkivaltaa.

Persut eivät ole missään puhuneet monikulttuurisesta Suomesta ainakaan myönteisessä mielessä, ja voisitte tekin lopettaa tämän kansan tyhmentämisen ja sekaannuksen aiheuttamisen, joka vaan lietsoo rasismia tai ainakin vaikeuttaa rasismin vastustamista. Stuart Hall kääntyi vastustamaan multiculturalismia, Judith Butler kirjoittaa sanan lainausmerkkeihin koska se nyt voi olla mitä vaan - Suomessa nämäkin ovat kohta persuja ja rasisteja. Mitä yksinkertaisempi ajatus, sitä hyväksytympi sosiaalisesti Suomessa on, mutta tämä ei ole oikeasti vähemmistöjen edun mukaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei näitä voi enää lukea, kun kirjottajakaan ei näemmä näe metsää puilta.

KAIKKI PUOLUEET, MYÖS PERUSSUOMALAISET OVAT TUOMINNEET JYVÄSKYLÄN TAPAHTUMAT!

Miten sen sitten Soini olisi voinut paremmin sanoa, olisiko pitänyt kirjoittaa 10000 kertaa, en hyväksy väkivaltaa ja vielä vuodattaa muutama kyynel sekaan.

Millä ihmeen avuilla tällainen mies on valittu eduskuntaan? Sisälukutaito ja ymmärrys on 0. Toivottavasti sinulla on edes avustajat, jotka ymmärtävät jotain asioista ja politiikasta.

Jaakko Häkkinen

Kuva Suomesta on saanut lommon vain siksi, että asenteelliset fanaatikot (muutkin kuin Johan Bäckman) levittävät ulkomaille omia virhetulkintojaan Immosen sanomisista. Jos olisi pidetty järki ja maltti päässä, ei olisi edes pöyristytty Immosen sanoista - eihän niissä todellisuudessa edes olllut mitään sen arvoista.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tämä muuten on täysin totta.

1) Kansanedustaja x sanoo jotain.
2) Tämä on oman ideologian kanssa ristiriidassa. Maansurua potien ja tuhkaa sirotellen vinkataan oma värittynyt näkemys ulkomaan medialle, jonka edustaja ei suomea osaamattomana ja keskustelukulttuuria tuntemattomana voi tehdä muuta kuin ottaa sen vastaan sellaisenaan.
3) Tästä tehdään juttuja.
4) Maansurun potija syyttää muuta kotimaan väkeä siitä hyvästä, että maan maine on saanut lommon.

Ei se nyt tietenkään ihan näin ole mennyt. Ei tosin välttämättä heitä kovin kauaksi totuudesta.

Mitään kohua ei ole ennen kuin sellainen synnytetään. Kohu jää syntymättä, jos asia jätetään huomiotta. Huomion ja kohun synnyttäminen vaatii lähes poikkeuksetta ylitulkintaa, agitointia ja paisuttelua. Vähitellen alkuperäinen juttu alkaa elää omaa elämäänsä tai oikeastaan kukaan ei edes muista, mistä juttu sai alkunsa. Kaikki muistavat sen, kuinka porukka reagoi, kuinka keskusteltiin, kuinka sanottiin vastaan, kuinka joku antoi ymmärtää, kuinka tämä taas tyrmistytti, kuinka ulkomailla huomattiin jne. jne. jne.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Immosen tulkinnanvarainen viestittely on kyllä aivan sellaisenaan, sosiaalisen mediankin ansiosta, levinnyt maamme rajojen ulkopuolelle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä tapaus Immonen on kaikkine käänteineen edennyt joukkomasturbaatioksi täällä somessa, kauankohan vielä jatkunee ?

Jaakko Häkkinen

"Johtajuutta ei ole se, että puhuisi lähinnä itsestään ja kuninkuusraveista, kun Suomessa pahoinpidellään ihmisiä poliittisista syistä."
-- Olethan Ozan vaatinut aina myös Arhinmäkeä tilille silloin kun anarkistit ovat riehuneet? Ettet vain katsoisi maailmaa hieman värittyneiden lasien läpi?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Hei Ozan, taisit olla eniten taksipalveluita käyttänyt kansanedustaja lööppilehdessä jokin aika sitten. Miten näet yksin taksilla ajelun sopivan vihreään politiikkaan ja ajatteluun?

Ilmeisesti aika hyvin, onhan se mukava yksin istua taksissa kun muut joutuvat sullomaan itsensä joukkoliikennevälineisiin tai kävelemään.

Jää voimia mukavasti kirjoitella omia ajatuksia kun ei fyysisesti tai henksisesti rasitu rahvaan parissa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen
Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Uskottavuuteen. Lisäksi esitin asian Ozanille, enkä sinulle.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #23

No, mutta vastasit kuitenkin ihmettelijälle. Kiitos siitä. Ozan tuskin kommentillesi kulmakarvaa kohottaa, etenkin kun se ei mitenkään aiheeseen liity.

Tarkoitatko, että vihreä poliitikko menettää uskottavuutensa käyttäessään taksia? Jos tuo on logiikkasi, olet varmaankin myös sitä mieltä, että Perussuomalainen poliitikko menettää uskottavuutensa kirjoittaessaan isänmaahansa kohdistuvista kansallismielisistä ihanteistaan vieraalla kielellä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #26

Vihreä menettää kasvonsa, uskottavuutensa täysin kun hän käyttää eniten taksi ajokertoja kansanedustajista. Vahvistaa toimintamallia vihreistä omat periaatteet hylkäävänä ryhmänä. Mutta se on tyypillistä vihreää politiikkaa se.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #26

"Tarkoitatko, että vihreä poliitikko menettää uskottavuutensa käyttäessään taksia?"

Siinä mielessä ei, että vihreillä puolueena ei ole enää mitään tekemistä ympäristönsuojelun kanssa. Sen sijaan jos vihreä poliitikko menee vaikka tavalliseen heteroavioliittoon, uskottavuus alkaa olla lujilla.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Taksissa ei ainakhan kukhan tule lyöhmään turphaan tai sylieskele pääle selevästi ulukomaaneläjän näköstä tyyppiä. Sitte jos mennee junhaan ja tulleepi syletyksi, niin joku Tossavainen vielä ilikiää moittia, että mitäs meni itte ärsyttämhän. Olis pysyny poies junasta.
Onnittelut kuitenki kommentista, vaikka se ei koskenu plokikiriotuksen aihetta milthän kantilta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mikä kuva Suomesta on saatu? Voi hellanlettas, ku osa ei ees tiedä missä Suomi on! Ja entäs sitten vaikka Suomesta ajateltas mitä? Onko teillä NÄIN huono itsetunto?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Emme varmaankaan halua, että entistä useampi tietää, missä Suomi on sen vuoksi, että meillä esiintyy ääriryhmien masinoimaa väkivaltaa, rasismia ja sosiosadismia.

Viljo Häggman

Itse asiassa, mitä useampi välimeren eteläpuolella saa kuulla sellaista, sen parempi Suomelle. Kenties se olikin Immosen tausta-ajatuksena.

Käyttäjän MajlisLahtinen kuva
Majlis Lahtinen

No OZAR YANAR puhuu vaan itsaestään,koska hän on sellainen..

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onkohan jossain vaiheessa unohtunut, että usempikin poliitikko, mm. Olli Immonen, sai tappouhkauksia ja PS:n toimistoja on tuhottu useampaa kertaan? Millainen kansankokous silloin järjestettiin "spontaanisti"?

Mitä Ozan Yanar (vihr.) silloin kirjoitti? Keitä hän puolusti? Tuomitsiko hän oikealla tavalla ja riittävän monta kertaa, riittävän voimakkaasti? Eikö pj. Ville Niinistö tai Yanar itse "selvästikään ottanut tilannetta vakavasti"?

On myös kiintoisaa nähdä, millaista toimintaa tullaan harjoittamaan Turussa, kun PS:lla on siellä puoluekokous, ja paljonko poliiseja tarvitaan pitämään häiriköt/ mielenosoittajat aisoissa, jotta kokous saa työrauhan?

Eikö Yanar ymmärrä, että hän antaa itsestään tällä valikoivalla hurskastelulla opportunistisen ja epärehellisen kuvan ja todistuksen?

Juha Kuittinen

Nyt sinä Seppo leimaat ihmisiä ja luot kauhukuvia...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Juha, onhan minuakin nimitetty rasistiksi, vaikka se kuulostaa aika absurdilta - etten sano kauhukuvalta - henkilöstä, joka on vuosia opettanut yliopistoissa (FIN/USA) mm. kursseja:

"Music for Foreign Students", "Multicultural Music Education" "Maailman musiikkikulttuurit" ja "Language, Literature and Music" jne. Ja samaa siis Jenkeissäkin usean vuoden ajan.

Toisaalta, jostainhan suomalaisten poliitikkojenkin huvinsa täytyy saada, jos - ainakin nuoremmasta päästä - pätemisen tarve kehittyy ennen pätevyyttä, Kari Suomalaista lainatakseni...
:-)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Seppo Saari. Aion mennä kokoukseen ja voi olla, että koirani on mukana noinniinku turvana. Viisjapuolikiloa raivoisaa Tiibetin Spanielia pistää kyllä miettimään ettei ihan heti kantsi......:)

https://www.youtube.com/watch?v=WXV_QjenbDw

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Luin Soinin blogin. Näytti tuomitsevan kaiken väkivallan käytön. Näin juuri pitääkin tehdä jokaisen poliitikin toimesta.

Ozan piti tosiaankin puheen 15 000 henkilölle tilaisuudessa missä anarkistit antoivat tappouhkauksia Matias Turkkilalle.

Ozan voisi puolestaan irtisanoutua tästä väkivallasta, etenkin kun nöyttää siltä että tässä vastenmielisessä Jyväskylän tapauksessa oli tappelemassa myös anarkisteja. Se olisi tärkeää koska tilaisuudessa anarkistit olivat mukana tukemassa Ozania.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Matias Turkkila sai kolmen minuutin buuaukset, tavalla joka on arkipäivää esimerkiksi jalkapallossa tai esimerkiksi oopperassa.
Eipäs nyt liioitella.

Viljo Häggman

Hirsijärvi voikin sitten kertoa koska suomalaisessa oopperassa on viimeksi buuattu.
Jalkapallosta tiedetään kyllä, että muun muassa vasemmistoliiton puoluejohtaja Arhinmäki on tavattu räyhäsakkinsa joukossa kutsumassa vastapuolen pelaajia murhaajiksi.

markku palonen

OZAN YANAR Vihreät. Kun tuntee suomen kielen rikkauden voi myös hallita taistelu sanojen synonyymit. Nämä sanat pitää hallita kun lukee kokonaan Immosen kolumnin. Jollet hallitse suomenkieltä, niin älä kirjoita asiasta, ennen kuin olet sen läpikotaisin miettinyt, muuten syyllistyt kärjistämiseen ja vaikuta asioiden kulkuun.

tappelu,   kiista,   kahakka,   laukaustenvaihto,   yhteenotto,   kamppailu,   kilpailu,   käsikähmä,   ottelu,   mittelö,   hyökkäys,   tapella,   TAISTELLA,   tsempata,   taistelutahto.

SOINILLA on varmaan kädet täynnä työtä ja hän saa satoja sähköposteja viikossa, ei niihin lomalla ehdi perehtyä, saatikka sitten työaikana, kun ulkoministerin työt on tuhat kertaa tärkeimpiä ,kuin tahallaan väärinymmärtäjille selittäminen.

Pääasiassa perusuomalaiset vastustavat islamin kulttuurin sääntöjä jotka ei sovi suomen lakien eikä EU:n lakien määräämiin rajoihin.

15000 ihmistä vastusti rasismia, niin kuin minäkin vastustan ,mutta mistä sinä tiedät mistä syystä kukin oli sinne tullut. Kyseessä on suora valehtelu sinulta tässäkin asiassa

Turun persu

Markku Tahvanainen

Hienoa tekstiä. Keskusta ja Kokoomus käytännössä vähättelwvät natsismia ja rasismia todetessaan, ettei se vaikuta hallitusyhteistyöhön ja on persujen sisäinen asia. Tämä voi olla mahdollista vain suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa. Kun lukee useita kommentteja niin kysyy mitä kirjoittajat pelkäävät erilaisuudesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä ainakin pelkään Tuiran kirveskulttuurin leviämistä,samoinkuin Jyväskylänkin uusiutumista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi oikeesti viisas Vihreä puhuu sentään asiaa, Tämäkin blogisti voisi ottaa mallia Soininvaarasta

http://www.talouselama.fi/uutiset/soininvaara+joka...

Marko Parkkola
Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Ozan Yanar on jo nyt tullut tunnetuksi vain kantasuomalaisten rasistisuuden esille tuomisesta.

En kiellä etteikö sitä ole, mutta paljon suurempi ongelma lienee turkkilaisten, somaleiden, irakilaisten ym. rasistisuus suomalaisia kohtaan. Lisäksi em. ryhmien tekemät väkivaltarikokset suomalaisia ja omia kohtaan ovat kasvava ja jo nyt absoluuttisesti paha ongelma:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/273987-tu...

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...

Voisitko Ozan irtisanoutua näistä?

http://www.frontpagemag.com/fpm/132526/going-under...

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/21-vu...

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/794810/Malmon+ka...

Em. asiat muodostavat monisatakertaisesti vakavammat uhat Suomelle kuin äärioikeisto/SVL/ym. Se, että et nosta otsikoiden asioita esille tuo mieleen väistämättä ajatuksen, että et halua, ymmärrä tai osaa nostaa monikultturismin ongelmakohtia esille. Tunnut syyttävän kaikesta vain kantasuomalaisia ja monien mielestä täysin väärin perustein.

Jaakko Häkkinen

Rasismi lisääntyy jos tänne otetaan paljon maahanmuuttajia, mutta toisin kuin luullaan, se johtuu siitä, että maahanmuuttajat tuovat mukanaan omat rasistiset näkemyksensä.

Optulan tilastojen mukaan ulkomaalaiset tekevät Suomessa 10 kertaa enemmän rasistisia rikoksia väkimääräänsä nähden kuin suomalaiset:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72241-ongelm...
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177706-maaha...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kuinkahan monta kertaa olen maininnut, että olin Norjassa juuri sillä viikolla, jolla aikoinaan massamurha siellä tapahtui! Eipä siellä pidetty massakokouksia murhien muistopäivänä. Ei mainittu missään Helsingin farssikokousta! Malmössä oli ollut jotain kähinää!
Norjassa maahanmuuttajat kuten muukin kansa osaavat kaikki käyttäytyä!

Ensimmäinen kerta kun eduskunnan kyselytunnilla esiintyi asiaan kuulumatonta huutelua. Oliko kansanedustaja Ozan mukana?

Pian 70-vuotias suomalainen nainen!

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ozan. Pienellä vinkillä vaan. Populismi ei johda pitkälle. Ei persuissa eikä vihreissä. Kalastelette nyt ihan suotta epätoivoisesti ääniä tai peräti pääsyä hallitukseen. Olet sen verran nuori, että valaisen hieman Suomen vihreiden historiasta. Te kuulutte marginaaliin ja oppositioon. Se oli hetken huumaa ja nyt se on ohi kuten kaiken aktivismin aika. Kaikki ajattelevat jo ekologisesti ja ovat vihreitä, vasemmisto meillä on jo ennestään ja kaikki puolueet ovat jo ymmärtäneet ottaa riveihinsä teitä nuoria kokemattomia aikuisia. Perussuomalaiset ovat tulleet jäädäkseen, koska heidän agenda EU:n ja multikulturalismi keskustelun myötä. Immonen teki virheen, mutta ei se oikeuta teitä perusteettomaan teilaukseen. Perussuomalaiset kuten kaikki muutkin ovat väkivallan toiminneet. Turkkila vielä erityisen voimallisesti puhunut omiaan vastaan. Hyväksykää tilanne ja alkakaa miettimään tosiasia perusteluja sille mitä ihmettä me aiomme tehdä maahanmuuttaja tilanteelle, jotta meidän ei tarvitse itkeä ja valittaa kuten nyt päivittäin uutisissa (kun lukee ulkomaisia lehtiä) kuulee hätähuutoja Englannista, Ranskasta, Saksasta, Tanskasta, Ruotsista, Italiasta, Kreikasta.... Ne eivät ole sotahuutoja vaan hätähuutoja, koska kukaan ei pysähtynyt keskustelemaan silloin vuosia sitten kun varmaankin kussakin maassa joku sotahuudollaan pysäytti maan - olkoonkin joku "pöljä". Nyt aihe on tapetilla ja olisi paikka aloittaa tekemään oikeata suunnitelmaa (politiikkaa) maahanmuutonsuhteen. Ainakin kaikki taitavat olla kuulolla. Osaako kukaan aidosti keskustella.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Lisää mielipiteitäni nykytilasta politiikassa blogikirjoituksessa. Ehkä kutsun sinutkin Jyväskylän keskustelemaan. Siis opettelemaan

http://piikkisanakas.blogspot.fi/

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Muuten, oletko itse tehnyt tiliä turkkilaisten suorittaman armenialaisten kansanmurhan kanssa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ozan on henkilönä syytön tapahtuneeseen, mutta vaikka haluaisikin, niin ei voi julkisesti tuomita tapahtunutta, tämänjälkeen ei olisi asiaa "demokraattiseen" Turkkiin ja voisipa terveyskin kärsiä fyysisesti aivan muiden kuin Jyväskylässä rähinöitä järjästäneiden taholta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Time out koko jutulle. Toivoisin aidosti hilkkusen malttia. Eduskuntatyö ja hallituksen työrupeama on vasta alkamassa. Meillä on ihan oikeita ongelmia ratkottavana. Työttömyys, talous....

Oikeasti alkaa ottamaan päähän tämän kaltaiset kirjoitukset. Olen ottanut kuonooni Jyväskylässä samalla kulmalla joskus 1970 hippi kun olin. Ei siinä mitään....

Olen edelleen monikulttuurisuuden puolustaja. Vihreät alkavat radikalisoitumaan ja se tässä huolestuttaa. Jos et ole puolellamme olet meitä vastaan......

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Soinin ploki on kuin satukirjaa lukisi. Kaukana ulkoministeritason kirjoittamisesta, vailla minkäänlaista todellista vastuunkantoa.

Pelkkää populistista jauhantaa ja ravitermejä, jotka muuten voisi pitää ihan omana ilonaan, niillä kun ei tätä maata johdeta.

Vahvasti epäilen, ettei kyseinen puheenjohtaja/ministeri tule hallituksessakaan saamaan juuri muuta aikaan kuin vaalien alla annettujen lupausten pettämistä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko Gulliver suomalainen vai maahanmuuttaja lilliputtien maassamme ?

Näyttäisi parhaillaan päässeen köysistään irti.

Mika Lehtonen

Meinasikohan blogisti vastata kysymyksiin?

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Tämä surkeiden episodien sarja on päinvastoin osoittanut sen, että Timo Soini on niitä harvoja julkisuuteen astuneita perussuomalaisia, joilla on vielä jäljellä jotain älyllistä rehellisyyttä. Soini ei ole vähätellyt tai kvalifikoinut Immosen kryptisyydessään moniselitteisiä mutta yhtä lailla uhkaavan oloisia ulostuloja vaan on systemaattisesti sanoutunut niistä irti. Sama linja on nyt jatkunut tässä Jyväskylän tapauksessa. Tästä hän ansaitsee tunnustusta.
Huomatkaa myös, että Soini käytti tähän väkivallasta irtisanoutumiseen enemmän rivejä samana päivänä, kun pääministeri Sipilä oli tapansa mukaan harvasanainen ja valtiovarainministeri Stubb höpisi niitä näitä triathloneista.

Käyttäjän SampoHonkala kuva
Sampo Honkala

"Sanoutua irti" ei riitä mihinkään. Perussuomalaiset rp:n sääntöjen seitsemäs pykälä kertoo perusteet, jotka voivat johtaa jäsnen erottamiseen. Näistä perusteista yksi on tämä: "Jäsen on menettelyllään puolueessa tai sen ulkopuolella vahingoittanut puoluetta."

Jos Immonen voi jatkaa puolueen jäsenenä kansanedustajana, se osoittaa että perussuomalaiset puolueena hyväksyy fasismin eikä pidä Immosen toimintaa natsien rinnalla puolueelle merkittävällä tavalla vahingollisena. Erottamista vähäisemmät toimet eivät ole "sanoutumista irti". Ne ovat asian hiljaista hyväksymistä maininnoin että "ei nyt ollut kovin nätisti tehty".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Naulan kantaan, Ozan! MTV:n uutisissakin ihmeteltiin: "Soinin ympäripyöreä kirjoitus ei ota kuitenkaan suoraan kantaa eiliseen Jyväskylän mellakkaan, jossa uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliike hyökkäsi kolmen ihmisen kimppuun Sokoksella. Iskun pääkohteena oli mies, jota Vastarintaliikkeen jäsen puukotti 2013 Jyväskylän kirjastossa suomalaista äärioikeistoa käsittelevää tietokirjaa esittelevässä tilaisuudessa." Ja tämmöisen roskajoukon kanssa Immonen näki hyväksi poseerata. On siinä puoluekokouksella harjaamista kerrakseen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Tämä "monikulttuurisuus" tulee lisääntymään kasvavalla vauhdilla. Sille emme voi enää mitään. Samalla kun resurssit pienenevät tulee rasismisyytökset lisääntymään menettelemmepä miten tahansa. Syykin on selvä: rasismiin vedoten saattaa saada parempia etuja kun hupenevaa kakkua jaetaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kiitokset blogistille tärkeiden teemojen esittelystä.

Sen sijaan olisin odottanut PS:n tohtorismieheltä Arto Luukkaselta rehdimpää ja järeämpää kannanottoa itse asiasta eli rasistisesta puheesta ja jopa toiminnasta. Mutta blogisti tyytyy pelkkään "salaliittoteorioissa" näpertelyyn.

Onko PS:n piirissä demokratia todellakin niin vähissä, että kun itsevaltias puheenjohtaja vaikenee, kukaan muukaan ei uskalla sanoa mitään?

Kuuntelin juuri radiosta, kun eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma (Sdp) ja presidentinvaalien hopeamitalisti Pekka Haavisto (Vihr.) tuomitsevat selkeästi ja yksiselitteisesti Immosen ja Suomen Vastarintaliikkeen toimet.

Missä piileskelee nykyinen puhemies, valtakunnan kakkostuolilla istuva Maria Lohela (PS.)? Nyt olisi viimeinen hetki esittää ryhdikäs julistus koko eduskunnan nimissä.

Yritän myös ymmärtää, että SSS-hallituksen ministereillä on kiireitä yhteiskuntasopimusneuvottelujen aloittelussa. Mutta ennen maanantain auringonlaskua heiltä on saatava järeitä kannanottoja. Muuten on pakko tehdä lopulliset johtopäätökset näistä nykyisistä vallanpitäjistä.

Alan vähitellen taipua siihen näkemykseen, että meidän olisi ollut viisasta ottaa tässäkin asiassa oppia Ruotsista, jossa Sverigedemokraterna jätettiin jatkuvaan paitsioon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni eduskunnanpuhemiehen ei kuulu puutua päivänpolitiikkaan, eihän äänestäkään puhemiehenä toimiessaan eduskunnassa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Aimo Remes, #60.
Puhemiehen ei tosiaankaan kuulu ottaa kantaa ns. päivänpolitiikkaan. Mutta suuriin periaatteisin kysymyksiin hän voi ja hänen oletetaankin ottavan kantaa valtakunnan toiseksi korkeimpana toimijana.

Tällainen suuri periaatteellinen kysymys on ilman muuta rasismi ja sen erilaiset ilmentymät. Ottaessaan kantaa rasismiin puhemies Maria Lohelan ei kuulu puhua perussuomalaisena poliitikkona vaan koko eduskunnan nimissä. Siitäpä syystä hänen vaikenemisensa on kiusallista koko maan maineen ja imagen kannalta.

Käyttäjän ekqvist kuva
Marko Ekqvist

Yanar voisi aloittaa syyskauden ja samalla rauhoittumisen lukemalla PS:n maahanmuuttopoliittisen ohjelman:

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015
http://tinyurl.com/opy9h6f tässä dokumentissa kts. esim. sivu 6 otsakkeen teksti: Kotiseutumatkailu ja jihad-turismi ja sivun 7 tiivistelmän.

---

Muuten, mitkäköhän tahot mahtoivat olla vetämäni vaalitoimiston ikkunanrikkomisen ym. ilkivallan takana? http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-per...

---

markku palonen

Tämän vihrediden Ozzan.Turkkilaisen tarkoitus ei ole selventää asioita, vaan pyrkiä aiheuttamaan hämminkiä.Hän ei ole vastannut yhteenkään kysymykseen joita täällä blokilla on kysytty.Mielestäni on hävytöntä , että mies jonka maassa Heikki Hyötymiehen mukaan suoritettiin kansanmurha, ei edes siihen vaivaudu vastaamaan ,mutta kyllä tuomitsemaan perussuomalaisen puolueen siitä että Immonen kirjoitti itselleen vieraalla kiellellä ja jonka luki sitten itselleen vieraalla kieleelä,maahanmuuttaja ja asiat menivät solmuun, joten oli helppo syyttää ko. suomalaita kansanedustajaa Minä en kehtaisi edes Turkissa tekeväni tällaista ,kuin sinä suomessa.
Turun persu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Palonen, siihen ei ole varaa vastata historiallisista ja poliittisista syistä edes uudessa kotimaassa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Siitä on 2015 kulunut sata vuotta. Miten olisi mielenosoitus siitäkin aiheesta - siinäpä Yanarille todellinen testi. Onko kaikki tämä uho vain poliittis-opportunistista retoriikkaa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #59

Ei kiusata Ozania, hän on päässyt maahan,jossa voi esittää vapaasti nykyistä kotimaata koskevat mielipiteensä, mutta ei entistä kotimaansa historiaa koskevia mikäli ne poikkeaisivat Turkin hallituksen linjasta.

Suu on oltava supussa, tosin kukkopoikamainen hyppely oman puheensa päälle on spontaania itsensä hyväksymistä.

markku palonen

Aivan ,ymmärrän kyllä. Joillakin on arka tilanne kertoa asiasta josta itse ei ole vastuussa ,eikä voi sitä vastuuta vierittää sukunsa päälle.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

OY: "Jälleen vakavia kysymyksiä hallitukselle"

Suomi ei ole täydellinen, ei. Suomi on kuitenkin demokratia puutteineen. Sananvapaus on.

Vakavia kysymyksiä Turkin hallitukselle on useita:

1) Milloin Turkki tunnustaa armenialaisiin ja assyrialaisiin kohdistamansa kansanmurhan? Armenialaisia tapettiin mahdollisesti 1,5 miljoonaa ja assyrialaisia vaihtelevin arvioin 200 000 - 500 000. Tunnustusta on seurattava varastetun maaomaisuuden ja kiinteistöjen palauttaminen murhattujen jälkipolville.

2) Milloin Turkki lopettaa Kyproksen pohjoisosan laittoman miehityksen, palauttaa Turkkiin Kyprokselle siirtämänsä väestön, jolla saarta turkkilaistettiin ja miten Turkki korvaa aiheuttamansa vahingot kyproslaisille?

3) Milloin Turkki tunnustaa kurdit kurdeina, takaa heille perustuslaillisen oikeuden omaan äidinkieleensä maan toisena virallisena kielenä, kurdeille minimissään itsehallinnon koko historiallisen ja nykyisen Pohjois-Kurdistanin alueella ja tyystin lopettaa kaikissa muodoissaan heidän ja muiden Turkissa elävien ei-turkkilaisten kansanryhmien pakkoturkkilaistamisen? On muistettava, että turkkilaiset ovat nykyisin Turkiksi kutsutussa valtiossa myöhään tulleita barbaarisia valloittajia, jotka ovat tuhonneet tehokkaasti maan alkuperäiskulttuureja - armenialaisia, assyrialaisia, kreikkalaisia, kurdeja, lazeja ja muutamia muita ryhmiä.

4) Milloin Turkki luopuu Välimeren pohjukassa sijaitsevan Alexandretten alueen laittomasta miehityksestä?

5) Milloin Turkki takaa toimittajille maassa normaalit, turvalliset työskentelyolosuhteet, jotta maasta saadaan todenmukaista tietoa ulkomaailmaan? Milloin sananvapaus taataan myös kirjailijoille? Milloin turkkilaisvastaiseksi leimattu todellinen, faktoihin perustuva tieto tunnistetaan ja tunnustetaan?

6) Milloin Turkki tunnustaa PKK:n siksi, mitä se on: vapautusjärjestöksi ja poliittiseksi puolueeksi?

7) Milloin Turkki lakkaa tukemasta ISIS-terroristijärjestöä? Se on teh nyt sitä todistettavasti pitkään ja monin tavoin, vaikka tällä hetkellä muodollisesti onkin osallistuvinaan ISIS-terroristien kurittamiseen.

Kysymyksiä on lisääkin, mutta kunhan vastaat näihin ensin.

Kun esittämäni kysymykset saavat normaalin, demokraattisen ja rehellisen käsittelyn Turkissa, harkitsen turkkilaisen tuotteen valintaa kaupassa ja harkitsen maahan matkustamista.

Mitä blogitekstisi aiheeseen tulee, en hyväksy minkäänlaista rasismia (olen itsekin maahanmuuttajan jälkeläinen, joskin jo aika monennessa sukupolvessa). Ihmiset ovat keskenään samanarvoisia äidinkielestä, ihonväristä, varallisuudesta, koulutustasosta, uskonnosta, sukupuolisesta suuntautumisesta, poliittisesta katsantokannasta ja mistään muustakaan riippumatta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Jouni Suonsivu, #63.
Turkilla on todellakin monessa mielessä sysimusta historia. Karmeita asioita tapahtuu yhä vielä tänä päivänä. Oli todellakin luojan lykky, että EU ei ole erehtynyt ottamaan Turkkia jäseneksi.

Mutta on täysin kohtuutonta syyttää Ozan Yanaria kaikista Turkin entisistä ja nykyisistä ihmisoikeusrikkomuksista. Hänhän ei ilmeisesti voi sietää Turkkia ja on juuri sen takia muuttanut paljon demokraattisempaan Suomeen.

Jos OZ pannaan vastuuseen Turkin karmeasta historiasta ja nykyhallinnosta, eikö olisi yhtä loogista syyttää Angela Merkeliä holocaustista ja DDR:n ihmisoikeuksien polkemisesta?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tietääkseni Yanar on tuomassa omaa turkkilaista näkemystään monikulttuurista tänne meidän nieltäväksi. Ainakin ellei selkeästi irtisanoudu turkkilaisten tekemisistä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #72

Heikki Hyötyniemi, #72:
"Tietääkseni Yanar on tuomassa omaa turkkilaista näkemystään monikulttuurista tänne meidän nieltäväksi. Ainakin ellei selkeästi irtisanoudu turkkilaisten tekemisistä."

Onko tuollaista tietoa todella? Haluaisin kuulla siitä lisää.
Toivottavasti itse OY kertoo tarkemmin.

Sami Tastula

Suvaitsevaisuus ja oman kansallisen perinnön sekä kulttuurin suojeleminen.

Onko väärin että toiset suomalaiset eivät välttämättä ok suostuvaisia päästämään Suomen sisäisiä asioita samaan pisteeseen mitä olemme saaneet lukea Ruotsin maaperältä, toisinaan myös muualta eri puolilta Eurooppaa mm. Ranskan kohdalla jossa maahanmuutto muodostunut ongelmaksi lisääntyneen rikollisuuden ja terrorismin osa-alueilla.
Ruotsissa ei virkavalta, eikä pelastuslaitos uskalla mennä välttämättä jokaiseen hälytykseen oman turvallisuutensa johdosta, monia tapauksia noussut esiin jossa hälytys ollutkin lopulta perusteeton jota käytetty keinona hyökätä näiden toimijoiden kimppuun.
Kuinka moni on valmis Suomen kohdalla vastaavaan?
Ranskan maaperällä vastaavasti hyökkäyksiä jopa paikalliseen päivittäistavarakauppaan... Toisinaan sananvapauden puolesta puhujana toimineen lehden toimitukseen....

Rasismi... Onko vain kantaväestön puolelta tapahtuvaa vaiko sitä mitä todellisuus, myöskin maahanmuuttajien suunnalta kantaväestöön kohdistuen.
Onko rasismia ajatella kielteisesti maahanmuuton kohdalla silloin kun kyseessä elintasoturismin muodossa tapahtuvasta maahanmuutosta?

Esimerkkinä Somalia, maa josta virtaa kokoajan "pakolaisia" eri puolille Eurooppaa, ja silti nämä Somaliasta paenneet "pakolaiset" ovat halukkaita ja kykeneviä harrastamaan lomamatkoja kotimaahansa eli näin niinku lyhyellä oppimäärällä....

Jos maassa tilanne joka sallii näiden kotiseutumatkailua harjoittavien matkailun.... Miksi nämä pakolaiset omaavat pakolais statuksen???

Ja näitä elintason perässä pakoilevia pakolaisia kun löytyy jokaisesta pakolaiskansallisuudesta.

Ja mistä rahat joilla kaikki tämä rahoitetaan???
Kantaväestön sairaanhoidosta, koulutuksesta, hyvinvoinnista.

Rajansa kaikella tällä järjettömällä suvaitsevaisuudellakin.

Toimituksen poiminnat