Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Avoin kirje ulkoministeri Timo Soinille

Hyvä ulkoministeri, Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini,

Olen taas eilen saanut lukuisia viestejä ja jopa avunpyyntöjä huolestuneilta vanhemmilta, joilla on monikulttuurisia lapsia. Nämä suomalaisvanhemmat pelkäävät lastensa tulevaisuuden puolesta. He pelkäävät vihaa, joka täällä muhii. Siihen törmää yhä useammin internetissä, mutta myös ihan kadulla. Eilenkin kuulin nuoren miehen raakkuvan kovaan ääneen kadulla n-sanaa. Näitä tarinoita Suomesta vuonna 2015 riittäisi moneksi blogiksi. En ihmettele, että niin monet vanhemmat miettivät, millaisessa maassa he kasvattavat lapsiaan. Monet suomalaiset – olivat he sitten kantasuomalaisia tai maahanmuuttajataustaisia – ovat aidosti huolissaan vihamielisestä ilmapiiristä. 

Nämä ihmiset eivät ole vitsi, vaan oikeita suomalaisia, joiden arkeen puolueesi poliitikalla on vaikutus. He eivät ole valtapolitiikkaa, jota pelaamalla päästään hallitusvastuuseen. 

Siksi olen ollut tyrmistynyt siitä hiljaisuudesta, joka perussuomalaisten johdossa vallitsee. Olli Immosen taistelupuheet eivät ole yksityisajattelua. Hänen ajattelunsa on kelvannut kyllä tuomaan ääniä perussuomalaisille. Niin kauan kuin perussuomalaiset antavat tällaisten puheiden jatkua, he hyväksyvät todellisuudessa rasistisen ajattelun. Kun suuri puolue antaa tällaiselle ajattelulle tilaa, sillä on yhteiskunnalliset vaikutukset. Se tekee vihasta koko ajan hyväksytympää. Se on tuhoisaa Suomelle.

Perussuomalaiset on sinun johdollasi tehnyt historiallisen saavutuksen nousemalla pienpuolueesta hallituspuolueksi. Se on kunnioitettava saavutus. Sinä olet tehnyt jo suomalaista poliittista historiaa. Tällä hallituskaudella kuitenkin koetellaan käytännössä, mistä Timo Soinin politiikka tullaan tulevaisuudessa muistamaan. Perussuomalaiset on kasvanut jo tarpeeksi suureksi puolueeksi, jolla on monia kunnioitettavia kansanedustajia. Mutta nyt olisi se viimeinen hetki tehdä jotain puolueesi muukalaisvihamieliselle siivelle, jonka viha heijastuu kaduille, kouluihin ja työpaikoille.

Haluatko tulla muistetuksi siitä, että annoit alustan kasvavalle ja Suomea hajalle repivälle vihamielisyydelle? Vai valtiomiehenä, joka sai tarpeekseen rasismista? Nyt sinulla on valtaa, joten toivoisin, että ottaisit myös vastuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (153 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Timo Soini on oman ilmoituksensa mukaan kolmen viikon lomalla 22.7. alkaen. Ilmoittaa "palaavansa kehiin" elokuun puoluekokouksessa. Siis Soini ei nyt hoida mitään asioita.

Immonen on ilmeisen tahallaan valinnut tämän ajankohdan, samoin kuin kielen. Kun henkilö kirjoittaa englanniksi, kohderyhmä on muu tai laajempi kuin suomenkieliset lukijat. Kyse on Soiniin kohdistuvasta, ja ulkoasianministerin kansainväliseen uskottavuuteen kohdistuvasta sabotaasista.

(Oletan että Immonen erotetaan jahka joudetaan.)

J.a. Tauriainen

Ajattelen, että ei perussuomalaiset tarvitse neivojasi eikä kenenkään komarin neuvoja.

Jouko Silvennoinen

Kuka tuomitsi joukkoraiskaukset , ei Soinin eukä muidenkaan Persujen tarvi mitään tuomita.Yanar tulee ulos kun saa haukkua no mikä haukkuu.

Sepetius Kangas

Natsi kuin natsi mistä se tulee ensinnä mieleen kun perussuomalisia ajattelee, Heistä huokuu tuo hakaristin merkki. Hitlerillä oli juuri samankataisia ajatuksia huutalaisia hohtaan.Anders Behring Breivikin ajatuksia on melkein suoraan Immonen lainamnut. Tänään

J.a. Tauriainen Vastaus kommenttiin #170

Sinunhan pitäisi huomata, että itse olet samanlaisessa ajojahdissa per ussuomalaisia kohtaan, kuin Natsit.
Peruasuomalaisia tässä savustetaan, kuten puolalaiset ennen toistamaailmansotaa savusti ja poltti saksalaisia kadulla Puolassa. Nosta vain hakaristilippusi korkealle Kangas !

Jarno Ehrola Vastaus kommenttiin #170
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Miten tehdään monikulttuurisia lapsia?
Minulla on kuusi lasta, mutta monikulttuurisen aktin aikana minulla oli muuta mielessä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Itsekin olen lasteni puolesta huolestunut, kun Suomi on kovaa kyytiä menossa Kreikan tavoin kohti täydellistä katastrofia. Toivottavasti sekin huolettaa poliitikkoja eivätkä vaan nämä helpot aiheet, joista jeesustelemalla saa kivasti irtopisteitä keräiltyä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Varmaan se kahdeksan miljoonaa kuollutta ihmistä siellä toisen maailmansodan keskitysleireillä on aika huolestuttava ajatus. Vai oliko se jo ja eikö sillä enää ole mitään merkitystä kun meillä on nyt tämä kreikkakin, jonka rinnalla kaikki muu lienee jeesustelua.

Aleksi Sahala

Natsikorttihan se sieltä tupsahti.

Olen Erosen kanssa samaa mieltä siitä, että tällä hetkellä meillä on todella paljon synkempiäkin ongelmia ratkottavana kuin FB-kirjoitukset. Kysehän ei nyt ollut mistään etnisen puhdistuksen suunnittelusta, vaan pelkästä FB-postauksesta, jota kukaan ei itse asiassa olisi edes noteerannut, elleivät monikulttuurisuuskultistit, suomalainen media ja mm. Ozan Yanar olisi ylireagoineet siihen.

Näissä "kiihottavissa" viesteissähän on se hauska ominaisuus, että ne eivät juurikaan tavoita kohdeyleisöään omia kanaviaan pitkin. Immosella on muutama tuhat seuraajaa, mutta kaikki tämä meuhkaaminen on varmistanut (jälleen kerran) sen, että joka ikinen synkimmässäkin korvessa asuva uusnatsi on nyt varmasti lukenut Immosen ajatukset. Viestin levikki on varmaan jo lähempänä kolmea miljoonaa. Juuri tällä tavalla vihervasemmisto masinoi myös Halla-ahon eduskuntaan ja europarlamenttiin, ja nyt itkevät siitä.

Nyt ihan oikeasti se järki käteen.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Jospa sitten Immonenkin joskus keskittyisi siihen, eikä populistisiin irtopisteisiin.
Suvaitsemuutta on kuitenkin vakava ongelmaa, mitä ei pidä sivuta olankohaeksulla tyyliin; onhan meillä muitakin haasteita. Eihän se oikeuttaa suvaitsemuuteen.

J.a. Tauriainen

Mielestäni kaikki miespuoliset pakolaiset pitäisi palauttaa ,jotka ovat terveitä ja iältään 17 - 55 vuotiaita. Mitä ne sellaiset miehet on, jotka lähtevät pakoon. Niiden pitäisi olla taistelemassa ideolokiansa puolesta.
Pelkään, että ei sellaisista miehistä maallemmekaan mitään hyötyä, jotka on lähteneet käpälämäkeen

Juhani Kahela

Ozan on tyytyväinen kun Suomen vähävaraisten varat siirretään Mafialle. Mafia on tyyytyväinen. Rahaa tulee enemmän kuin huumebusineksesta. Lisäksi business on laillista ja siihen kannustetaan. Tyhmien rahaa jaetaan ja Mafia kiittää. Täysin käsittämätöntä, jos joku puolueen jäsen kirjoittaa järkevästi, niin puheenjohtajan pitäisi siihen puuttua kilpailevan puolueen vaatimuksesta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onpa erikoinen kommentti Eroselta. Eronen, olet siis sitä mieltä, että väliäkö sillä, että suomalaisia, ihonväriltään ja taustaltaan kantasuomalaista poikkevia kohtaan suunnattua vihaa pitää katsoa läpi sormien kun Suomen talous sakkaa.

Esa Niemi

Arto, en pysy vaudissasi. Kerrotko minullekin missä tuossa Erosen kommentissa katsotaan jotain tuollaista läpi sormien?

Onko sinusta läpi sormien katsomista jos viharikostilastoihin tai Yanarin vuolaisiin puheenvuoroihin ei päädy esim. maahanmuuttajajengin kymmenet suomalaisia tai suomalaisen näköisiin lapsiin kohdistunutta katuhakkaamista? Raiskauksia en mainitse keneen ne kohdistuvat ettei synny kuvaa, että maahanmuuttajien rikosten uhri voidaan helposti profiloida keneen ne kohdistuvat myös tulevissa tapauksissa. Pidätkö sellaista vihana suomalaisia tai suomalaisten näköisiä kohtaan, vai muutoin vain etnisesti valikoituneina uhreina?

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Niin. Tarkoitatko Helena tässä Immosta vai Yanaria vai kenties kumpaakin?

Toni Lahtinen

Miksi pitää tavoitella ideologisia ristiriitaisuuksia sisältävää monikulttuurista yhteiskuntaa, vaikka parempaan lopputulokseen päästäisiin monokulttuurisella yhteiskunnalla, joka voi ihan hyvin olla myös monietninen?

Nykyinen monikulttuurisuus-ideologia ei voi tuottaa reilua eikä oikeudenmukaista yhteiskuntaa, koska se tukee ajatusta, jossa toiminnan ja/tai näkemysten tuomittavuus riippuu toiminnan suorittajan ja/tai näkemyksen esittäjän taustoista. Monikulttuurisuus-ideologia ei siis yhdistä ihmisiä, vaan pyrkii jakamaan ne erilaisiin ryhmiin, joilla ryhmästä riippuen on erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Tätä jaottelua pyritään vahvistamaan myös kulttureihin kuuluvien arvojen säilyttämistä tukemalla, mikä samalla vaikeuttaa vieraasta kulttuurista maahan muuttaneen integroitumista. Tästä jaottelusta huolimatta korulauseissa toistetaan tasa-arvoa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Monokulttuurisuus ei ole ikinä onnistunut missään,ei edes Neuvostoliitossa ,Natsi-Saksasta puhumattakaan.
Koko tavoite on absurdi. Suorastaan ihmisyyden vastainen.
Immosen Legioonan ajatuksissa se näyttää olevan jonkinlainen sekava röykkiö ideoita 1800- fennomaniasta ja maalaisidyllistä (!) , sota-ajan Suomisen perheestä ,muinaisesta pakanasuomalaisuudesta ja - kristinuskosta!
Mutta ennenkaikkea militantista asenteesta elämään yleensä,ja kaikkeen Vieraaseen erityisesti.

Vain tärkeimmät mainitaksemme.

On selvä suora valhe,että monikulttuurusuus johtaisi väistämättä erilaisiin oikeusjärjestelmiin tai väkivaltaisiin yhteenottoihin ryhmien välillä. Suomessa Alakylän pojat ja Ylikylän pojat ovat osanneet mättää kirveellä toisiaan ja Kanadassa eri kulttuuriryhmät elää sovussa.
Massiiviset väestöliikkeet,kuten jättimäinen pakolaisuus,johtaa kyllä kiukkuun ja konflikteihin. Varsinkin kun yleensä eletään niukkuuden oloissa ja kriisitunnelmissa muutenkin.
Silloin kansojen johtajien - kuten kansanedustajien - vastuulla on hillitä tätä vihaa ja estää konflikteja.
Ei lietsoa niitä.

Esa Niemi

Helena, mitä ikinä tarkoitatkaan moni- ja monokulttuurilla, mutta suomalainen valtakulttuuri on ollut hyvä ja sillä on luotu yksi maailman onnistunein yhteiskunta. Hyvinvointivaltioita ei ole montaa maailmassa.

Suomi on ollut "The most failed nations" listala häntäpäässä ja täällä ihmisistä on pidetty muuhun maailmaan verrattuna hyvin huolta tuloihin tai sosioekonomiseen taustaan tuijottamatta.

Miksi sitten sellaisesta pitäisi luopua etenkin kun olemme maailmalla vähemmistö ja vähemmistökulttuuri? Mitä seuraavaksi, kaikki vähemmistöt tulee mukauttaa johonkin monikulttuurisuusideologiaan, jossa etenkin islam on varsin joustamaton muihin etenkin länsimaiseen elämänkatsomukseen tai ihmisoikeuksiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #91

Kuten kai jo monesti on todettu,monikulttuurisuus ei ole ideologia vaan asiaintila.
Niin olisi monokulttuurikin,jos sellainen jostain löytyisi.
Tutkimusten mukaan eristyneimmätkin löytyneet pienyhteisöt ovat jossain vaiheessa saaneet vaikutteita ja aineksia muualta.

Mitä hyvinvointivaltioon tulee, eihän se ole missään korrelaatiosuhteessa kulttuurin monoliittisuuteen,eikä tietysti voikaan olla.
Tässähän pyritään tietenkin suuntaamaan katse nimenomaan määrättyihin ihmisryhmiin , jotka koetaan uhkaaviksi.
Kuten muslimit. Ja nimenomaan juuri he,koska "islam " tarjoaa sopivan kauhuskenaarion höystettynä tarvittavalla määrällä epäluuloa ja sotkuista väkivaltakuvitelmaa.

Suomen lakien kunnioitusta,ihmisoikeuksia ja väkivallattomuutta voidaan turvata , hyvinvointivaltiota rakentaa myös maassa,jossa on merkittävä muslimivähemmistö. Suomessa ei sellaista edes ole.

Laittomuus,ihmisoikeuksien polkeminen,väkivalta ja hyvinvointivaltion puuttuminen voivat vallita Suomessa,jossa on vain muutama muslimi. Sellainen Suomi oli vanhempieni nuoruudessa.
En halua sitä takaisin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #132

Helena, tiedä sitten mitä monoliittisuutta näet hyvinvointivaltioon johtaneessa valtakulttuurissa, mutta se on ollut kaikinpuolin toimiva eikä monikulturismi ole -isminä meille mikään fundamentaalinen tavoite.

Islam on totalitaarinen yhteiskuntajärjestelmä, joka kilpailee muiden yhteiskuntajärjestelmien kanssa ja siihen liittyy valtavasti ongelmia oli konteksti esim. universaalit ihmisoikeudet vs. Kairon ihmisoikeusjulistus, länsimainen demokratia tai oikeuskäytäntö vs. islamilainen laki.

Islam on pyrkinyt luomaan rinnakkaisen yhteiskuntajärjestelmän kilpailevan yhteiskuntajärjestelmän sisälle joko rauhanomaisesti tai useimmiten väkivaltaisesti kuten profeetta Muhammed esimerkillään osoitti.

Miten sinä mukautat ja millä voimalla muslimien sharia lakiin perustuvat ihmisoikeudet universaaleihin ihmisoikeuksiin? Hyvinvointivaltio ei ole automatio, joten sen rahoituksesta ja taloudesta joudutaan pitämään kiinni. Rahoitus perustuu länsimaiseen talousjärjestelmään, eli korkoon perustuvaan talouteen kun taas islam kieltää koron.

Suomen muslimiväestön määrä on kiinni poliittisista päätöksistä eikä tämän päivän tilanne kerro mitä se on 10 tai 20 vuoden päästä. EU pyrkii avaamaan rajat muslimimaihin eri tavoin esim. päästämällä Välimeren ylittäjät vapaasti Eurooppaan sekä humanitaaristen viisumien myöntäminen, joka arabikevään aikana olisi oikeuttanut toistasataa miljoonaa pohjois-afrikkalaista matkustamaan EU:n alueelle hakemaan turvapaikkaa ilman, että olisimme voineen palauttaa heitä edes hylätyissä tapauksissa.

Mitä tilannetta tarkoitat, että laittomuus tai ihmisoikeuksien polkeminen jne. voivat vallita Suomessa, jossa on vain muutama muslimi ja sellainen Suomi oli vanhempiensi nuoruudessa. Jos haluat pitää kiinni hyvinvointivaltiosta ja sen yhteiskuntarauhasta, niin miksi sitten tukisit sitä heikentävää politiikkaa?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä veto Ozan!

Ja Timo Soinille ja päättäjille täällä koordinaatteja siitä miten asioissa päästään eteenpäin - tumput suorina ei tarvitse olla (lue puoluepolitiikkaa tehdä) kenenkään -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1989...

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Immosen kirjoitukset ovat kuin suoraan joukkomurhaaja Breivikin manifestista. Se, mikä ihmisten tulisi huomata on se, että Immonen ja Breivik ovat aatetovereita. Ainoa ero on 77 kuollutta.

Immonen myös ajoitti, ehkä jopa tahallaan, avoimen fasismijulistuksensa samalle viikolle, jolloin muisteltiin tuota karmeaa tapahtumaa.

Se, että Immonen on erityisen aktiivinen Soinin loman aikaan, ei liene myöskään sattumaa.

Itse veikkaan, että näillä reoillaan Immonen kyllä tekee ns. hirvisaaret eli joutuu potkituksi puolueestaan niin pitkälle kuin Soinen kenkä hänet lennättää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Saattavathan Soini ja Terho ajatella, että annetaan nyt tällaisenkin klikin äänimäärän virrata puolueelle, mutta vaietaan sen ideologia sitten kuoliaaksi käytännön toimissa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olet todennäköisesti oikeassa.
Olen saanut näiden henkilöiden tavasta tehdä politiikka hyvin opportunismi- vaikutelman. Ja kyynisen.
Tyypillistä populisteille kyllä kaikkialla.
Mutta yhdistyneenä " suoraselkäisen suomalaisuuden" mainostamiseen monokulttuurin perustana,se ei oikein jaksa enää edes naurattaa.
Jos tämä menee läpi,kyllä pelottaa. Silloin kaikki voi mennä tuossa joukossa läpi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suosittelen kansanedustaja Yanarille lukemaan ja myös ymmärtämään Perustuslakimme 29,30 ja 31 §:lät.

Kun olet lukenut, niin toivoisin kommentointiasi.

Jouni Nordman

Se että näitä asioita pidetään esillä on hyvä, mutta pitäisi pystyä keskustelussa menemään syvemmälle, jolloin voidaan hyvinkin hakea kuvaa siitä mihin taantumukseen sulkeutuminen johtaa.

Toisaalta kun uutisissa kerrotaan Suomen ottavan 400 pakolaista Italiasta ja Kreikasta, seuraavassa uutisesta kerrotaan Italian mafian tekevän hyvää tulosta laittomilla maahanmuutajilla, niin voi ymmärtää että kauhean hyvin ei ymmärretä sitä millä tavalla ongelma hoidetaan. Sillä ensin maksetaan Kreikkalaista korruptiota, kaiken huipuksi tuetaan vielä Italian mafiaa, eli ei tarvitse kovin paljoa miettiä mistä kyseiset tekstit syntyvät.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Se, että monikulttuurisuuden vastustaminen olisi vaarallista, koska myös Breivik vastusti monikulttuurisuutta, on assosiaatiolla syyllistämistä. Faktat seisovat tai kaatuvat omilla jaloillaan ja fakta on, että monikulttuurisuuden poliittinen suuntaus ei ole toiminut yhdessäkään eurooppalaisessa yhteiskunnassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse ei ole assosiaatiolla syyllistämisestä, vaan siitä, että kutsu taisteluun ja vallankumoukseen oli samanlaisella retoriikalla laadittu molempien manifestissa. Assosiaatiota ei tarvitse sillloin etsiskellä, koska se on tarjottu suoraan.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen Vastaus kommenttiin #58

Tulkinta siitä, että nyt Immonen on varmaan kutsumassa ihmisiä ihan aseelliseen taisteluun ihkaoikeassa sodassa, on naurettavuudessaan assosiointia. Politiikassa nyt ylipäätään on aika tyypillistä taistelu-retoriikka. Taistelemme huonona pitämiämme asioita vastaan ja hyvien asioiden puolesta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Sveitsiläisistä 24 prosenttia on ulkomaalaisia ja ihan hyvin heillä menee. Vatikaanissa ei asu yhtään syntyperäistä asukasta, kaikki ovat mamuja.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen Vastaus kommenttiin #90
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kaikki Eurooppalainen kulttuuri on monikulttuuria. Mitään muuta eurooppalaista kulttuuria ei siis ole,johon sitä voisi verrata.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen Vastaus kommenttiin #133

Siksi puhuinkin monikulttuurisuuden poliittisesta ideologiasta, erotuksena siihen yleiseen ja laveampaan käsitykseen "monista kulttuureista" synonyymina monikulttuurisuudelle.

J.a. Tauriainen

Kirjoituksesi on rasistinen ja hölmö

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tulevaisuudesta ei tiedä mutta jos homma menee niinkuin ennenkin, ei Immonen mitään potkuja saa. Niillä yksityisajattelussa on laajat toleranssit, eli tämänkaltainen ajattelu kuuluu myös puolueen piiriin.

Jos kyseessä olisi mikä tahansa muu puolue, laitettaisiin mörhö ruotuun ja vähän äkkiä. Ei persuissa, vaan omia puolustetaan sanoivatpa ne ihan mitä tahansa. Kyseessä on ihan historiastakin tuttu ilmiö. Pessimistinä veikkaan että pahinta ei ole vielä noiden taholta edes nähty.

Immosen potkut tai potkuttomuudet ovat kuitenkin asia joka jaksaa kiinnostaa harvinaisen vähän. Saipa taas puolue tästäkin ilmaista mainosaikaa.

Esa Niemi

Demokratia, ajattelun- ja sananvapaus voi olla vaikea pala niellä, mutta ei tästä saa tehtyä edes myrskyä vesilasissa. Niin kauan kuin emme elä totalitarismissa tai islamilaisen lain alaisuudessa, niin joudut sietämään yksityisajattelua ja sananvapautta, vaikka se olisi sinulle vastenmielistä.

Vihervasemmiston eväät on varsin vähissä hallituspuolueiden arvostelemiseksi, ymmärrän sen, mutta toisaalta se on tunnustus kuinka hyvää työtä nykyinen hallitus tekee. Opponenttien vaikeneminen ja lillukanvarsiin tarttuminen on voimakkain tunnustus työlle, jota tehdään, jotta vihervasemmiston aiheuttamia vahinkoja korjataan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vaikeaa tuntuu olevan käsittää, että sananvapauden vallitessakin ollaan silti vastuussa sanotusta.
Koska Niemi muisti mainita vain vihervasemmiston, lisään mihinkään liittymättä tähän loppuun perussanastoon kuuluvat kukkahattutädit ja suvakit.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #95

Raimo, kerrotko mikä vastuu tähän alkuperäiseen Immosen kommenttiin liittyy, ei siitä väänneltyihin ja vääristeltyihin muotoihin, jotka elävät omaa elämäänsä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #100

Saatanpa kertoakin. Ensiksi, kaikki vastuu ei ole rikoslaillista vastuuta. Koska en ole lainoppinut, en ota siihen kantaa, syyllistyykö Immonen kiihotukseen tai johonkin muuhun rikoslaissa tarkoitettuun asiaan.
On myös moraalinen vastuu, joka on vähintään venyvä käsite eri maailmankuvan omaavien ihmisten välillä.
Sitten on poliittinen vastuu. Kansanedustajalla on erityisvaatimuksia sanomisilleen ja tekemisilleen. Hän on myös vastuussa omalle puolueelleen, ettei elä puolueen ideologian vastaista elämää. Ehkä persujen ideologia tämän kestää. Katsotaan nyt, kun Soini kaivetaan esiin perunakuopastaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #118

Raimo, ei sinulla ole syytä olla kertomatta. Ei tarvitse olla kovin paljoa lainoppinut kun ymmärtää ettei "multiculturalism bubble" ole kansanryhmä, jota vastaan voi kiihottaa.

En voi olla huomaamatta, että jätät yksilöimättä tarkasti mikä Immosen kommentissa oli äläkän arvoista. Ole huoleti koska kukaan muukaan ei näytä löytävän mikä siinä olisi ongelmana ja siksi siitä on väännetty monikulturismikuplan kannattajien keskuudessa eri muotoihinsa. Kaikki välttelevät järjestelmällisesti ongelman yksilöimistä ja parhaatkin yritykset kaatuvat huonoon englanninkielen luetun ymmärtämiseen. Multiculturalism bubble ei tarkoita maahanmuuttajaa tai sitten sanakirjassa on Yanarin mentävä aukko. Kuten itsekin tuot esiin, niin tärkein anti tässä on lähinnä vaan poliittinen retoriikka eikä Immosen tosiasiallisella kommentilla ole paljoa väliä. Hallitus on vain tehnyt hyvää politiikkaa ja korjaa vihervasemmiston aiheuttamia vahinkoja suomalaisille ja suomalaiselle yhteiskunnalle liiankin hyvin eikä ole pahaa sanottavaa. Kritiikille ei jää sijaa ja sitten joudutaan vetämään hatusta näitä kohuja ja vihervasemmiston alamäki vain jyrkkenee kun siitä jää kiinni.

Miten kuvailisit Yanarin vastuuta, joka ajelee taksilla minkä ehtii tai ei maksa matkalipustaan julkisessa liikenteessä edes kansanedustajanakaan? Oliko Niinistön autoilut verovapaalla ulkoimailla rekisteröidyllä autolla puolueen linjan mukaista? Sinnemäki taisi olla ahkera lentokoneen käyttäjä. Vihreät ovat istuneet kaikissa ydinvoimaa hyväksyneissä hallituksissa. Heidi Hautala ei halunnut maksaa veroja suomalaiselle yhteiskunnalle, käytti maahanmuuttajaa hyväksi jättämällä verot maksamatta ja tämän heikkoa asemaa ministeriä ja harmaan talouden vastaisen ryhmän jäsentä vastaan. Siinä puolueen mukaista elämää.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #138

Ihan vain yleisluonteisesti viimeisen kappaleen antiin, ei vääryyttä voi puolustella sillä, että joku muukin on tehnyt vääryyttä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #145

Raimo, kumoat omat puheesi ja uskottavuutesi jos et löydä Immosen kommentista moitittavaa kuten aiemmin väitit. Sen yksilöiminen ei pitäisi olla näin vaikeata mikäli oikeasti löysit jotain moitittavaa.

Otan vaikenemisesi tunnustuksena siitä ettet sinäkään löytänyt Immosen kommentista mitään moitittavaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #154

Esitän asian vertauksena. Jos katukäytävällä on iso paskaläjä, en ryhdy analysoimaan yksittäisten kikkareiden pahemmuusjärjestystä, vaan katson koko kasan olevan vastenmielinen. Sama tässä Immosen avautumisessa.
Rikos- ym. ilmoituksia on kuulemma tehty, joten laittomuuspuolen ratkaisevat alan miehet ja naiset.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #161

Esitit Immosen kommentissa olevan paljonkin moitittavaa, mutta kun kysyn sinulta, niin et löydä ensimmäistäkään perustetta moitteille. Sitä vahvempaa tunnustusta ei ole jos et sinäkään löydä sanoillesi katetta.

Kaikki siis hyvin ja tämä älämölö on sinunkin mielestä aivan turha ja menee naurettavuuksiin kun professori ei osaa edes englantia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Päinvastoin, Esa.
Immosella on täysi sanan- ja ajattelunvapaus eikä sitä käsittääkseni kukaan ole siltä viemässä. Sellaisesta vapaudesta meidän on syytä olla ylpeitä.
Jos taas on Immosen mielipiteistä eri mieltä, se ei suinkaan ole sananvapauden rajoittamista. Ikäänkuin istuvan kansanedustajan mielipiteet olisivat arvostelun yläpuolella, jossain sfääreissä.

Kukaan ei myöskään ole tietääkseni ollut tarjoamassa Oulun Ollille menolippuja pois maasta. Sensijaan Immosta arvostellut tutkija näyttää sellaisia nyt saavan oikein urakalla. Ikäänkuin tuon mielipiteet eivät siihen suomalaiseen valta- tai monokulttuuriin kuuluisi. Kyllä ne kuuluvat. Minun ja varmaan jonkun muunkin mielestä sellaiset lähtöpassitoivottelut tarkoittavat toivetta pitää suu jatkossa kiinni ja jättää sananvapaudet vain toisenlaisille mielipiteille.

ja vaikken siihen vihervasemmistoon kuvittele itseäni millään kuuluvaksi, on niillä kyllä mielestäni aihettakin arvostella hallitusta. Vaikka nykyhallitusta kannattaisikin ei kyllä millään voi väittää kaiken nyt menneen ihan putkeen. Hävettää keskustan ja kokoomuksen puolesta enkä olisi vielä muutama kuukausi sitten ikinä uskonut tällaista sanovani.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #99

Tomi, no mikä sitten oli ongelmana? Ensin on ongelma ja sitten ei ole ongelmaa.

Jos Immonen vastustaa multiculturalism bubblea, niin mikä siinä on ongelma, vaikka olisit eri mieltä ja kannatat kuplaa ja vallan siirtämistä ylikansallisille firmoille ja heidän lobbauksella ostetuille poliitikoille sekä päätäntävallan siirtämistä Suomelta pois vieraan vallan alle?

Mistä lähtöpassitoivotteluista puhut, se ei kirjoituksestasi paljoa selviä. Jos joku tutkija ei osaa englantia, niin minkäs sille tekee jos menee nolaamaan itsensä julkisesti.

No, mikä nykyhallituksella ei ole mennyt ihan putkeen. Hallituksen vetäminen ei olisi helppoa varmasti sinullekaan. Edelliset hallitukset aiheuttivat valtavaa vahinkoa suomalaisille ja suomalaiselle yhteiskunnalle ja toisten sotkujen siivoaminen ole kenellekään mitään herkkua. On kiva toki kulutta veronmaksajien rahat ja ottaa näiden nimiin paljon velkaa, mutta jonkun on pakkoa laittaa stoppi ennenkuin koko hyvinvointivaltio romuttuu. Sinä et varmastikaan tykkää kansainvälisemmin tutusta sosiaaliturvasta, joka tarkoittaa pitkälti oman onnensa nojassa elämistä valtavine tuloeroineen.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

On tosiaan kummallista, että monikulttuurisuus on saavuttanut sellaisen aseman, ettei sitä edes sovi kyseenalaistaa.

Saa heti epäihmisen leiman, jos uskaltaa kysyä, mitä hyötyä siitä on maallemme? MItä hyötyä suomalaisille?

Niin?

Vastausta ei tule, koska ei siitä olekaan mitään hyötyä Suomelle eikä suomalaisille. Edunsaajat ovat muita, suomalaiset saavat maksaa ja alistua.

Tämä on jo ujutettu lakiin, kouluun, mediaan, kirkkoon.

Jos vastustat olet rasisti. Suu kiinni dhimmi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Saa heti epäihmisen leiman, jos uskaltaa kysyä, mitä hyötyä siitä on maallemme? MItä hyötyä suomalaisille?"

Voitko osoittaa kuka pelkkien tuollaisten kysymysten esittäjä olisi vain noista kysymyksistä saanut epäihmisen leiman tai vastalausemyrskyn osakseen?

Käyttäjän PerttiRinne kuva
Pertti Rinne

Jorkka: "On tosiaan kummallista, että monikulttuurisuus on saavuttanut sellaisen aseman, ettei sitä edes sovi kyseenalaistaa."

Kyseenalaistaminen on tietenkin sallittua, mutta tapa jolla se toteutetaan saa tietenkin olla vastaavasti kritiikin kohteena

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

I h m i s y y d e l l e ,rauhalle ,turvallisuudelle ja edistykselle on e r i t t ä i n paljon hyötyä monikulttuurisuuden hyväksymisestä ja hyödyntämisestä.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Kulttuurin muoto, jota islammaista tänne ollaan tuomassa, ei ole jäljistä päätellen onnistunut demakraattisena monikultrrurina sen syntyalueilla.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

I h m i s y y d e l l e , rauhalle,hyvinvoinnille ja edistykselle,on e r i t t ä i n paljon hyötyä monikulttuurisuuden hyväksymisestä ja hyödyntämisestä.
Sen militantista vastustamisesta on e r i t t ä i n paljon tuhoisia seurauksia.
Varsinkin sille maalle,jossa nämä Immosen Legioonat kulloinkin riehuvat.
Siis tässä tapauksessa Suomelle.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Rauha edellyttää stabiliteettia yhteiskunnan monilla tasoilla. Esimerkiksi maahanmuuttajien ja kantaväestön väliset arvoristiriidat ovat vastoin yhteiskunnallista stabiliteettia.

Hyvinvointi edellyttää pääasiassa taloudellista hyvinvointia. Esimerkiksi humanitäärisen maahanmuuton kustannukset ylittävät siitä saadun taloudellisen hyödyn.

Edistys edellyttää tutkimusta ja kehitystä. Esimerkiksi luku-, lasku- ja kielitaidottomat maahanmuuttajat eivät työllisty astrofysiikan professoreiksi, lääketieteen tutkijoiksi tai insinööreiksi.

Ihmisyys on jonkinlainen vakio. Sitä ei ole sen enempää tai vähempää riippumatta siitä, mitä poliittisesti päätetään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #59

Eivät Olli Immosetkaan työllisty astrofysiikan professoreiksi jne, vaikka heille on neuvolasta asti annettu kaikki mahdollisuudet siihen.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #64

Totta. Ei Immonen ole järin fiksu, mutta eipä hänen aatteissaan mitään erityisen ihmeellistä ole.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

H.S;"Varsinkin sille maalle,jossa nämä Immosen Legioonat kulloinkin riehuvat."

Nyt kun nämä legioonat riehuvat kaduillamme, niin missä lehdessä näistä riehumisista kerrotaan tarkemmin? Mitä ne ovat näille maahanmuuttajille aiheuttaneet..onko heitä piesty, poltettu elävältä, katkottu kauloja, viskelty katoilta, vai millasta väkivaltaa nämä Immosen legioonat harjoittavat?

Matti Kolehmainen

Täältä toiselta puolen maapalloa kirjoittaessani en voi muuta kuin ihmetellä lammasmaisia suomalaisia,jotka ovat myymässä perinteensä ja arvonsa monikulturismin edessä.Täällä minulle ei ole tullut mieleenikään,että alkaisin vaatia tämän maan kansalaisilta,että heidän tulisi mukautua tapoihini.En ala kyhäämään mitään tornia tänne, mistä alkaisin mölisemään uskontoani. Ajattelen,että maassa maan tavalla tai maasta ulos.Olen tänään iloinen kun kuulin,että eräs murhaaja saatiin täällä kiinni ja tullaan teloittamaan pian.Jos minä murhaan tai raiskaan täällä,niin se on aivan oikein,että minua rangaistaan kuten täällä paikallista. En ala kitisemään mistään omasta kulttuuristani.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Monikulttuuri on kuin internet. Ilmiö joka on osa todellisuuttamme. Ei internettiäkään meille ole kukaan rotshield tai kulturfondi tai muu syntipukki ujuttanut.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Minä kuulun siihen IT-sukupolveen, jonka ansiosta sinä kykenet tänne kirjoittelemaan. Tämänkaltaisten palstojen luomisessa on minullakin ollut oma osani ihan konkreettisesti innovaatioiden ja tuotekehityksen muodossa. Joskus mietin, että ehkä olinkin luomassa hirviötä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin, kumpi on hirviömpi Oppenheimer vaiko Rätt?

Jarkko Suossa

Ozanin maanpäälinen paratiisi olisi ihan tuossa itärajan takana, Venäjällä.
Siellä valtio määrää mitä kukakin saa kirjoittaa missäkin, joten myös maahanmuutajilla, pakolaisilla yms. on siellä hyvät oltavat. Tämä tieto on ollut valitettavan salassa, ja monet pakolaiset ovatkin hakeutuneet sikäli "vääriin" maihin, että niissä myös kantaväestöllä, ja jollakin sitä edustavalla ihmisellä, saattaa olla oma mielipide asioista, ja hän edelleen uskoo, että hänellä on oikeus se kertoa, kuten myös Ozanilla.
Mielestäni on vaarallista lähteä linjalle, jossa jokin taho ottaa, kuten Venäjällä, tai Pohjois-Koreassa, oikeuden päättää, mitkä ja kenen mielipiteet ovat vääriä, ja kenen oikeita. Tämä tuntuu kuitekin olevan Ozanin haluama linja, joten siksi Venäjää asuinmaaksi hänelle, ja muille kohtalotovereille suosittelen, ellei sitten Pohjois-Korean ilmasto houkuta enemmän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäpä olisi tapahtunut jos Immonen olisi piirtänyt pilakuvan maahanmuuttajista, olisiko se sitten ollutkin hienoa taidetta?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Lehdistön kannattais käydä tsekkaamassa Korhosen Jarmon perunakellari. Ties vaikka persujohto ois vuokrannut sen piilopaikakseen, kun kansanedustajat laittavat taas huumoria kehiin....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soinin puhelimesta on ilmeisesti loppunut latinki, Sampo Terho on saanut kiinni mutta media ei:

Terho sanoo, että hän on keskustellut asiasta lyhyesti puolueen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin kanssa.

Lännen Media ei ole tavoittanut Timo Soinia kommentoimaan asiaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194991547249/arti...

Niko Sillanpää

Tässähän näyttää aukeavan (vihdoin) yhteiskunnallisen keskustelun kannalta erinomainen mahdollisuus muodostaa yhteinen käsitys siitä, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan multikulturalismista/monikulttuurisuudesta; Selvästikään esimerkiksi Merkel, Cameron ja Sarkozy eivät tarkoita "monikulttuurisia lapsia" tai ruokakulttuuria jne. ottaessaan kantaa multikulturalismia vastaan. Sen sijaan he ottivat kantaa sitä multikulturalismin perussisältöä vastaan, että kaikki kulttuurit ovat kulttuurien kohtaamisessa saman arvoisia. Koska ilmeistä on, että eivät ole eikä sellaista asetelmaa pidä edes tavoitella.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

On suuri harhakäsitys, että kaikki kulttuurit ovat saman arvoisia.
Käsitykseni olen saanut matkustelemalla ympäri maailmaa ja opiskelemalla ihmiskunnan historiaa. En tietenkään tässä ulskalla panna niitä järjestykseen, etten tulisi hirtetyksi Immosen kanssa samaan orteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos suomalaisen monokulttuurin vaalimisella ja monikulttuurisuuden rajoittamisella pystymme estämään Isiksen levittäytymisen Suomeen niin kansanedustaja Immosen ( ps.) tavoitteet eivät voi olla rikollisia.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Osaatko Ozan selittää minulle, miksi David Cameron, Angela Merkel ja Nicolas Sarcozy ovat kertoneet monikulttuurisuudesta seuraavaa:

"Britannian pääministerin David Cameronin mukaan ajatus monikulttuurisuudesta on epäonnistunut. Cameronin mielestä vuosia jatkunut liiallinen suvaitsevaisuus on johtanut eri kulttuurien eristäytymiseen ja pelkoon puuttua vähemmistöissä pesivään rasismiin. Hänen mukaansa Euroopan on aika herätä rajojensa sisällä pesivään terrorismin uhkaan."

http://yle.fi/uutiset/david_cameron_monikulttuuris...

"Merkel myönsi monikulttuurisuuden epäonnistuneen Saksassa."

http://yle.fi/uutiset/merkel_myonsi_monikulttuuris...

"Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on liittynyt kasvavaan maailman johtajien joukkoon julistaessaan monikulttuurisuuden ajatuksen ja vallitsevan maahanmuuttajapolitiikan epäonnistuneeksi. Ranskaan tulijoiden on presidentin mukaan sopeuduttava maan tapoihin ja kulttuuriin, ei toisinpäin."

http://yle.fi/uutiset/sarkozy_vallitseva_maahanmuu...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos Immonen olisi ilmaissut mielipiteensä samanlaisin sanankääntein kuin nuo sitaattisi, niin mitään kohua ei olisi syntynytkään. On eri asia kirjoittaa vallankumoustaistelumanifestia. Eivätkä nuo mainitsemasi henkilöt monikulttuurisuutta ideologisista lähtökohdista ole ilmaissseet tuomitsevansa, vaan he ovat todenneet, että se ei ole käytännön toteutuksena kaikilta osin onnistunut optimaalisesti.

Käyttäjän PerttiRinne kuva
Pertti Rinne

Olisikohan meillä suomalaisilla halua ja kykyä oppia muiden tekemistä virheistä?

Kykyä varmasti löytyy.

Minna Eerolainen

Olipas kommentti..ihan samalla tavalla voisi väittää että Immosen kerrostalon alakerran naapurit ovat joka kerran peloissaan kun Immonen ryhtyy puhdistautumisriittiin kylpyhuoneessaan, yhden vesivahingonhan hän jo vuokrakämpässään pari vuotta sitten aiheutti, kotivakuutusta ei tuolla nuorella sairaseläkeläisellä tokikaan ollut.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.E;"Olipas kommentti.."

Täytyy sanoa, että kyllä omasi alitti riman siltä korkeudelta mitä alemmaksi ei juurikaan ole enää mahdollista mennä. Jatka toki samalla linjalla..

Mika Samuel Kiekkijev

Onkohan Ozan itse asiassa lukenut Immosen kirjoitusta?

Arvoisa kansanedustaja Ozan, onko monikulttuurisuus ja monietnisyys yksi ja sama asia?

pekka numminen

Ozan Yanar, oletko sunni-muslimi?
Onko uskonnostasi jo poistettu käsky tappaa mm. seksuaalivähemmistöt?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pekka Numminen, oletko kristitty? Onko uskonnostasi jo poistettu homojen kivittäminen kuoliaaksi ja tyttöjen myyminen orjiksi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos olet kristitty, niin voin todeta, että ainakaan Wanhasta Testamentista ei ole poistettu käskyä tappaa tiettyjä ryhmiä, mm. "noitanaisia".

(Muokkaus: ylläoleva kommentoija ehti samaan aikaan pukkaamaan saman sisältöisen viestin.)

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Voisitko laittaa tähän kohdan Koraanista, jossa tuollainen käsky on annettu?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Katos kun Ozan on sama kuin minä, uskonnoton.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Ei sunnimuslimien uskonnossa ole koskaan moista käskyä ollutkaan. Eikä muuten sen enempää shiojenkaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mitä tarkkaan ottaen tarkoittaa "monikulttuurisuus".

Mitä tarkkaan ottaen tarkoittaa "monikulttuurinen lapsi"?

Onko lapsella persoonallisuushäiriö, vain onko kyse jostain muusta?

Sepetius Kangas

Jostain olen lukenut että. Monikulttuurisuus tarkoittaa asiayhteydestä riippuen kulttuurista monimuotoisuutta, siihen liittyvää poliittista ohjelmatyötä, tai poliittista kokonaisnäkemystä kulttuurisen monimuotoisuuden hallinnasta, Monikulttuurisuuden käsite on laajentunut etnisten ryhmien lisäksi koskemaan myös erilaisia alakulttuureita kuten vammaiset ja sukupuolivähemmistöt

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

tuo nyt ei kerro oikeataan mitään. Mitä on se "kulttuuri" joita on monta monikulttuurisuudessa?

Syökö "monikulttuurinen lapsi" aamuisin pekonia ja iltapalana vegaaniruokaa ja on koko päivän synnintunnosta sekaisin rikottuaan aamulla äidin ja ilalla isän uskonnon sääntöjä?

Esa Niemi

Yanarin syytökset kaduilla vallitsevasta vihasta lienee jo tutuksi tullutta ja väsynyttä vilkasta mielikuvitusta aivan kuten opimme Tampereen pizzerian tuhopolton yhteydessä.

On vain ihmisiä, jotka näkevät mörköjä kaikkialla, mutta yhteistä näille kerrotuille tapahtumille on näytön puute. Toinen yhteinen tekijä on, että näillä ihmisillä on poliittisia ja/tai taloudellisia intressejä taustalla.

Suomi on varmasti mallioppilas kuinka vähän vihaa täällä on esim. Turkkiin tai moneen muuhun maahan verrattuna. Jos Yanar on aidosti huolissaan vihasta tai monikulttuurisuuden puutteesta, niin maailmalla etenkin islamilaisissa yhteisöissä on paljon työtä edessä.

Yanarilla on myös paljon työn sarkaa siinä, että esim. viime vuonna ns. monikulttuurin oikeat edustajat hakkasivat kymmeniä suomalaisia tai suomalaiselta näyttäviä lapsia, vain huvin vuoksi. Uhrit valikoituivat tarkkaan suomalaisiksi ja suomalaisilta näyttäviksi, Yanar monen muun lailla oli hiljaa vihasta tai vihakulttuurista. Yanar osoittaa todellisen luonteensa ja selkeät rajat milloin on kiinnostunut vihasta ja milloin ei.

Yanarin kaksoisstandardit ovat liian ilmiselviä ja kertoo mielestäni oppositiopoliitikon epätoivosta ja siitä ettei Immosen alkuperäisestä kommentista saa revittyä mitään maailmaa mullistavaa edes vääristämällä. Nykyinen hallitus on ilmeisesti tehnyt oppositionkin mielestä liian hyvää työtä, että oppositiopolitiikassa joutuu tekemään tikusta asiaa ja vähän omia mausteita lisäillen.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Kumpikohan täällä Suomessa enemmän on altis kohtaamaan ja havainnoimaan rasismia? Tumma turkkilaistaustainen Ozan vai vaalea ei näkyvästi muusta massasta erottuva Esa? Se ettet Esa sinä kohtaa rasismia arjessasi, ei tarkoita sitä, että maahanmuuttajien kohtaama rasismi olisi mielikuvitusta.

Esa Niemi

Hannele, lähtökohtasi on hieman vinoutunut. Tunnen paljon maahanmuuttajia ja olen heidän kanssaan paljon tekemisissä. Voin kertoa lukuisten maahanmuuttajien kokemuksista eivätkä ne vastaa Yanarin näkemyksiä. Yanarin tai Päivi Lipposen kokemukset ovat usein kärjistettyjä, järjestäen vailla näyttöä ja liittyy usein poliittisiin ulostuloihin ja tavoitteisiin.

Minä voin osoittaa rasismia näytön perusteella ja se kohdistuu usein kantaväestöä kohtaan esim. maahanmuuttajien rikosten uhrit ovat usein suomalaisia tai suomalaisen näköisiä kuten tuossa järjestelmällisessä suomalaislasten hakkaamisessa.

Räikeimpiä esimerkkejä on Helsingin kaupungin rotupolitiikka rekrytoinnissa tai Biaudetin valinta vähemmistövaltuutetuksi. Kaikki rasismi on vakavaa, mutta poliittisessa retoriikassa siitä tulee keppihevonen ja oikeisiin rasismitapauksiin ei puututa.

Venäjä käyttää vastaavaa retoriikkaa suomalaisia kohtaan mm. väittämällä toisinaan tyyliin, että venäläisten lapsia viedään venäläisiltä vanhemmilta suoraan käsistä tai, että viranomaisemme vainoavat venäläisiä järjestelmällisesti. Väitteitä on paljon, mutta näyttö puuttuu järjestäen. Sitä enemmän väitteitä mitä enemmän kyse on poliittisista tai taloudellisista intresseistä. Tavallinen venäläinen taas kertoo minulle ettei he ole kokeneet mitään vainoa viranomaistemme tai suomalaisten taholta.

Kaikista vailla näyttöä olevista väittämistä rasismia on varsin vähän ja jos Hannele tai Yanar on huolissaan rasismista, niin sitä löytyy maailmalta paljon. Suomi on varsin mallikelpoinen tässä suhteessa ja esim. Turkillakin on paljon meiltä opittavaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #86

Se siinä on, että vaikka rikokset kohdistuvat kantaväestöön isolla prosentilla, ihan puhtaasti todennäköisyyksiä arvioimalla, keneen ne kohdistuisivat?

Niinpä.

Entä vähemmistöjen sisäinen väkivalta? Kun asiaa itse tutkistelin näillä jäljillä, törmäsin siihen todellìsuuteen, että todennäköisyys joutua erilaisten rikosten uhreiksi on pahimmillaan moninkertainen.

Noita kun pohtii yhdessä, on (minun ymmärryksellä) pakko todeta, että näytöt kantaväestöön kohdistuvasta rasismista pelkkiä tilastoja tuijottamalla ovat aika epäselvät ja moisten tulkintojen vetäminen vaatii poliittista varausta - samalla lailla kuin rasismin huutaminen joka ikinen kerta, kun vähemmistön edustaja on uhrina.

Käyttäjän PerttiRinne kuva
Pertti Rinne

Nyt on Timo Soinin taas valittava ruton ja koleran välillä.

Jos hän sallii rasistiset kommentit puuttumatta niihin, puolue menettää uskottavuuttaan ja kannatustaan.

Jos hän tuomitsee kommentit, puolue menettää vain rasistiset kannattajansa.

Viljo Häggman

Ei nyt sentään ruttokoleran vakavasta asiasta ole kyse. Mieluummin valinta jalkasienen ja hilseen välillä. Epämukavia molemmat ja niistä pääsee helposti eroon.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Eihän suomalaisuuden tai suomalaisten vihaisia tarvitse olla.

Olen kirjoittanut suomalaisuudesta kirjasarja "Kristillinen filosofia, osat 1 - 4, jossa ei ole kysymys mistään vihamielisyydestä. Kirkko Suomessa on rauhanomainen ja kirkon oppi perustuu Raamattuun.
Kristillisyydessä voidaan nähdä muitakin puolia, niitä asioita olen kirjoihin kartoittanut, lisätietoja:
http://www.espoonkirjailijat.fi/kirjailijat/kaltio...
Kirjat on julkaistu e-kirjoina Elisa Kirjassa.

Monet, jotka ymmärtävät nimen omaan suomalaisuutta, arvostavat tätä maatamme ja kulttuuriamme ehkä pelkäävät sitä, että media painostaisi oppimaan ja omaksumaan vieraita kulttuureja. Asian pitää olla päin vastoin: jotka ovat Suomeen muuttaneet, heidän pitää kunnioittaa ja mielellään myös omaksua suomalaista kulttuuria ja kristillisyyttä, mihin se perustuu.
Selitän tässä blogissani asiaa, blogikirjotus vuodelta 2013:
http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi/sh9_tiedostot/t...

Jari Leino

Suomalaisille tehdään pahaa koko ajan: ulkomaalaiset rikolliset murtautuvat ihmisten koteihin ja varastavat kaupassa käyviltä mummoilta lompakot. Monikulttuuriset nuorisojengit joukkopahoinpitelevät ja ryöstävät suomalaislapsia. Monikulttuuriset nuorisojoukot joukkoraiskaavat suomalaistyttöjä. Pakolaisena Suomeen tullut afgaanipoika kidnappaa, raiskaa ja polttaa suomalaistytön kuoliaaksi.

Eikö kukaan välitä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Rikolliset pitää aina asettaa tuomiolle teoistaan, mutta ongelmana tällaisessa keskustelussa on kollektiivisen syyllisyyden peräänkuuluttaminen, mikä tuon sinunkin kommentin rivien välistä on luettavissa. Pitäisikö Ozan Yanar esimerkiksi tuomita noista mainitsemistasi tapauksista? Ja pitäisikö kaikki suomalaiset tuomita jostain Jammu-sedän edesottamuksista?

Mika Lehtonen

Eikös tässä juuri kollektiivisesti syytetä persuja yhden sekopään kirjoituksesta??

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #68

Ei syytetä muutoin kuin siinä mielessä, että edellytetään hallituspuolueen vastuuhenkilöitä tuomitsemaan kyseinen ulostulo. Tietysti asiaan antaa oman ulottuvuutensa se, että tässkäin kommenttiketjussa esiintyy useita Immosta puolustavia persuja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leino, kyllä, suomalaisille tehdään pahaa koko ajan, kantasuomalaiset isät ja äiti surmaa itsensa ja vie syyttömät lapset mukanaan tai kantasuomalainen isä äitipuolensa kanssa kiduttaa pienen tyttönsä kuoliaaksi, eikä kukaan välittänyt.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Miten Arto korjaisit asiat niin, että vastaavaa ei enää tapahdu?
Pitäisikö konservatiividemarien ottaa valta takaisin aikoinaan merkittävässä roolissa olleessa puolueessanne?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #87

Eikös yksi demaei ottanut panttivangin rahaa saadakseen, mutta en syytä siitä muita demareita.

Myöskään muut kokoomuslaiset eivät ole syyllisiä heidän nuorisojohtajansa suorittamaan ehkä rasistiseen murhaan.

markku palonen

Ihminen on ainut eläin ,joka haluaa elää monikulttuurissa. Jos merilokki ja pääskynen laitetaan samaan häkkiin, syö merilokki pääskysen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Huono vertaus, sillä siinä on kyse eri lajeista. Kyllä nisäkäs ihminen tappaa muita nisäkkäitä pilvin pimein myös.

Mauri Skön

Voisiko Immosen ulostulo liittyä tähän kirjoitukseen?
Helsingissä vieraillut muslimisaarnaaja Anjem Chourdary kehotti kuulijoitaan nousemaan kapinaan.

LUE MYÖS
Radikaalin muslimisaarnaajan esiintyminen Suomessa tallentui videolle
Radikaali saarnaaja puhuu Helsingissä - vaatii terroristien vapauttamista
Helsingissä järjestettiin torstaina salaisessa paikassa tapahtuma, jossa puhujina oli radikaaleja muslimeja.

Tilaisuuden yksi puhujista oli radikaali muslimisaarnaaja Anjem Chourdary. Hänen johtamansa Islam4UK-järjestö on kielletty Britanniassa terrorismilain perusteella. Chourdary kohautti Britanniaa vähän aikaa sitten lausumalla, että pääministeri David Cameronin pitäisi kuolla. Vain pari päivää kohun jälkeen Chourdary suuntasi kotoaan Lontoosta Suomeen.

Brittilehti The Sun kertoo, että Choudary puhui Helsingissä 60 ihmiselle. Lehden mukaan Choudary kehotti kuulijoita nousemaan kapinaan ja ennusti, että islamin lippu liehuu vielä jonain päivänä Suomen eduskuntatalon salossa.

- Eurooppalaisilla on puutetta asunnoista, köyhyyttä, alkoholiongelmia ja huumeita. Heillä ei ole kunnianhimoa. Britanniassa tulosi eivät vastaa elinkustannuksia, vanhusten on pakko valita sähkön ja ruoan väliltä.

Sun-lehden mukaan Choudary vaati myös "viattomien panttivankien" kuten muslimisaarnaaja Abu Hamzan ja Abu Qatadan vapauttamista. Hamza tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen murhaan kiihottamisesta. Myös Qatada on ollut säännöllisesti vangittuna Britanniassa, sillä hänet katsotaan uhaksi maan turvallisuudelle.

- Pitäisi olla ylpeä siitä, että he kutsuvat terroristiksi. Jos sanotaan radikaaliksi, se tarkoittaa sitä, että et tee kompromisseja. Kun he kutsuvat ääriryhmään kuuluvaksi, se tarkoittaa sitä, että seuraat sanomaa.

Lähde: The Sun

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Tuosta vierailusta on yli kaksi vuotta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mauri spämnää tollai kun jytkyä ennen kämyt spämnäsi. Pateettista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tuskin, sillä tuo uutinen on näemmä kaksi vuotta vanha ja Immosen ulostulo ajoittuu samalle viikolle Breivikin terrori-iskun vuosipäivän kanssa.

Jaakko Häkkinen

Immonen taistelee ideologiaa, ei maahanmuuttajia vastaan:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198922-tapau...

Ikävää, että mustavalkoisesti tulkitsevat väärinkäsittäjät levittävät aiheetonta pelkoa.

Marko Parkkola

Oletko ajellut paljonkin viime aikoina taksilla meidän veronmaksajien kustantamilla rahoilla, Ozan? Minusta me emme tarvitse tällaisia maahanmuuttajia, joiden ainoa panos on kuluttaa verorahoja.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072020058722_u...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Linkistä:

"Kulutilaston kolmanneksi ajeli toisen kauden edustaja Ville Vähämäki (ps). Hänen huristeluihinsa on uponnut 1 670 euroa."

Marko Parkkola
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #158

Se oli tässä kohden hyödyllinen taito. Mutta haluatko kommentoida tuoda sitaattia ottaen huomioon alkuperäisen pukkauksesi? Taikka sitten sitä, että Hakkarainen oli viime vaalikauden ensimmäisenä vuotena ahkerin taksikulujen generoija?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #159

Ei Parkkolan eikä muiden Halla-ahon renkien tartte, uusiin ketjuihin vanhoja valheita levittämään vaan. Toisessa ketjussa ehkä ei olla kuultu tätä keskustelua.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Avoin kirje Oznanille ja kaikille muillekin mamu/suvakki etc liberaaleille:-maahanmuuttokriittisyyttä ei ole laissa kriminalisoitu !
-suomi kuuluu suomen kansalaisille,,-suomesta ei saa tehdä islamin etäispesäkettä,eikä isisin/hamasin kaltaisten äärijärjestöjen pesäpaikkaa !

-Miten Oznan,onko Greenpeacen/Amnestyn oikeudet osoittaa mieltä turkissa oikealla tolalla verrattuna suomeen?

Onko korruptio kitketty ?
Pisa tulokset edes jossakin maassa kunnossa?
Tule neuvomaan suomalaisia vasta sitten kun olet hoitanut oman tonttisi !

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Ozan on suomalainen ja blogissaan sekä työssään pyrkii sitä omaa tonttiaan eli Suomen maata juurikin hoitamaan. Aivan kuten Immonenkin omasta vinkkelistään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ozan Yanar on valittu kansanedustajaksi Suomen eduskuntaan. Hänen tulisi ensisijaisesti palvella kansaa, sekä äänestäjiään, ja pyrkiä hoitamaan Suomen asioita kuntoon. Ne ovat nyt hänenkin asioitaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hänellä ja Immosella on luovuttamaton oikeus mielipiteeseensä ja sen julkaisemiseen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tässä on toinenkin puoli. Jos päättäjän pallilla istuu ihminen, jonka päässä pyörii noin kammottavia ajatuksia, kyllä minä monikulttuurisuuteen positiivisesti suhtautuvana tahdon olla tietoinen asiasta.

Käyttäjän RaimoLaakso kuva
Raimo Laakso

Ozan voisi nyt vastavuoroisesti alkaa muslimeille opettamaan naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Myös tuota sateenkaarikulttuuria kannattaa samalla tuoda esiin koska se kohta taitaa olla lainvoimaista ja on hyvinkin puolueesi yksi pääideologeista. Ilman näitä suomalaisen kulttuurin ja tapojen ymmärtämisiä integroituminen on mahdotonta. Toivottavasti myös muut päättäjät alkavat tätä sinulta odottaa ja kerrothan edistymisestä myös blogeissasi.Muuten nämä bloggaukset menevät ihan puskista huutelemiseksi, jollei itse asioiden eteen tehdä aseman vaatimia ponnistuksia.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Sitä minä tässä olen pohtinut, että syyllistyikö Olli Immonen johonkin rikokseen käyttäessään perustuslaillista sananvapauttaan aika vahvoin sanankääntein?
Itse en oikein vahvaan arviointiin kykene, koskapa tuo kirjoituksessa käytetyn kielen osaamiseni ei ole riittävän vahvaa.
Suomenkielisten referointien mukaan kansanedustaja Olli Immonen ei ymmärtääkseni syyllistynyt kirjoituksellaan mihinkään rikokseen?
En löydä kirjoituksesta laittoman uhkauksen, kiihottamisen kansanryhmää kohtaan, kunnianloukkaus rikoksen, rikokseen yllyttämisen, julkisen kehottamisen rikokseen, sotaan yllyttämiseen tai laittoman sotilaallisen toiminnan etc. tunnusmerkistötekijöitä?
Jos kirjoitus sisältää ns. rasistista kiihoitusta sillä tavoin kuin se on lainsäädännössämme kuvattu, niin haluaisin saada opastusta tästä asiasta?
Miksi minun tai ylipäätään kenenkään muunkaan Perussuomalaisen pitäisi julkisesti irtisanoutua tuosta kirjoituksesta?

Toni Tamminen

Tuliko nyt taas yllätyksenä jotain uutta? Ohessa suora lainaus Suomen Sisu ry:n historiikista:

"Perinteisiä lentolehtisiskuja on Sisussa harjoitettu jonkin verran. Maineikkain lienee Kukkia kriittisille -kampanja vuonna 2002, jolloin helsinkiläiset aktivistit jakoivat provosoivasti Sisun materiaalia maaliskuussa vietettävän YK:n rasismin vastaisen päivän
mielenosoituskulkueen liepeillä. Kampanjassa pyrittiin nostamaan esiin monikulttuurikritiikin tärkeyttä ja sitä kuinka rasismi-termi on menettänyt merkityksensä."

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Ilmeisesti tässä yritetään hyvin monipuolisesti tulkita yllä mainittua Facebook päivitystä?

Miten tuo kommenttisi liittyy siihen ja sen kirjoittajaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ketkä heittelevät pommeja tänään Ruotsissa? Ovatko perusruotsalaiset Sven ja Gunnar tulleet hulluiksi vai mikä porukka on radikalisoitunut?

Mika Rantanen

Täytyy kysyä teiltä kaikilta, että onnistuuko pidemmän päälle samassa maassa mahdollisimman monen ja erilaisen kulttuurin, uskonnon ym. rauhanomainen rinnakkaiselo ja yhdessäolo? Onko se onnistunut täysin missään maailman maassa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onnistuihan se muun muassa arabialaisessa Andalusiassa, joka oli vuosisatojen ajan Euroopan tieteen ja taiteen luvattu maa. Siellä muslimit pitivät valtaa, mutta eivät vainonneet kristittyjä eivätkä edes juutalaisia - taisipa olla juutalaisten pisin kausi Euroopassa kun he eivät olleet vainottu vähemmistö. Kuten tavallista, eri kulttuurit vaikuttivat hedelmällisesti toisiinsa. Se oli oikeasti melkein tuhatvuotinen valtakunta, mitä viime vuosisadan kuuluisin monokulttuurikokeilu oli vain Hitlerin haaveissa. Hyvä niin, Hitlerhän onnistui muutamassa vuodessa tuhoamaan Saksan aseman johtavana länsimaana ja tekemään siitä mölyävien idioottien temmellyskentän. Yhdysvallat nousi nykyiseen asemaansa pitkälti sen ansiosta, että sinne pakeni melkein koko Euroopan älymystö. Ja sehän on varsinainen kansojen sulatusuuni ja juuri siksi täysin ylivoimainen mahti.

Mika Rantanen

Ei se ole täysin onnistunut Yhdysvalloissakaan. Onhan sielläkin monia erittäin suuria yhteiskunnallisia ym. ongelmia. Eikö Andaluusiaankin tullut jossain vaiheessa sota tai sisällis-sota, jonka muslimit hävisivät vai ajettiinko heidät lopulta pois maasta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

800-vuotinen arabimuslimien eli maurien valtakausi päättyi 1492. Ajettuaan muslimit ulos Andalusiasta kristityt rupesivat pian vainoamaan juutalaisiakin.

Mika Rantanen Vastaus kommenttiin #125

Sitä eivät todelliset kristityt ole koskaan halunneet tehdä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #131

Ovat valitettavasti kuitenkin tehneet. Juutalaisia ja mustalaisia on aina vainottu, koska he ovat säilyttäneet pateettiset heimopiirteensä eivätkä ole koskaan täysin sulautuneet ympäröivään kulttuuriin. Kesäkuussa kävin Wittenbergissä katsomassa Lutherin kirkkoa ja näin sen seinässä käsittämättömän reliefin, jossa emakko imettää juutalaispentuja samalla kun rabbi tutkii sen peräpäätä. Koko teoksella ei ollut muuta tarkoitusta kuin juutalaisten solvaaminen - juutalaisethan pitävät sikaa saastaisena eläimenä kuten pikkuveljemme muslimitkin. Saksassa on paljon keskusteltu siitä pitäisikö koko reliefi poistaa, mutta se on kuitenkin haluttu säilyttää, koska saksalaiset eivät halua unohtaa menneitä syntejään, he ovat kyenneet käsittelemän kauhistuttavaa menneisyyttään myös toisen maailmansodan osalta, mihin vaikkapa Venäjä ei ole vieläkään oikein rehellisesti pystynyt. Venäjähän näkee sen vieläkin suurena isänmaallisena sotana ja itsensä fasismin kukistajana. Ja nyt Putin löytää fasisteja kaikkialta paitsi sieltä missä heitä oikeasti on.

Mika Rantanen Vastaus kommenttiin #147

Sinäkään, Mika, et taida osata erottaa toisistaan tai tehdä eroa todellisen ja vain nimeltään kristityn välillä. Heidän ajattelussaan, toiminnassaan ja teoissaan on eroa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #165

Ei minulla ole pokkaa väittää että esim. Luther ei olisi ollut todellinen kristitty. Se ei kuitenkaan tarkoita että hän olisi ollut erehtymätön tai ettei hänkin olisi ollut aikansa lapsi. Kaikki me olemme.

Mika Rantanen Vastaus kommenttiin #169

Todellinen kristitty ei ole ainoastaan aikansa lapsi vaan myös ikuisuuden ja taivaan todellisuuden lapsi. Hän edustaa ajatonta ja kaikkina aikoina pätevää totuutta.

Käyttäjän anteroeerola kuva
Antero Eerola

Kiitos kirjoituksesta! Oikein puistattaa, Utöyan vuosipäivän tienoilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Niin,"Missä on Cristianseen " ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, olisiko kansanedustaja Olli Immonen ( ps. ) vangittava, koska hänen toimintansa saattaa aiheuttaa Suomessa väkivaltaisuuksia ?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Tämmöiset uutiset eivät ole omiaan liennyttämään aihepiiriin kuuluvaa keskustelua?

http://yle.fi/uutiset/kasikranaatti_vaurioitti_kym...

"Malmössa räjähti sunnuntain vastaisena yönä neljäs käsikranaatti tällä viikolla. Kyseessä on kymmenes kranaatti-isku kesän aikana."

Käyttäjän IlkkaSalo kuva
Ilkka Salo

Mitäs tämä sitten on, ex-um. Erkki Tuomioja (sd)? Selvää kiihotusta väkivaltaan toisia kansalaisia vastaan:

"Pohja vanhan järjestyksen horjuu.
Orjajoukko taistohon!
Alas lyökää koko vanha mailma,
ja valta teidän silloin on!
:,: Tää on viimeinen taisto!"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole kovinkaan ajankohtaista Tuomiojalle alkaa syyllsitää tuon vanhan laulun suomentajaa yli sadan vuoden takaa. Toki kyseisen laulun mukaisen sanoman edesajajia aikoinaan tuomittiinkin Suomessa.

Käyttäjän IlkkaSalo kuva
Ilkka Salo

En tiedä kuinka suurella paatoksella ja innostuksella mm. Tuomioja (sd) tätä laulaa tai on laulanut, mutta minä pitäisin silloin hänenä suuni kiinni sekä taistelusta kansalaisia vastaan kuin myös siihen kiihottamisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #134

Tuo laulu ei ole kuulunut demarien repertuaariin eikä Tuomioja koskaan muussa puolueessa ole ollutkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ovatko perusruotsalaiset Sven ja Gunnar radikalisoituneet koska heittelevät pommeja Malmössä? Onko Ruotsin maahanmuuttopolitiikka siis onnistunut ja pitääkö Suomessa pyrkiä samaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei pidä pyrkiä taisteluun, kuten Immonen kehoittaa. Hän jätti tosin mainitsematta käydäänkö hänen manifestoimansa taistelu käsikranaatein, nyrkkiraudoin vai kiväärein, mutta yhtä kaikki.

J.a. Tauriainen

Kyllä on taas perussuomalaiset nostettu tikun nokkaan ? Miksi ?
Se on ikiaikojen riesa, kun jokin puolue rupeaa ottamaan sijaa , puoluekentässä, niin äläkkä nousee.
Perussuomalaisia yritetään ajaa kuin käärmettä piippun. Vaatimalla vaaditaan omaksumaan samat vanhat eväät joita vallassaolevat puolueet ovat käyttäneet vuosisatoja ennen. Muutosta ei hyväksytä, koska samojen sulkumerkkien sisällä toimiminen vanhojen puolueiden kanssa olisi virranmukana valumista. Ei sallita vastavirtaan uivia ryhmiä.
Kyllä on suuri mölä ja huuto aivan olemattomasta asiasta, kuin rasismista. Ei siirtoaisiakaan kannata nostaa jumalan asemaan arvostelun ulkopuolelle.
Puhutaan temokratiasta. Mistä voit löytää sitä ?
Ei mistään. Toki jokaisella on oikeus sanoa ja kirjoittaa mitä haluua, jos kerran olisi kysymyksessä ns. temokraatinen maa.
Syrjintä ei ole yksipuolinen ilmiö. Syrjintää on kaikkialla elämänaloilla. Myöskin maahanmuttajissa on syrjijöita. Politiikassa kaikkein eniten. Syrjinnästä on kysymys myös perussuomalaisten mollaamisessakin
Samoin oli aikoinaan Itavallan vaaleissa tapahtuneesta heilahduksesta, kun Haiderin puolue voitti vaalit ja perusti hallituksen. Se koski niin kipeää eurooppalaisissa kommunisteissa, että euroopanunionin jäsenvaltio Itavalta, pantiin poikottiin.
Kun komarit havahtuivat lopulta mitä typeryyttä tuli tehtyä, he lähettivät kolme viisasta miestä (kuin itämaan tietäjiä) Itavaltaan tutkimaan asiaa. Mukana oli myös Martti Ahtisaari suomesta. Lopputulema oli, että nyt on asia hoidettu, kaikki on kunnossa. OLIKO KYSE DEMOKRATIASTA ??????????
Näyttää siltä, että nyt on Perussuomalainen puolue petojen hampaissa raadeltavana.
Hävetkää mollaajat ja varsinkin ne ,jotka ovat niin pullollaan täynnä omaa hyvyttä, että ovat vaarassa haleta. Jos halkeasivat, siinä tulisi paha siivo.

Harri Miettinen

Lopetetaan mamujen haaliminen tänne Suomeen ja kotiutetaan kaikki ne jotka ovat Suomessa olonsa aikana syyllistyneet rikokseen niin on varmaa että vihapuheet vähenevät. Tosiasiassa suomalaiset ovat huolissaan siitä että yhteiskunta on kääntänyt heille selkänsä ja ulkomaalaiset ovat löytäneet rasismi-kortin,jota käyttämällä saa aina ainakin yhden kukkahattutädin puolelleen somessa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei rikokset Suomesta siihen lopu, vaikka jokaikinen vierasperäisen taustan omaava poistettaisiin maasta ja muutama liikaa aurinkoa ottanutkin siinä samalla. Sitten nämä rotujalostaja-immoset alkaisivat kerätä tilastoa, mitkä maakunnat ovat rikostilastojen kärjessä. Poistetaanko seuraavakai maasta pohjalaiset vai savolaiset? Joillakin on aina tarve todistaa olevansa muita puhtaampia.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on katolilainen. Ei siinä mitään. Katolisten pyhässä valtiossa, Vatikaanissa, ei asu yhtään syntyperäistä vatikaanilaista, kaikki ovat mamuja.

Harri Miettinen

Olenko jossain kohtaa väittänyt että mamujen poisto nollaisi myös rikostilastot? Ei varmasti mutta kyllä ainakin vähentäisi niitä. Koitin vain argumenteillani pohjustaa sitä että pitäisi hoitaa syytä eikä seurausta. Vihapuheet ovat lieveilmiö suomalaisten tyytymättömyydestä esim. maahanmuutopolitiikkaa kohtaan sekä rahojen syytämisestä ulkomaille kun että tehtäisiin jotain omien kansalaisten hyväksi. Turha tähän on Vatikaania vetää mukaan, jos et esimerkkejä löydä lähempää niin pidä suusi kiinni.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #151
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #151

"Ei varmasti mutta kyllä ainakin vähentäisi niitä."

Niin, ja jos kaikki ihmiset poistettaisiin Suomesta, niin ne tilastot saisi jopa nollattua!

Harri Miettinen Vastaus kommenttiin #153

Tuo näsäviisastelu kertoo vain siitä että et keksi muuta viisasta sanottavaa mutta haluat kuitenkin kantaa oman pikku kortesi sontakekoon. Jos prosenttien valossa verrataan suomalaisten ja ulkomaalaisten rikosrekisteriprossia niin uskallan väittää että ulkomaalaiset voittavat tämän tilaston (Voittamisella tarkoitan tässä tapauksessa suurempaa prosenttiosuutta). Tämä oli toivottavasti ensimmäinen ja viimeinen kuikka bongaukseni tältä kesältä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #155

"Turisteina" saapuvat ulkomaalaiset tekevät suurimman osan taskuvarkauksista ja asuntomurroista, se on totta. Mutta sillähän ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa.

Kun verrataan maahanmuuttaneiden ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten rikostilastoja, niin prosenttiosuudet riippuvat pitkälti rikoslajikkeesta. Niidenkin rikosten kohdalla, joissa maahanmuuttajat näyttävät olevan yliedustettuja, on tarkemmalla analyysilla päädytty melko lailla lähelle yhtäläisiä prosenttiosuuksia, kun on otettu huomioon tietyn ikäisten, tietyssä elämäntilanteessa olevien, tietyn sukupuolen ja tiettyyn sosiaaliryhmään kuuluvien prosenttiosuudet kokonaisvertailuryhmistä.

Lisäksi tilastoja lukiessa on hyvä muistaa, että suurin osa rikoksen tehneistä ulkomaalaistaustaisista on lähtöisin Virosta tai Venäjältä. Tämä toteamus vain siksi, että mielikuvat ulkomaalaisista rikollisista eivät kulttuuritaustansa osalta värittyisi virheellisiksi.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

"Sananvapaudella on korostunut merkitys yhteiskunnallisen ja poliittisen keskustelun samoin kuin tieteen ja taiteen aloilla. Ehdotetuilla rikoslain säännöksillä ei rajoiteta vapautta keskustella yhteiskunnallisesti merkityksellisistä asioista. Sananvapauden ydinalueeseen kuuluvan poliittisen ja yhteiskunnallisen keskustelun yhteydessä rajoituksiin on suhtauduttava tiukemmin kuin esimerkiksi kaupallisessa mainonnassa. Myös tieteen ja taiteen vapaus ovat tärkeitä perusoikeuksia, jotka tulee ottaa asianmukaisesti huomioon ehdotettuja säännöksiä sovellettaessa."

Lähde: Finlex

HE 317/2010
Hallituksen esitys Eduskunnalle Euroopan neuvoston tietoverkkorikollisuutta koskevan yleissopimuksen lisäpöytäkirjan, joka koskee tietojärjestelmien välityksellä tehtyjen luonteeltaan rasististen ja muukalaisvihamielisten tekojen kriminalisointia, hyväksymisestä ja laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta sekä laeiksi rikoslain ja tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta annetun lain 15 §:n muuttamisesta

YKSITYISKOHTAISET PERUSTELUT

11 luku Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan
10 §.Kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Kehottaisin lukemaan tuon koko hallituksen esityksen perusteluineen!
Sieltä avautuu tuo ns. rasistisen kiihottamisen käsite erittäin hyvin!

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Herra Ozan Yanar, Helsinki, Vihreät

Joskos lukisit ja viisastu!
http://www.uusisuomi.fi/comment/657355#comment-657355

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pyyntö perussuomalaisten puolueen lakkauttamiseksi
Avoin pyyntö oikeusministeriölle"

http://kohudosentti.blogspot.fi/

;)

Toimituksen poiminnat