Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Islamilainen AK-puolue on Turkin Perussuomalaiset

Perussuomalaisnuorten uusi puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kirjoitti eilen amatöörimäisen blogin Turkin politiikasta. Kirjoitin vastineen, jossa kerron kuinka itse asiassa AKP ja PS veljeilevät Euroopassa ja kuinka samankaltaisia molemmat puolueet ovat.

Perussuomalaisten nuorten uuden puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen blogi hänen Turkin reissustaan oli vaivaannuuttavaa luettavaa. En ollut vähään aikaan lukenut niin huonosti perusteltua ja argumentointitasoltaan heikkoa kirjoitusta. Sebastian totutulla oikeistopopulistisella retoriikallaan vastustaa Turkin EU-jäsenyyttä maan valtauskontoon islamiin vedoten, hakee selkeästi irtopisteitä omiltaan ja kalastelee huomiota luokattomilla rinnastuksilla. 

Mikä ihmeen AKP?

Kerrotaan heti alkuun, että Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) on ollut dominoiva poliittinen voima Turkin politiikassa viimeiset 12 vuotta ja johtanut Turkkia yksipuoluehallituksena vuodesta 2002. Uskonnolliskonservatiivinen puolue, joka mielletään maltilliseksi islamistipuolueeksi, on saanut kannatusta varsinkin talouskasvun johdosta ja sitä kautta vakiinnuttanut paikkansa vallassa. Samaan aikaan AKP:n otteista on tullut koko ajan yhä autoritaarisemmat, mikä on herättänyt huolta kansainvälisesti. Turkin ex-pääministerin ja nykyisen presidentin Erdoganin otteita on kuvattu kansainvälisissä medioissa diktaattorimaisiksi sekä häntä on pidetty todellisuudesta irtaantuneena ja käsittämättömyyksiä laukoavana johtajana myös Suomen valtamedioissa.

Itse olen ollut AKP:n politiikan arvostelija jo pitkään: olen kommentoinut heidän autoritaarista politiikkaansa suomalaisissa televisiohaastatteluissakirjoittanut monia kirjoituksia aiheesta sekä osallistunut mielenosoituksiin AKP:tä vastaan. Mutta Sebastian Tynkkysen blogissa on niin paljon asiavirheitä, että on pakko oikoa niitä. Esimerkiksi sekulaarin CHP-puolueen kannatus oli kunnallisvaaleissa tänä vuonna 29 prosenttia, ei kymmenen prosenttia. AKP sai äänistä noin 44 prosenttia. Lisäksi Turkissa on puolueita, jotka ovat profiloituneet esimerkiksi kurdikysymyksessä sekä nationalistit. Tämän olisi voinut selvittää minuutin googlauksella, mutta Tynkkynen nojaa AKP:n propagandaan.

n kokouksessa

Saman katon alla on kiva olla: Perussuomalaisten Timo Soini eurooppalaisessa yhteistyökuvioissa islamistisen AKP:n varapuheenjohtajan Yasin Aktayin vieressä AECR:n kokouksessa. Kuvalähde: AECR:n facebook-sivut.

Saatko mitä tilaat? Millä tavalla Perussuomalaiset ja AKP ovat samanlaisia?

saatmitatilaat

Saatko mitä tilaat? Kuvalähde: Sebastian Tynkkysen facebook-sivut

Se mitä islamistipuolue AKP:sta ja perussuomalaista puhuttaessa unohtuu, on heidän samankaltaisuutensa. Perussuomalaisnuoret kuuluvat AKP-nuorten kanssa samaan konservatiivisten ja reformistien eurooppalaiseen nuorisojärjestöön European Young Conservativesiin. Perussuomalaisten emopuolue taas kuuluu ECR-ryhmään europarlamentissa, jonka laajemman kattojärjestön AECR:n jäsen AKP on. 

Kun syventyy puolueiden arvoihin, on helppo nähdä, että niiden ideologiat ovat monissa asioissa samankaltaisia. Molemmat ovat populistisia ja konservatiivisia puolueita, jotka korostavat perinteisia arvoja. Se että Suomen ja Turkin valtauskonnot ovat erilaisia ei ole tässä olennaisin juttu vain se, että konservatiivinen ajattelutapa on samankaltaista.

Molemmat puolueet korostavat perinteisia arvoja esimerkiksi naisten ja miesten tasa-arvoon ja rooleihin liittyen. Erdoganin mielestä naiset ja miehet ovat täysin erilaisia eivätkä voi siten olla samanarvoisia. Perussuomalaisten suuntalta tuleva viestikään ei ole kauhean tasa-arvoystävällistä: puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mielestä on parempi olla sovinisti kuin feministi. Myös aborttikysymyksessä puolueiden johdon ajatukset ovat samansuuntaisia: Soini ei hyväksy aborttia missään olosuhteissa, kun taas Erdogan aiheutti kaksi vuotta sitten valtavan myrskyn vertaamalla aborttia ilmaiskun siviiliuhreihin. 

Autoritaarisuus ja vahvan johtajan ylivalta näkyvät molemmissa puolueissa. Erdogan on johtanut Turkin politiikkaa käytännössä yksin viimeiset vuodet ja esimerkiksi saksalainen lehti Spiegel on käyttänyt Erdoganin Turkista ”yhden miehen maa” -ilmaisua. Soinin tilanne eroaa Erdoganista niin, että hän ei johda Suomea ja hallitusta yhden puoleen turvin. Tosin hänkin esiintyy ehdottomana puolueensa johtajana ja on esimerkiksi vaatinut kaikilta perussuomalaisten kansanedustajilta ryhmäkuria tasa-arvoisen avioliittolain äänestyksessä, vaikka muissa puolueissa kyseessä oli omatunnonkysymys. Se että Soini näki oman omatunnonsa koko puolueen kantana sai paljon kritiikkiä mediassa. Myös konservatiivisella AKP:llä on vaikeuksia seksuaalivähemmistöjen oikeuksien hyväksymisessä: vuonna 2010 AKP:n perheministeri sanoi homoseksuaaleja henkilöiksi, joilla on biologinen virhe tai sairaus. Konservatiivisuuden vahvistuminen on tehnyt Turkin LGBTI-llikkeestä viime vuosina näkyvän osan oppositiomielenosoituksia. Pakko myös mainita, että Turkissa pidetään Itä-Euroopan suurimmat Pride-kävelyt vuosittain.

n kokouksessa.

Turkin korruptioskandaalin jälkeen ministeritehtävänsä jättänyt Egemen Bagis viime syyskuussa edustamassa AECR:n kokouksessa. Kuvalähde: AECR:n facebook-sivut.

Sebastianin ontot argumentit ja pieleenmennyt analyysi

Sebastian hakee irtopisteitä puhumalla jatkuvasti Turkista muslimimaana, mutta unohtaa että Turkin politiikan pitkäaikainen ja suurin ongelma ei ole ollut uskonto vaan autoritaarisuus. Turkki johdettiin vuoteen 2002 asti todella sekulaaristi huntukieltoineen. Esto Turkin EU:hun pääsylle on ollut huono talouskehitys hyperinflaatioineen 1990-luvulla, ihmisoikeus- ja sananvapaustilanne sekä vähemmistöjen oikeuksien puute. AKP on itse asiassa tehnyt persut ja tuonut konservatiiviset arvot Turkin politiikan keskiöön ennennäkemättömän vahvalla tavalla. 

Sebastianin näkemys siitä, että ”Turkkia ei saa päästää EU:hun” on provosointia. Tällä hetkellä ei ole yhtäkään ryhmittymää Euroopan parlamentissa tai jäsenmaata, joka olisi ottamassa Turkin tällaisenaan EU:hun. Järkevät puolueet ovat kuitenkin sitä mieltä, että jos Turkki täyttää oikeusvaltion kriteerit ja saa ongelmansa ratkaistua, niin silloin on voitava keskustella asiasta. 

Populismilla pitäisi siis olla joku raja. Turkin eristäminen edistää Turkin autoritaaristen regiimien jatkumista. Nyt kun Turkki on mennyt kauemmaksi Euroopasta, se on lähentynyt Venäjää huimasti. Vaikka Turkilla on omat kiistansa Venäjän kanssa Krimin ja Syyrian kohdalla, Putinin viime viikon Turkin vierailun aikana osapuolet tekivät toistensa kanssa sopimuksia ja esimerkiksi Rosatom rakentaa Turkin ensimmäistä ydinvoimalaa Mersinin kaupungissa. Todella huomionarvoista on myös se, ettei Turkki ole asettanut pakotteita Venäjälle Ukrainan sodan vuoksi, vaikka Turkki on Nato-maa. Turkilla on Naton toiseksi suurin armeija, mutta se on ollut täysin hiljaa Venäjän tekemisistä. 

Sebastianin pahin ja täysin asiaton rimanalitus kuitenkin tapahtuu Istanbulin kuvauksessa, jossa hän rinnastaa muslimien rukouskutsun ääri-islamistisiin terroristeihin:

”Matkalla hotellille joka puolella kohosi toinen toistaan mahtavampia moskeijoja. Siellä naiset ja miehet opettelivat ja elivät Koraanin määrittelemiä rooleja todeksi, omissa ryhmissään. Astuessamme taksista ulos joka puolella kaikuivat minareetin kovaääniset. Ääni oli läpitunkeva, ja muistan viime reissulta palestiinalaisalueella, kuinka heräsin joka aamu viideltä korvatulppien puuttuessa…Rukouskutsusta pystyin tunnistamaan ainoastaan sanat “Allahu Akbar”, jotka olin kuullut viime viikolla Facebookissa leviävässä teloitusvideossa, jota en pystynyt katsomaan loppuun saakka.”

Tämä on hyvin alhainen tapa kerätä poliittisia irtopisteitä. Tynkkynen antaa oman ennakkoluuloisen mielikuvituksensa laukata tarkastellessaan kaupunkia etäältä bussin ikkunasta, eikä ole vaivautunut tutustumaan Istanbuliin aidosti. Istanbulissa on uskonnollisia ihmisiä, mutta heidän rinnastamisensa terrorismiin on mautonta. Turkissa ja Istanbulissa on myös hyvin vahva sekulaariväestö, eikä uskonto näy heidän arjessaan mitenkään. Onneksi perussuomalaisten eurooppalaiset yhteistyöpuolueet eivät ole noin pihalla ja valitsivat muun muassa itselleen muslimitaustaisen johtajan Syed Kemallin europarlamentissa ja esimerkiksi AECR järjestää yhteisiä Ramadan-kuukauden tilaisuuksia AKP:n kanssa. Eli on hienoa, että kaiken populistisen retoriikan keskellä perussuomalaisten eurooppalaisista yhteistyökumppaneista löytyy ihmisiä, jotka pystyvät erottamaan islamin ja radikaali-islamistisen terrorismin toisistaan. 

Mitä tehdä Turkin kanssa? 

Turkin ongelmat eivät siis pääty sillä, että hoetaan IslamIslamIslam-retoriikkaa tajuamatta Turkin poliittista skeneä ollenkaan. Turkki on suuri maa Euroopan rajalla, joten on meidän kaikkien etumme, että se saataisiin kulkemaan demokraattisempaan suuntaan. Asioita pitää aidosti parantaa ja EU:n tulee olla demokraattisten arvojen välittäjänä Turkin ja muiden jäseneksi haluavien maiden kohdalla. Euroopan Vihreät ovat tehneet tätä erinomaisesti. On selvää, että Turkin pitää saavuttaa EU:n jäsenyyskriteerit ennen kuin voidaan edes keskustella EU:hun liittymisestä. Vihreät ovat olleet aktiivisia kaikin tavoin, vaikka Turkin tilanne ei ole kehittynyt suotuisaan suuntaan. Vihreät johtajat ovat tehneet asioita laidasta laitaan ja saaneet jopa pippurikaasua silmiinsä Gezi-mielenosoituksissa Taksimilla.

On tosiasia, että AKP on korostanut uskonnollisia arvoja politiikassaan ja ajaa varsinkin viime vuosina selkeästi yhteiskuntaa, jossa uskonnolla on suuri ja toisin ajattelevat poissulkeva rooli. Se on aito ongelma. Mutta jos perussuomalaiset pääsisivät 12 vuodeksi valtaan, uskon että ne veisivät monissa kysymyksissä Suomea samaan suuntaan mihin AKP vie Turkkia. Konservatiiviseen yhteiskuntaan, jossa naisille ja miehille annetaan selkästi omat roolit ja seksuaalivähemmistöt joutuisivat marginaaliin. Suomalaisuus nähtäisiin samalla tavalla kapeana, kuin AKP näkee turkkilaisuuden ja uskonasiat. Konservatiivien määrittelemät ”perinteiset arvot ja elämäntyyli” korostuisivat. Juuri siksi minua huvittaa, että perussuomalaiset puhuvat suunnilleen maailmanlopusta, kun puhuvat AKP:sta. AKP on teidän turkkilaisversionne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (133 kommenttia)

Kari Ahveninen

”Kyllä identiteetti pitää ajatella ensin uskonnon kautta. Me olemme ensisijaisesti muslimeja, sen jälkeen vasta turkkilaisia. On Turkissa myös sekulaaripuolue, joka ajattelee, että olemme ensisijaisesti turkkilaisia, ja sitten vasta jotain uskontokuntaa, mutta sen kannatus on vain jotain 10%.”

Ja kysymys oli? Oliko se jotain vihreään ajatteluun viittaavaa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" hakee selkeästi irtopisteitä omiltaan ja kalastelee huomiota luokattomilla rinnastuksilla."

Näin näkyy tekevät arvon lokisti itsekin. No, se on hyväksyttävää
kun näköjään väriään tunnustaa.

Hirmu pitkä kirjotus !

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Populismilla pitäisi siis olla joku raja."

Tynkkysen populismilla ei minkäänlaisia häveliäisyysrajoja ole tähän mennessä ollut, paitsi ehkä tuleva vastuupesti hillitsee vauhtisokeimmankin ja pistää laittamaan arvot ja keinot uuteen järjestykseen kun isomman ryhmän nimissä ei voi sooloilla miten tahansa ettei nolosti käy.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Antaa BB-pojun vetää..kyllä nauru pidentää ikää..

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sebastianista voisi tehdä PS:n EU laajentumisesta vastaava henkilö koska hän on perehtynyt Turkkiin ja sen kansaan sen kansanedustajien välityksellä.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Huomaa, että vaalit lähestyvät. Vihreiden nousevat monilahjakkuudet yrittävät kerta toisensa jälkeen tällä reseptillä, mutta saldo on toistaiseksi aika laiha.

Jussi Saarelma

Huomaa, että persuja on taas kritisoitu. Vastineena tulee vain tyhjää täynnä olevaa länkytystä, eikä esim. yritystäkään kritisoida blogistin esittämiä pointteja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos resepti on että kirjoittaa asioista joista tietää enemmän kuin lukija niin siinä on jo saldo korkealla. Ozan ja pari muuta huolehtii siitä että Puheenvuoro ei pinnallistu. Turkki on mielenkiintoinen aihe ja nyt saimme pienen tietopaketin joka lisäksi oli stilistisesti tasokas. Pistä paremmaksi!

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Oliko siellä seassa pointteja?

Jussi Saarelma

Vau. Nyt tulee tuoretta settiä. Seuraavaksi varmaan siirrytään mutsis oli -vitseihin.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Jaahas,Mestari ite. Kuis on,pomppaatko taas tänne Suomeen,vaaleja tarkoitan. Vai pysytkö siellä,johon tulit valittua...

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Ole huoleti. Olen jatkossakin vain sellaisissa paikoissa, joihin minut on valittu.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Minne se sivari katos. Juuri kun valmistauduin verbaalimiekkailuun,no,nössö mikä nössö

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

"Perussuomalaisten nuorten uuden puheenjohtajan Sebastian Tykkysen blogi hänen Turkin reissustaan oli vaivaannuuttavaa luettavaa. En ollut vähään aikaan lukenut niin huonosti perusteltua ja argumentointitasoltaan heikkoa kirjoitusta. "

En tiedä oletko lukenut, mutta nyt olet ainakin kirjoittanut.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Blogi on linkitetty heti alkuun, samoin esitetty Sebastianin sanomiset ja mikä niissä oli pielessä. Silti vasta-argumenteiksi on tullut lällättelyä ja vetoamista vaaleihin. Ilmeisesti muutakaan sanottavaa ei ole, joten on tehtävä se mistä perussuomalaiset aina itse mesovat eli siirryttävä arvostelemaan kirjoittajaa sekä tämän oletettuja motiiveja.

Tasapuolisuus on vaikea laji.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Yritetään sitten vakavammin:

Kuten Risto ylempänä toteaa, kukaan ei Euroopassa halua Turkkia EU:n jäseneksi, eikä siitä todennäköisesti koskaan sellaista tule. Syitä ovat liian suuri ja liian köyhä väestö, se, että Turkki miehittää osaa yhdestä jäsenmaasta, sekä se, että Turkki on jo nyt suuri ongelma Euroopalle vuotavan etelärajansa vuoksi.

Liioin ei luoteta Turkin kehittymiseen maallisena, demokraattisena, ihmisoikeuksiin sitoutuneena oikeusvaltiona. Ei tietysti ole syytäkään luottaa. Sitä mukaa, kun Turkin johto on oivaltanut, että jäsenyysneuvottelut ovat teatteria, se on alkanut viedä maata aivan toiseen suuntaan. Jonkun mielestä juuri tämä on hyvä peruste ottaa Turkki jäseneksi. Itse olen eri mieltä, koska ei Turkin pidä modernisoitua siksi, että se pääsisi jäseneksi, vaan maan väestön ja hallinnon pitäisi haluta modernisoitua.

Romanian ja Bulgarian (ja jo aiemmin Kreikan) kanssa tehtiin juuri se virhe, että jäsenyys annettiin ilman jäsenyysehtojen täyttämistä, siinä toivossa, että jäsenyys sitten itsessään hilaisi kyseiset maat kohti eurooppalaisia standardeja. Turkin kanssa samanlaiseen virheeseen ei ole varaa, eikä sitä siksi aiota tehdä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koska Turkin EU-jäsenyys ei pitkään aikaan ole ollut tapetilla EU-ssa tai Turkissa on tuo itsestäänselvyyksien latelua. Blogin aihe oli kuinka samanlaisia AKP ja PS ovat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tästähän ei ollut kysymys.

Mika Samuel Kiekkijev

Mitkä siis olivat Tynkkysen asiavirheitä ja mitkä olivat sinun tulkintojasi asiavirheiksi?

Molemmat kirjoitukset luettuani tämä jäi hieman epäselväksi.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Se, että PS, samoin kuin Tanskan kansanpuolue, AfD ja eräät muut, ei kuulu AECR:ään, johtuu paljolti juuri siitä, että AKP kuuluu siihen.

Muutenkin yhtymäkohdat ovat aika kaukaa haettuja. Kiihkouskonnollisia hörhöjä toki persuissa on, mutta kokemukseni mukaan aika vähän. Todisteeksi naisvihamielisyydestä näköjään riittää se, että puoluesihteeri arvostelee feminismiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puoluesihteeri tunnustautui sovinistiksi jos valita piti. Vierellään Putkonen sitten näyttämässä miehen mallia. Äijäilyllä persut on tähän asti eteenpäin potkineet ja nyt pulikoivat äijäilyllä.
Eihän se persuille sovi että Suomi pysyisi hyvänä ja edistyksellisena maana mitä tulee sukupuolten tasa-arvoon. Puolueohjelmaa myöten tuetaan perinteisiä perhearvoja. Yksinhuoltajaäitien äänet ovat persuille vastenmielisiä. Vain perinteisiä perheitä tuetaan.
Se mitä Turkki oli islamilaisessa maailmassa naisystävällinen ja sekulaari ennen AKP´tä on vastaavaa mitä Suomi oli Euroopassa ennen persuja, tasa-arvon mallimaa.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

"Kiihkouskonnollisia hörhöjä toki persuissa on"
Taitaa ihan puoluejohtajaa myöten. Miten on,palatsivallankumous,nuivat johtoon?
Mikäli olen yhtään käsittänyt,niin Sinulla ja Timo Soinilla on varsin vähän yhteistä,ääniharava olet,"Timpan" puolueelle..
Entäs Niikot&co,fucking fine...

Niko Sillanpää

Erdoğanin politiikan teossa on kyllä paljon samoja elementtejä kuin Peronin, Chavezin, Orbanin jne. tavassa hallita. Miksei Atatürkinkin. Ei ole kaukaa haettua, etteivätkö em. herrat elähdyttäisi Timo Soinin kaltaista kanssapopulistia tai olisi suoranaisia esikuvia.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Olen blogisti Yanarin kanssa samaa mieltä, että Tynkkysen blogin lukeminen oli vaivaannuttavaa. Sebastian Tynkkynen ei ehkä pystynyt hahmottamaan juuri mitään Turkista ja turkkilaisista lyhyellä vierailullaan. Kenties se johtui osaltaan siitä, että Tynkkynen ei liene bloggauksestaan päätellen viitsinyt tutustua maan historiaan ja sen poliittisten virtausten taustoihin ennen vierailuaan?

Mutta aivan yhtä typerästi blogisti Yanar rinnastaa perussuomalaiset islamisteihin - siis Turkkia hallitsevan AK-puolueen johtajiin. Kun PS kannattaa tasa-arvoa, demokratiaa ja avoimmuutta, ovat AK-puolueen arvot todistetusti aivan muualla. Ne ovat islamilaisissa arvoissa, joissa sukupuolten ja eriuskoisten välillä on suurta eriarvoisuutta, ja monista asioista ei sovi edes keskustella. Sanonpa suoraan, että ainoa poliittinen liike Suomessa, joka on pyrkinyt AK-puolueen tavoin rajoittamaan poliittista keskustelua, taitaa olla Vihreät. Tämä näkyy puolueen ja sen filiaalien ehdottomina kantoina ja keskustelun rajoitusyrityksinä monissa asioissa.

Vaikka Sebastian Tynkkysen linkitetty bloggaus oli huono, olen useita vuosia Turkissa asuneena - mutta siis eri syistä - samaa mieltä Tynkkysen johtopäätöksien kanssa. Turkista ei ole EU:n jäsenmaaksi nyt tai ehkä koskaan. Ei ainakaan ennen kuin sitä hallitsevat puolueet suosivat edes osin PS:n ja useimpien muidenkin suomalaisten poliittisten liikkeiden suosimia perusarvoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tynkkynen ei ottanit selvää asioista koska anti-intellektualismi on tärkeä osa PS-ideologiaa. Puolueen europarlamentaarikon hommatyyliset huutelut tässä ketjussa vaivaannuttavat samasta syystä. Ei taida virkamiehistö ja lukeneisto siellä Turkissakaan olla kovassa huudossa AKP'n piireissä. Täällä PS vain toivoi että Sini Saarela olisi jäänyt Siperiaan vankilaan, siellä rynnäköitiin puistomielenosoituksiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tynkkynen voisi tutusta Yashar Kemalin, kurdisyntyisen Turkkilaisen kirjailijan tuotantoon, kuten "haukkani Memed", "ohdakkeet palavat" ja "tuhannen härän vuori" mm. nämä löytyy omasta kirjahyllystäni, niin ehkä se valoittaisi hieman turkkilaisuudesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tynkkysen blogi muistuttaa jollain tavalla sitä Olli Immosen lähes legendaarista "Eksoottinen itä heidän"-kirjoitusta, jossa Oulun poika käy ensimmäistä kertaa katsomassa millaista on Itiksessä. http://suomensisu.fi/matkakertomus-eksoottinen-ita... Hulvatonta luettavaa. Olli tekee esim. huomioita, että metrossa on erimaalaisen näköisiä ihmisiä.

Ilkka Huotari

Kysymys kuuluukin: onko tuo havainnointi enemmistön mielestä outoa.

Väittäisin, että ei...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Immonen vertaa Itähelsingin katuja Vietnamiin. Ja hänen mielestään Helsingin rautatieasema on "Babylon". Kyllä siinä on riittänyt Oulun pojalla ihmettelemistä :D siinä mikä on todennäköisesti enemmistön mielestä tavallinen Helsingin kaupungiosa ja hyvin suosittu ostoskeskus sekä tavallinen, eurooppalaisittain pieni rautatieasema sekä yksi Helsingin kauneimmista rakennuksista, on herra Immoselle kuin suoraan Hollywood-elokuvasta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #46

Babylon-vertaus taisi olla täältä (googlasin): https://fi-fi.facebook.com/olli.immonen.3/posts/10...

Ei minulle ole kovin tuttua tämä maahanmuuttokriittinen kansanperinne, en ollut tällaistakaan lukenut. Mutta nyt luin.

Vaikea kommentoida tähän mitään kun en ole koskaan käynyt Vietnamissa, enkä ole katsonut yhtään jaksoa Babylon 5:ttä. Immonenhan voi olla siis täysin oikeassa, en tiedä...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #48

Ihan samalla reseptillä näissä kirjoituksissa mennään. Aimo annos mammanpoika-asennetta ja aluetta tuntemattomuutta, nähdään kaikenlaista mystistä ja kaikki liittyy kaikkeen. Tynkkynen sentään kokee omalla seikkailullaan jotain positiivista: hänet on majoitettu ylellisesti, hän saa hyvää ruokaa ja goody-bagin täynnä hienoja lahjoja, mikä tekee matkailijaan syvän vaikutuksen.

Immonen olisi tietysti voinut käydä ostoksilla tai katsomassa Stoassa nykytanssia, mutta hänellä oli huomio katsella ulkomaalaisia Tallinnanaukiolla. Ehkei kantasuomalaiset juopot haitanneet niinkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Ai jos verorahoillamme elävä persieliitti osaa toistaa ennakkoluuloja se on oikeassa. Tuntuu tosiaan että se on persujen näkemys tiedoituksesta. Turhaan kuitenkin vaivautuvat matkustamaan näihin paikkoihin sitten.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #51

Normaalisti viittaisin tässä kohtaa tilastoihin, tutkimuksiin ja faktoihin, mutta se olisi niin tylsää ja rikkoisi ketjun runollisen virikkeen. Joten tyydyn vain sanomaan, että totuus löytyy usein Veijo Esson baarista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Totuus Itäkeskuksesta ja Turkista löytyy siis Veijo Esson baarista. Persut eivät tarvitse lukutaitoa tai kielitaitoa eikä minkäänlaista koulutusta tarvitse koko kansa. ISIS myös tykkää että vanhan deekiksellä olevat äijät on maailman napa. Koulutus on vain lännen hapatusta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #54

Kyse oli ihmisten mielipiteistä, joten totta kai niitä kuulee baarissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Kyse oli Immosen ja Tynkkysen tiedonhausta ja tiedotuksesta.
Tyytymättömyyttä kylvävä populismi kuuntelee baarien nurinaa mutta puolue-eliitin pitäisi jotenkin osata heittää baariin ja kylille takaisin joku viesti jossa ihmisille annetaan edes hitunen tietoa ja vaihtoehtoja. Konsepti että ollaan samaan aikaan kansakunnan asioita hoitamassa ja istutaan hokemassa juttuja kulmabaarissa ei kyllä suju. Paitsi ISIS-menetelmillä. Jos niinkuin fundamentalismissa nostetaan vanhojen miesten pinttyneet mielipiteet pyhäksi totuudeksi tarvitaan vielä väkivaltaa jotta baari jää ainoaksi instituutioksi maassa. Vanhojen miesten baariraati.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #56

Sinusta on siis väärin kuunnella mielipiteitä baareissa? Selvä, vaikkakaan en ymmärrä miksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Sinä olit sitä mieltä että faktat ovat Immosella tarkistettu ja näkökulmat ok kun kerran hänen jakamansa kuva Itäkeskuksesta on yhtenevä baarien sisällä olevan totuuskäsityksen kanssa.
Minä olen eri mieltä. Kuunteleminen ei myöskään ole sama kuin apinoiminen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #58

Faktoilla viittasin tutkimuksiin muuttoliikkeistä - ja ne ainakin tukevat Immosen käsitystä Itä-Helsingin kehityksestä.

Tämä ei nyt liity enää blogin aiheeseen muuten kuin että kyllä tuo matka Itä-Helsinkiin antoi ihan oikeanlaisen kuvan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Onhan se muistissa kun netissä levisi kuvia joissa oli hunnutettuja naisia ja heillä pieniä lapsia ja se oli sitten tyrmistyttävä uutiskuva Itäkeskuksesta
Sellainen kuva ei kerro mitään. Sitten niiden päivien maailma on mennyt eteenpäin jopa esson baarissa. Ihmisiä kiinnostaa todellisuus kaikessa monimuotoisuudessa ja sellaiset faktat ja havainnot jotka täydentävät jotain kuvaa ja heijastavat edes vähän sitä dynamiikkaa joka todellisuudessa on. Nuivat eläisivät mielellään jossain tolkienin maailmassa mutta se maailma ei anna avaimia todellisuuden ymmärtämiseen vaan on kaavamainen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #60

"Ihmisiä kiinnostaa [..]"

Näihin on hyvä laittaa joku tutkimus, ettei ole vain omaa tulkintaa.

Kuten minäkin laitoin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61

Ne teikäläisten viharakastamat valtamediat perustavat kirjoittelunsa klikkaustutkimuksiin. Eli mitä ne kirjoittaa kiinnostaa ihmisiä myös ma monikulttuuri.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #62

Kyllähän eri kulttuureihin on kiva käydä tutustumassa, ulkomailla.

Mutta näyttää siltä, että ihmiset karttavat niitä kotimaassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Tynkkysen ja Immosen ei kyllä kannata lähteä ulkomaille kun ovat kyvyttömiä havaitsemaan muuta kuin mitä ps-läppä tarjoaa. Mutta jos jäisivät vähän pitemmäksi aikaa niin ehkä he sitten syventyisivät näkemäänsä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #64

Immosen puolesta puhuu kyllä nuo muuttoliikkeet...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

"Immosen puolesta puhuu kyllä nuo muuttoliikkeet..."
Ai muuttoliikkeet puhuu sen puolesta että poliitikot kirjoittavat baarien miesten legendoista ikään kuin havaintoina ja matkakertomuksina?
Jos sä haluat rikkoa kielen yhteyden inttämällä ja viemallä keskustelua pois sen aiheesta joka siis oli aluksi Tynkkysen ja sitten vielä Immosen matkakertomukset ja niiden olematon tutkimusaineisto, jos sä haluat hivuttaa sen keskustelun joksin maahanmuuttomarinaksi niin tee oma maahanmuuttomarinablogi.
Muuttoliikkeet eivät voi puhua halvan propagandan puolesta. Sun lauseessasi ei ole päätä eikä häntää.

Käsittämätön on väitteesi "muuttoliike puhuu tyhmentämisen puolesta"
Vähän sama kuin sanoisi "ilmastonmuutos puhuu punaisten kumisaappaiden puolesta"
tai
Inflaatio puhuu kavallusten ja talousrikosten puolesta.
Lapsikuolleisuus puhuu lastenmusiikin puolesta. jne.
Sitten sä rupeet pommittaan jollain linkeillä.
Tynkkynen ja Immonen voi olla sun sydänystäviäsi. Jos sä haluat niitä puolustaa niin ainoa mitä voit tehdä on että kehut niitä jostain missä ne oikeasti on hyviä. Tiedonvälittäjinä ne ei näissä tapauksissa pärjää vaan suhtautuvat tiedonvälitykseen miedosti sanottuna kevytmielisesti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #69

Et ilmeisesti tajunnut keskustelusta mitään.

Laitoin linkin jo aiemmin kommentissa 58. Saatesanoina oli, että Immonen sai täysin oikean kuvan Itä-Helsingin kehityksestä käydessään siellä ja juteltuaan paikallisten kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Itäkeskus on kyllä paljon muuta kuin se mihin Immonen haluaa koko ajan fokusoida. Ei ihme että itähelsinkiläiset nuoret haluavat lähteä stadiin riehumaan kun heidän kontujaan käytetään agitaatioon heitä vastaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71

Totuus on, että niiltä alueilta muutetaan pois ja niitä vältellään. Sitä ei mikään selittely muuta miksikään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

Oli Kallio ja Sörnäinenkin aikoinaan, eikä edes kauan sitten "huonoja alueita". Aina on "huonoja alueita" koska ihmiset vaan ovat sellaisia että pelkäävät alueita missä asuu heitä köyhempiä ihmisiä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #73

Tutkimuksissa on sanottu suoraan myös maahanmuuttajien suuri määrä yhdeksi syyksi muuttaa pois.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

Niin ja ennen se oli duunareiden suuri määrä. Ei se merkitse yhtään mitään, jotain ihmiset aina keksii syyksi omalle identiteettiasuinaluevalinnalleen. Kun halutaan asua alueella jolla ei asu niitä mitä itse ei haluta olla vähäosaisempia vaan halutaan antaa kuva että ollaan pikkuisen parempia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #75

Jos kyseessä on pako duunarivoittoisilta alueilta, sinne voi muuttaa uusia duunareita.

Jos kyseessä on pako maahanmuuttajavoittoiselta alueelta, sinne muuttaa uusia maahanmuuttajia.

Siinä on eroa, jos ei haluta maahanmuuttajavoittoisia alueita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #76

Segrekaatio ei ole hyvä asia siksi ei pitäisi vouhottaa maahanmuuttajista.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #77

Aina joku selitys, millä voi kiertää totuutta.

Joo, kyllä sieltä muutetaan varmasti pois hommafoorumin takia, todella uskottavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Se on mun mielipiteeni. Mut hyvää joulua kuitenkin!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

Hyvää joulua sinullekin, Sini. Sori, että tämä tulee vähän myöhässä, tässä on ollut kaikenlaista joulun viettoa. :)

Kannattaa miettiä perusteluita noille mielipiteille. Eihän persujakaan äänestä kuin alle 20 % - jos hommaforum olisi niin merkittävä mielipiteenmuokkaaja, persuja äänestäisi varmaan paljon, paljon enemmän?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

: ) Tietysti mä mietin. Suvaitsevaiseen ideologiaan ja ihmiskuvaan kuuluukin yksilön moralaalinen pohdinta ja itsensä kyseenalaistaminen. Siinä valossa joku Pia Kauma tuntuu avaruusoliolta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #81

"Pia Kauma tuntuu avaruusoliolta."

Samaa voisi sanoa Fredrik Reinfeldtistä:
http://www.friatider.se/reinfeldt-sverige-tillh-r-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

: )Taidettu poimia joku irtolause. Ja totta toinen puoli, koska saamelaiset ovat ainoat alkuperäisasukkaat siellä ja täällä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #83

Noo, ei se ollut sanatarkka käännös, mutta alkuperäishaastattelun sanoma oli käsittääkseni juuri se.

En tiedä pelaako Reinfeldt tahallaan SD:n pussiin, tuntuisi vähän siltä että niin tekee. Onko mies katkera Moderaateille jostain ja vetää kaiken läskiksi. Tai sitten se on oikeasti sitä mieltä, ja ehkä useat ruotsalaisetkin ovat, ei niistä oikein tiedä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Äärioikeisto ja perinteinen porvarisoikeisto pelaavat aina toistensa pussiin. Paitsi jotkut harvat yksilöt. Varsinainen porvarillinen sivistyneistö äänestää vihreitä tai kääntää kokonaan selkänsä Suomelle ja Ruotsille ja lähtevät jonnekin Uruguaihin tai Espanjaan tai jonenkin missä on vähän toivoa. Minä asetan paljon toivoa siihen että Tunisian kaltaiset maat saavat demokratiakehityksen alkuun. Myös Syyrian pakolaiset tuntuvat hyvältä väeltä. Ja Suomessa esim tämä blogisti. Mutta jos fasismi etenee minäkin lähden täältä Uruguaihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #85

Reinfeldt puhuu rajattomasta maailmasta, tai ainakin rajattomasta Ruotsista. Rajat ovat kuulemma fiktio.

Eli se vasemmiston sanoma...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #86

Oliko toi kysymys siinä lopussa? Onhan rajat menettäneet merkitystänsä tai muuttaneet luonnettansa siitä kun elettiin esim ilman nettiä. Kyllä asiat muuttuvat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #87

En ole katsonut sitä (eikä puhuttua ruotsia kykene ymmärtämään), mutta lyhennelmästä tällaista:

"I samband med TV4:s "Nyhetsmorgon" under julaftonens morgon gick han ännu längre och hävdade att Sveriges gränser bara är påhittade."

Hulluja puhelee, se on selviö...

Netissä toteutuu kyllä rajaton maailma aika hyvin, se on totta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #87

Tosin kyllä netissäkin kieli- ja kulttuurirajat ovat olemassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #87

Itse asiassa joudun muuttamaan lausuntoani; rajaton maailma ei netissä toteudukaan kovin hyvin. Periaatteessahan se on täysin rajaton, mutta käytännössä se on segregoitunut eri kielialueisiin.

Tästä voisivat rajattoman maailman haikailijat ottaa jotain oppia, mutta en usko että niin tapahtuu...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #90

Kyllä me tiedonvälityksen suhteen elämme rajattomattomassa maailmassa verrattuna vaikka 30 vuotta taaksepäin. Ja ihmiset pystyvät verkostoitumaan paremmin maantieteestä huolimatta. Mutta tämäkeskustelu lähti jonkun oudon lehden oudosta sitaatista. Rajakysymykset ovat kai monenlaisia ja pitäisi ensin määritellä mistä puhuu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #91

Netin rajat voi hyvin ottaa esimerkiksi simuloimaan todellista rajatonta maailmaa - ja netissä on kaikki alueet segregoituneet kielellisesti, kuten nyt esim. tämä Puheenvuoro.

Kielirajat näkyvät siis vahvasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Jaa no miksi koko hommafoorumi on sanasta sanaan kopioitu ruotsin kielestä?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #93

Kui?

Siellähän käsitellään uutisia suomeksi. Ei siellä juuri ulkomaalaisia ihmisiä näy, pelkkiä suomalaisia ja suomenkielisiä.

Siellä saatetaan käsitellä ulkomaalaisia uutisia, mutta nekin on usein suomennettu jos ne kopioidaan foorumille.

Tieto liikkuu yli kielirajojen, mutta kielialueet (kuten hommaforum) ovat olemassa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #94

Ilmaisutavat ja "vitsit" ja aihetyypit on kaikki kopiotu. Nimet vaan muutettu suomalaiseksi. Tänään törmäsin siihen tärkeään läppään että sinnemäki, pimeä tie jne. Silläkin on esikuva Ruotsissa missä naistoimittajslle toivotaan joukkoraiskauska koska on amtirasisti. Juuri muivat eivät piittaa suomalaisuudesta pätkääkään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #95

Netissä käytetään usein karkeaa kieltä, se on totta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Ja heh kirjoitusvirheitä kuten tossa mun edellisessä, kännykällä laaditussa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #97

Kirjoitusvirheitä kyllä, luulin jo että kiihdyit aiheesta kun oli noin paljon kirjoitusvirheitä :)

Mutta kysehän ei ole mistään muusta kuin karkeasta kielenkäytöstä, mikä on netissä yleistä. Siis tuolla hommaforumilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Sitä ylläpidetään juuri sen takia ja karkeus ja viha on tarkkaan suunnattu. Eniten se vammauttaa heitä itseään jotka siellä roikkuu. Verrattavissa huumeisiin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #99

Siis minkä takia ylläpidetään?

Hommalla on liikaa viestejä, joissa ei ole paljoakaan sisältöä.

Mutta tärkeintä on, että siellä on sitä asiaakin. Sisällöttömät viestit lähinnä ärsyttävät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #100

Poliittisista kapinallisista syistä sitä ylläpidetään jotta saisi kasvatettua vihaa Suomea ja muuta Eurooppaa kohtaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #101

Kyllähän sillä varmaan vähän kiihotetaan samanmielisiä, se on ihan selvä.

Ei siihen kiihkoon tarvitse mennä mukaan kuitenkaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #101

Lähdekritiikkiä pitää harjoittaa tuollakin.

Seuraan erityisesti "Roopen" kirjoituksia, tässä esimerkki viimeisimmästä sellaisesta:

    EU:n uusi maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos puuhaa jo täyttä päätä yhdessä Saksan sisäministeri Thomas de Maizièren kanssa jäsenmaille turvapaikanhakijakiintiöitä. "Vapaaehtoisilla" kiintiöillä on toistaiseksi vasta kymmenen jäsenmaan tuki (mm. Saksa, Ruotsi, Ranska ja Itävalta), mutta sisäministeri de Maizière lupaa painostaa muita jäsenmaita, kunnes nekin lähtevät mukaan "taakanjakoon".
    Jotta eurooppalaisten elämä muuttuisi entistäkin mielenkiintoisemmaksi, EU-suunnitelmiin kuuluvat myös Afrikkaan perustettavat turvapaikanhakukeskukset, joista käsin voi hakea turvapaikkaa etänä saapumatta ensin Eurooppaan. Saksan sisäministerin mukaan keskukset takaisivat nyt laittomuuksiin turvautuville pakolaisille laillisen ja turvallisen pääsyn Eurooppaan. Edellinen maahanmuuttokomissaari Cecilia Malmström arvioi, että pelkästään Libyan Bengasiin perustettavan toimiston ovella olisi päivässä 200 000 ihmistä.

Hyvin asiallista ja asiapitoista.

(linkitkin on tuossa viestissä mutta ei nyt tule tähän)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #103

Mulla ei ole mitään erityisiä mielipiteitä maahanmuutosta ja yksipuolinen maahanmuuttoon tuijottaminen on pimeätä. Mä tykkään kyllä että Syyrian pakolaisia kannattaisi ottaa joka tapauksessa koska tuntuvat hyvältä porukalta ja siellä on sota. Muuten maahanmuutto on mulle sama mutta "maahanmuuttokriitikot" ovat seonneet. Eihän yhdestä yhteiskunnan kysymyksestä voi tehdä jotain jolla koko ajan pommitetaan yhteiskunnallista keskustelua. Sellainen lamaannuttaa yhteiskunnan ja olen 100% varma että se lamaannutus on tarkoitus. Ja F-sana.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #104

Kiitos tästä kommentista, tässähän selvästi aletaan kohta ymmärtää toisiamme :)

Ongelma ei ole pelkästään 'nuivien' puolelta, vaan siitä, että osapuolet ovat niin kaukana toisistaan normaalista keskusteluyhteydestä. Siksi nuivat pommittavat ja vastapuoli vetää omaa show'taan - muuta keskusteluyhteyttä ei ole.

Esimerkki vastapuolen showsta tämä europarlamentista tullut video:
http://europarltv.europa.eu/fi/player.aspx?pid=57d...

Tässä lyhennelmä:

    Meidän on tehtävä vaikeita päätöksiä muuttoliikkeestä. Lisää laillisia reittejä tarkoittaa, että jäsenmaiden on todella herättävä siihen, mitä se tarkoittaa. Sitä, että tarvitsemme hallitun muuttoliikkeen politiikan. Se tarkoittaa, että jos EU huolimatta säästötoimista... Meidän on ymmärrettävä ja myönnettävä, että tarvitsemme muuttoliikettä. Kuka tekee kaikki matalapalkkaiset työt EU:ssa? (..) On myönnettävä, että muuttoliikettä tarvitaan ja sitä on. EU:ssa on yhä ikääntyvä väestö, matalapalkkamuuttoliikettä, ammattitaitoista muuttoliikettä EU:n ulkopuolelta.

Kuten ehkä huomaat, videolla on jankkausta ja kliseiden toistoa (samaa mitä nuivat tekevät).

Tätä tämä keskustelu nyt on, toinen puoli toistaa kliseitä, toinen vastaa että "olette pihalla", ehkä joskus perustelemalla jotenkin, ja vastaa omilla kauhukuvillaan.

Itselleni (ja monelle muulle) on täysi mysteeri, mistä nuo videolla esitetyt ajatukset tulevat. Ehkä tämä ei siksikään etene.

On kuitenkin aika pelottavaa, että tällaisia ajatuksia esitetään EU:n taholta, ilman kunnon perusteluja. Nuivat eivät sentään ole vallassa, mutta EU:ssa maahanmuuttomyönteiset ovat, ja siten saavat asiansa helpommin läpi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #105

No ehkä ristiriita löytyi mutta ratkaisua ei ole. Sen näkee siitäkin että kun nuivien puolueet pääsevät valtaan (PS, SD) ne ei tee työtä kunnolla yhteiskunnallisten asioiden eteen vaan järjestelevät kohtauksia.
Esim luontokysymykset. Ne ei kiinnosta. Tai työttömyys ja siihen liittyvä ihmisten todellisuus. Ei kiinnosta. Ne puhuu aina ihan kuin joku Tossavainen joka vaan syyttää joka suuntaan eikä tee mitään kunnollista milloinkaan. Siis tarkoitus on lamaannuttaa yhteiskunta. Putinin pillin mukaan menevät. Putin inhoaa länttä ja toimivia demoktaattisia yhteiskuntia. Persut vaan nillittävät vaikka ovat eduskunnassa. Niiden aloitteet on ihan marginaalisia.
Ja koko höpötys etnisesti homogeenisestä kansakunnasta. Eihän se ole tätä päivää. Suomikin on juuri hieno koska täällä on aina ollut monikulttuuria. Mä oon alunperin helsinkiläinen ja lapsesta asti rampannut etnokaupoissa esim tataarien. Mistä ihmeestä sellainen on tullut että uskotaan johonkin homogeeniseen kansaan. Sellainen on kauhistus. Ja jos mä kehun Helsingin perinteistä monikulttuuria se ei ole mikään rajat auki-huuto vaan oikeasti mun kokemus. Se ei edes liity maahanmuuttoon vaan siihen ideologiaan että joku yksikielinen kansa olisi jotenkin parempi kuin mosaiikkinen. Nuivien ideologia ja yhteiskuntakuva on suoraan putinilta. Joo nyt en jaksa jauhaa enempää.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #106

"No ehkä ristiriita löytyi mutta ratkaisua ei ole."

Ratkaisua ei ole kellään. Jos joku tietää tähän ratkaisun, voisi ilmoittaa sen hyvin äkkiä, kiitos.

"Sen näkee siitäkin että kun nuivien puolueet pääsevät valtaan (PS, SD) ne ei tee työtä kunnolla yhteiskunnallisten asioiden eteen vaan järjestelevät kohtauksia."

PS-edustajat ja SD-edustajat on möläytelleet, mikä on ikävää.

Halla-ahon blogissa on ollut kyllä hyvin perusteltuja kannanottoja, mutta niistä ei opita.

"Esim luontokysymykset. Ne ei kiinnosta."

Mihin luontoasioihin olisi pitänyt ottaa kantaa? No, ainakin Talvivaaraan ja kaivostoimintaan yleisesti.

"Ne puhuu aina ihan kuin joku Tossavainen joka vaan syyttää joka suuntaan eikä tee mitään kunnollista milloinkaan."

Sehän on se opposition rooli. Ei opposition aloitteet juuri mene läpi. Rooliksi jää kritiikin esittäminen.

"Ja koko höpötys etnisesti homogeenisestä kansakunnasta."

Kuka tällaista on esittänyt? SD:n Björn Söder ehkä, mutta onko muita?

"Suomikin on juuri hieno koska täällä on aina ollut monikulttuuria."

Ei tätäkään kukaan ole kiistänyt.

"Mistä ihmeestä sellainen on tullut että uskotaan johonkin homogeeniseen kansaan."

Jaa, varmaan siitä, että nähdään kuinka paljon tulee ongelmia siitä, että eri kansat jakavat saman valtion. Kansat sitten yleensä alkavat haluamaan itsenäistymistä (vaikka Espanjassa nyt katalaanit).

"Ja jos mä kehun Helsingin perinteistä monikulttuuria se ei ole mikään rajat auki-huuto vaan oikeasti mun kokemus."

Tässä se ero juuri onkin - ne keiden agendassa nykyään on monikulttuuri, on myös rajat-auki. Nykyiset agendat on ihan eri asioita kuin 'Helsingin perinteinen monikulttuuri'.

"Se ei edes liity maahanmuuttoon vaan siihen ideologiaan että joku yksikielinen kansa olisi jotenkin parempi kuin mosaiikkinen."

Niinhän se onkin, vrt. nuo itsenäistymispyrkimykset.

Otetaan toinen esimerkki Belgiasta:

"The concept is rooted in the long-standing ethnic, linguistic and socio-economic tensions between the two communities as well as the geographic and cultural continuity of Wallonia with France and that of Flanders with the Netherlands. "
http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_of_Belgium

Tai otetaan esimerkki Ukrainasta - maahan oli jakautunut venäläismieliseen ja länsimieliseen osaan. Länsimielinen osa halusi EU:hun, järjesti vallankaappauksen.

Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon. Tsekkoslovakia jakautui kahtia Tsekkeihin ja Slovakiaan - rauhanomaisesti. Jugoslaviankin voisi mainita.

Mitä hyötyä kirjavuudesta tulee? Se johtaa yleensä jännitteihin, ja kiistoihin vallasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107

Kirjavuus johtaa ristiriitoihin vaan jos oikeistopopulistit (kukas muu) niitä lietsoo. Kirjavuudella on itseisarvo ja vain pienet populaatiot kuten färsaaret voivat hyvin homogeenisinä.

Paskalakipopulismi on hyvä esimerkki hälläväliä kunhan saadaan valtaa ja valtakunta sekaisin luonto-ohituksesta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #108

Hoh.

"Kirjavuus johtaa ristiriitoihin vaan jos oikeistopopulistit (kukas muu) niitä lietsoo."

Ai niinkö? Laitoin tuossa äsken n. 5 esimerkkiä kiistoista ja itsenäisyyspyrkimyksistä - missä niissä oikeistopopulistit on lietsoneet kiistoja?

Oliko Ukrainan Maidan-vallankumous oikeistopopulistien aikaansaama, oliko siellä aukiolla siis oikeistopopulisteja?

Oliko Tsekkosslovakian (rauhanomainen) jakautuminen oikeistopopulistien syytä? Oletko sitä mieltä, että jakautuminen oli huono ratkaisu?

Onko katalaanien itsenäisyyspyrkimykset oikeistopopulistien syytä?

Onko kurdien itsenäisyysprkimykset oikeistopopulistien syytä?

Ei tollaisia väitteitä voi heittää perustelematta.

"Paskalakipopulismi"

Persut on käsittääkseni olleet oikealla asialla kritisoidessaan paskalakia. Oletko eri mieltä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Ukrainaa ei voi laskea koska toinen valtio siellä puuttuu asioihin.
Ovatko katalanian itsenäisyyttä ajavat vasemmistolaisia? Tsekkoslovakian jakautuminen saattoi noudattaa vanhoja edesmenneiden valtioden rajoja. Sitäpaitsi sekä kataloniassa että siellä oli kysymys alueista mikä ei ole varsinaista mosaiikkia. Kurdit myös ovat alueella. Mosaiikki tarkoittaa juuri sellaista kuin lapsuuteni Helsinki jossa oli etnistä moninaisuutta näkyvillä ja kuulu olla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #110

"Ovatko katalanian itsenäisyyttä ajavat vasemmistolaisia"

Mihin tämä kysymys liittyy? Kuka on sanonut että he olisivat vasemmistolaisia? Kuka on puhunut yhtään mitään vasemmistolaisista? En ole nähnyt sellaista, keskustelussa on varmaan sitten joku kolmas osapuoli joka on maininnut vasemmiston?

Mosaiikki on mosaiikkia joka puolella, ainoastaan se vaihtelee, kuinka suuria ja laajoja keskittymiä ne ovat.

Onko Rinkeby mosaiikkia vai "oma alueensa"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Rinkeby on mosaiikkia. Rinkeby on aina ollut osa Tukholman koillisia lähiöitä ja se on alusta asti ollut monikulttuurinen. Se ei ole mikään avaruuslaiva vaan esim ruotsinsuomalainen historia kytkeytyy myös sinne. Lähiöillä on aina elinkaarensa ja vaikeita aikoja. Tässä on uusin uutinen sieltä. Patric Modiano kävi Rinkebyskolanissa ja sai hienon vastaanoton. http://www.svt.se/kultur/bok/modiano-basta-dagen-i...
Muuten paskalaista sen verran että kyllä yhteiskuntavastuuta ja luontovastuuta tuntevien puolueiden pitäisi keksiä tapa/tapoja ratkaista ongelma muuten kuin lykkäämällä lakia. Kyllä p-ongelma ja u--ongelma ihan oikeasti pitää ratkaista. Ongelma on on että monet kokevat uudet säädökset kalliina ja vaativina. Jonkinlaisia osuuskuntia voisi perustaa jotka yhdessä laittaisivat kyliin ja pitäjiin ne uudenmalliset saostuskaivot. Kyllä asioihin löytyy ratkaisu kun vaan niilitys ja valitus hetkeksi pistetään sivuun. Jos joku puolue tekee nillityksestä ideansa se puolue on epäisänmaallinen ja haluaa ajaa Suomen suohon eli koko porukka vaan nakkikioskin jonoon tappelemaan ja olemaan kunnon nillittäjiä.
Jos luet uudestaan keskustelumme ehkä näet että sinä väität että katalonian sepatarismissa ei ole ollenkaan oikeistopopulismia. Minä siihen kysyin että vasemmistolaista liikehdintääkö se on? (Tosiasiassa en tiedä siitä paljon ja siksi kysyn.)

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #112

Vai Rinkeby on mosaiikkia. Siellä kivitetään poliiseja, palokuntaa, poltellaan autoja, yleisesti ottaen taistellaan yhteiskuntaa/viranomaisia/auktoriteettejä vastaan. Minusta Rinkeby on jo oma alueensa. Tällaisia alueita ei kannata luoda, ja sitä on nuivat koettaneet sanoa.

Toimimattomia lakejakaan ei kannata luoda (p-laki).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Ai että ureat ja peet vaan pohjaveteen ja vesistöihin.
Lait pistetään toimimaan. Mä oon asunut Ruotsissa ja oppinut sieltä hyvän optimismin koskien sellaista ihmisläheistä suunnittelua mitä suomalaiset ikävä kyllä kutsuvat rasittavaksi "säätämiseksi". Asiat voi ratkaista, kaiken ei tartte olla suoraviivaista autobaanaa. Laitetaan yhteiskuntainsinöörit töihin ja saadaan kukoistavia kyliä ja vanhat yhdessä tekemisen perinteet elvytetyiksi. Ei mutta kun on kiva olla turpeanaamainen persu ja jarruttaa kaikkea. Asenne näyttää samalta kuin saastunut tienoo.
Rinkebystä tiedän minä kyllä enemmän kuin sinä. Mosaiikki on itse paikan idea. Se ei tarkoita etteikö siellä voisi olla myös ongelmia. Et tainnut katsoa linkkiä!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #114

"Lait pistetään toimimaan."

Miten tämä p-laki laitetaan toimimaan?

"Jonkinlaisia osuuskuntia voisi perustaa jotka yhdessä laittaisivat kyliin ja pitäjiin ne uudenmalliset saostuskaivot. "

Ei se onnistu ainakaan nykyisellä lailla, mikä ohjaa ihan muuhun.

"Ei mutta kun on kiva olla turpeanaamainen persu ja jarruttaa kaikkea. "

Ihme syyttelyä ja nimittelyä, millä ei edistetä mitään. Toimimattomia lakeja ei kannata säätää.

"Rinkebystä tiedän minä kyllä enemmän kuin sinä. Mosaiikki on itse paikan idea."

Et tunnu tietävän. Rinkbyssä on (yli) 90 % ulkomaalaistaustaisia, mikä ei kuulosta minusta mosaiikilta. Siellä taistellaan jatkuvasti yhteiskuntaa vastaan.

Sillä ei ole mitään merkitystä jos joku on viihtynyt siellä koulussa, jos ongelmat ovat tällaisia.

"Minä siihen kysyin että vasemmistolaista liikehdintääkö se on? (Tosiasiassa en tiedä siitä paljon ja siksi kysyn.)"

Ei se varmaan ole vasemmistolaisten liikehdintääkään. Eikä oikeistolaisten. Vaan katalonialaisten. En tiedä mikä pakkomielle on jakaa kaikki oikeistoon ja vasemmistoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #115

Se on niin kuin valtimo ja laskimo siis oikeisto ja vasemmisto. Sitä se on. Persut on oikeistopuolue joka huokuttelee perinteisten vasemmistopuolueiden äänestäjiä paskalaeilla jms. Sampo Terhoa oikeistolaisempaa meppiä ei ole nähtykään!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #116

"Se on niin kuin valtimo ja laskimo siis oikeisto ja vasemmisto."

Sinusta kaikki on siis joko oikeistoa tai vasemmistoa.

Onnea valitsemallasi tiellä. Kovin mustavalkoista, mutta ei voi mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #117

Mustavalkoista? Minusta mustavalkoista on silloin kun puhutaan hyvästä ja pahasta ja väitetään että joku on vain toista. Kun analysoidaan yhteiskunnan vallanjakoa ei oikeastaan oteta mitään kantaa. Kiitos kuitenkin onnentoivotuksista vaikka yhteiskunta-analyysi jota/joita me oikeastaan tässä vierekkäin rakentelemme ei ole mikään tie.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #118

No on se mustavalkoista jos kaikki on joko oikeistoa tai vasemmistoa.

Ei niitä voi edes määritellä kunnolla.

Luultavasti asetat myös vasemmiston hyväksi ja oikeiston pahaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #119

En muuten laita hyväksi ja pahaksi mutta sympaattiseksi ja epäsympaattiseksi. Myös rationaaliseksi (vas) ja tyhmäksi (oik).
Ehkä näen että yhteiskunnissa on ryhmiä jotka ovat vallassa ja toisia jotka eivät ole. Useimmiten vasemmistolaisuus sisältää emansipatoorisia elementtejä mikä edistää yhteiskuntia kun taas oikeistolaisuus usein puolustaa olemassa olevia valtarakenteita mikä taannuttaa yhteiskuntia.
Persuilla ei ole hitustakaan emensipatoorista toimintaa siinä se on läpioikeistolainen. Oikeistolaisessa ihmiskuvassa ihminen ei nouse vaan on vanki predestinoitu johonkin esim syntynyt rikkaksi ja siksi predestinoitunut hyväosaiseksi.
Minusta on hyödylistä että on olemassa emansipaatiota, tai oli olemassa. Sillai hyvinvointivaltio luotiin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #120

Aha, no minusta vasemmisto on epärationaalinen, tai ainakin harhainen - kuten nähtiin siinäkin, että pidät Rinkebytä jotenkin onnistuneena yhteinkunnallisena ilmiönä.

Vasemmisto yrittää tehdä hyvää, mutta sen toiminta johtaa kaaokseen, kuten Rinkebyssä nähdään.

Toinen esimerkki kaaoksesta on Tuija Braxin idea poistaa sakkojen muuntorangaistus. Muka hyvä tarkoitus, tuloksena kaaos.

Tätä voisi sanoa myös tyhmyydeksi, koska ei nähdä oman toiminnan vaikutuksia.

Minusta tuntuu, että sinulla ei ole mitään perusteluita sille, että oikeisto olisi tyhmä.

Sympaattisuus tai epäsympaattisuus ei tässä auta, jos tulokset ovat onnettomia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #121

Ei Rinkeby ole mikään hyväntekeväisyysprojekti vaan tavallista rakentamista lähinnä työväelle. Se ei ollut mitenkään korkeaotsainen toivon paikka vaan simppeliä asuntotuotantoa. Siihen aikaan Suomessa tehtiin hienompia lähiöitä joita myös hehkutettiin. Alue on saanut historiansa oikeastaan juuri eritasoisista vaikeuksista, sillä on vähän huono mutta myös kiinnostava maine. Vasemmistolaisena sen ajan projektina voi siellä pitää Tukholman keskustan Kulturhuset'ia joka oli menestys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #123

Tässä letjussahan ei lueta toisen lähettämiä linkkejä. Ja muutenkin. Ruotsinuivat tehtailee mamuvohas. Sen tietää kaikki. Keksi jotain mikä on sun omasta päästäs ja oman maailmasi rakentamista. Tuontigasismi alistaa suomalaisia. Pystyt parempaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #127
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #129

No sä et halua hyvää sävyä keskusteluun. Lopetetaan se sitten. Mulla on tietolähteet kyllä Ruotsin suhteen ihan kondiksessa. Sä taas harrastat mamuongelmafetisointia eräänlainen perversio sekin. Kiitos keskustelusta.
Ps. Mamuihin kohdistuvat rikokset kasvavat - avpixlat on päässyt tavoitteeseensa. Ps tauolle meni meidän keskustelut. Yksin ei voi keskustella jos toinen on niinkuin kansanomaisesti sanotaan natsi. En tarkoita sillä poliittista kuulumista ryhmään vaan se on kansanomainen tapa puuttua käytöstyyleihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #131

Katoat keskustelusta kun argumentit loppuvat.

En minä mitään mamuongelmafetisointia harrastanut, kyse oli näistä väitteistä:

"Aha, no minusta vasemmisto on epärationaalinen, tai ainakin harhainen - kuten nähtiin siinäkin, että pidät Rinkebytä jotenkin onnistuneena yhteinkunnallisena ilmiönä.

Vasemmisto yrittää tehdä hyvää, mutta sen toiminta johtaa kaaokseen, kuten Rinkebyssä nähdään."

Nuo linkit todistivat tämän väitteen.

Jos et näihin osaa mitään vastata, ymmärrän kyllä. Ei niihin ole mitään puolustusta.

Pakoreittisi on lopettaa keskustelu kun et halua muuttaa maailmankuvaasi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #131

Sitä en ymmärrä, miten psyyke voi kestää näin valheellisen maailmankuvan kanssa elämisen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Sitä en ymmärrä, miten psyyke voi kestää näin valheellisen maailmankuvan kanssa elämisen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #135

Ei minulla ole valheellista maailmankuvaa, olen perustellut kaiken sanomani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #136

Keskustelutapasi on heijastusta maailmankuvastasi. Junttaat, intät, lähetät nippulinkkejä. Hommafoorumsyndrooma. I can´t help it. Jos toisen huomioonottaminen ei kiinnosta vaan toinen on propagandan kohde niin se on erään maailmankuvan heijastusta. Sori ny vaan. Keskustelussa pitää aina rakentaa jotain. Myös erimielisen kanssa voi rakentaa itse keskustelua ja pitää laadusta huolta. Mutta jos nippulinkittää niin se tuhoaa rakennuksen. Mutta pohjimmiltaan sinä et haluakaan keskustelua vaan tyranniaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #138

En ole mielestäni juntannut, inttänyt.

Mikä ongelma on nippulinkeissä? Ne liittyivät vasemmistokeskusteluun. Kyse ei ollut mistään propagandasta, vaan tästä:

"Aha, no minusta vasemmisto on epärationaalinen, tai ainakin harhainen - kuten nähtiin siinäkin, että pidät Rinkebytä jotenkin onnistuneena yhteinkunnallisena ilmiönä.

Vasemmisto yrittää tehdä hyvää, mutta sen toiminta johtaa kaaokseen, kuten Rinkebyssä nähdään."

Tämän olen nyt sanonut jo useampaan kertaan, että linkit liittyivät tuohon, eivätkä olleet propagandaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #122

En nyt tarkoita, että Rinkeby olisi ainoa ongelma-alue Ruotsissa, onhan niitä muitakin. Esim. Rågsved ja Hagsätra. https://www.youtube.com/watch?v=Aac8w14cook

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #122

"Kirjavuudella on itseisarvo ja vain pienet populaatiot kuten färsaaret voivat hyvin homogeenisinä."

Tässä on 2 väitettä, mistä jälkimmäinen on täyttä puppua, esim. Japanissa on etnisiä japanilaisia 98,5 %.

Ensimmäinen väite lienee mielipide, ei kovin hyvin perusteltu sellainen.

Ja Suomessakin oli vielä 80-luvulla (eli "monikulttuurisena" aikana sinun mukaasi) kai noin 20 000 ulkomaalaistaustaista, eli 0,4 % eli suomalaisia 99,6 %.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #125

Kurin ja etnohomogenian Japani ei voi hyvin. Talous kitkuttaa ja nuoret oireilevat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #126

Aha, no entä Suomi joskus 80-luvulla? Oli ilmeisesti todella huonovointinen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #128

Kuri ei ollut Suomen juttu eikä sulkeutuminenkaan. Esim. Afrikasta alkoi tulla 'vävyjä' ja Thaimaasta 'miniöitä'. Talous meni hyvin. Asenteet olivat liberaaleja.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #130

Nyt oli kyse tästä väitteestä: "vain pienet populaatiot kuten färsaaret voivat hyvin homogeenisinä".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Et sitten katsonut linkkiä. On se hirveätä elää tuollaiseesa kuplassa. Ja luulla että toiset tekee samoin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #137

Katsoin sen koululinkin, kommentoinkin sitä: "Sillä ei ole mitään merkitystä jos joku on viihtynyt siellä koulussa, jos ongelmat ovat tällaisia."

Muistaakseni editoit sen linkin siihen jälkeenpäin ja luin sen vasta sen jälkeen kun olin ensimmäisen kommenttini kirjoittanut. Siksi kommenttini siihen tuli myöhässä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #137

Et vastannut enää yhtään mitään, et sitä, että oletko eri mieltä, tai samaa mieltä? Jätit vain kommentoimatta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #141

Olen jäänyt kiemusteluolkiukosta loukkaantuneena odottamaan (vihaisesti odottamaan) että avaisit minun linkkini sen sijaan että mukakommentoit sitä!
Keskustelu vaatii sitä ettei tee tahallisia siirtymiä asioissa esim sitä kautta että esittää medialukutaidottomuutta vaikka on medialukutaitoinen henkilö.
Katso se video pariin kertaan. Jos kommentoit niin kommentoi oikeasti. Minä olin reilumpi (koska en ole äärioikeistolainen mihin ideologiaan reiluus ei kuulukaan) koska minä ilmaisin että linkkisi jo sinänsä ärsyttivät. Sinä taas et "lukenut" linkkiä vaan kuittasit sen jollain epämääräuisyydellä mikä ei mitenkään liittynyt linkin sisältöön. häpeä sulle!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #142

Luin sen Google translatella, itse video ei näkynyt ("Programmet går inte att spela upp").

Mitä tuosta nyt olisi pitänyt saada irti?

Joku kävi koulussa vierailulla ja siinä se?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #143

Höh no yleensä jos jossain linkissä ei itse video avaudu niin siitä annetaan heti palaute. No joka tapauksessa linkit ovat vähän kyseenalainen tapa kommunikoida tässä sen bäkee. Mutta en ole koko keskusteluun tyytyväinen, voisin analysoida sitä ehkä teen joskus sen nyt on muuta.
Se on perusikävä asetelma tuo sikanuivien ruotsifetisointi. Se ei oikein edistä mitään vaan on teikäläisten taakka. Minä tietenkin huomaan sen omalla tavallani koska oikeasti seuraan tapahtumia siellä ja tiedän aika paljon.
Te myös luulette että muilla on jotenkin ruusuinen tai falski kuva, - ,ei ole!
Sen sijaan teillä on perverssi suhde ruotsin maahanmuuttajtiiveihin alueisiin. Tarkoitan mitä sanon. Perverssi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #144

En olisi siitä videosta kuitenkaan mitään ymmärtänyt jos se olisi ollut ruotsiksi. Toki englanniksi olisin.

Miten niin perverssi? Olenko väittänyt jotain maahanmuuttaja-alueilta mikä ei olisi totta? Kaikki uutiset on ainakin ihan totta, siis kaikki linkit.

Ei sellaisia uutisia näy Suomesta. Suomessa ei esim. suljeta kouluja sen takia, että siellä on huono ilmapiiri: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/roseng...

En ymmärrä millä perusteella kuva maahanmuuttaja-alueista olisi jotenkin perverssi. Sen sijaan vaikuttaa, että muilla on todellakin ruusuinen kuva niistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #145

Ilkka Huotari, kun sun kanssa joku keskustelee niin sun kannattaisi lukea mitä sulle sanotaan ja muutenkin punnita vähän omaa rooliasi. Mä luovutan nyt taas vähäksi aikaa.
Jos ihmisellä on joku poliittinen agenda, mikä sinulla ihan selvästi on, niin sen ihmisen kannattaa, siis se hyötyy siitä että se paneutuu vastapuolen ajattelutapaan, eikä koko ajan intä kuin heikkomielinen.
Jos haluat vielä viimeisen sana niin ole hyvä tila on vapaa vaikka hamaan maailmanloppuun asti tässä ketjussa. Hyvää Uutta Vuotta! : )

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #146

Mähän yritinkin kysyä, että miten niin perverssi.

Miksi siis ajattelet niin, että kuvani niistä alueista olisi perverssi?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #146

En ymmärrä miksi et haluaisi selventää ajatuksiasi. Miksi kuvani Ruotsin maahanmuuttaja-alueista olisi perverssi?

Missä kohtaa olen jättänyt huomiotta sen mitä sanoit?

Vastasin koululinkkiin alunperin saman kuin vastasin nyt, päällisin puolin luin sen alunperin, ja ei se uudella lukukerralla muuttunut miksikään.

Tarkoitatko, että en huomioinut sitä mitä sanoit kommentissa 122? Siitä ilmeisesti lähti tämä loukkaantuminen? Mielestäni lähdit sivuraiteilla kommentissa 122, ja palautin keskustelun takaisin siihen, mitä tarkoitin ongelmilla. Ei tästä voi loukkaantua.

Lisäksi, mitä ihmettä tämä tarkoittaa:

"Ruotsinuivat tehtailee mamuvohas. Sen tietää kaikki. Keksi jotain mikä on sun omasta päästäs ja oman maailmasi rakentamista. Tuontigasismi alistaa suomalaisia. Pystyt parempaan."

Ne laittamani uutiset on Ruotsin valtamediasta, siis Expressen, svt, DN jne.

Mitä tarkoittaa mamuvohas?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #148
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #149

Niin, hyvää uutta vuotta, vaikka lopetitkin keskustelun (tai jos vielä jatkat, niin vielä parempi).

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #149

Täytyy kyllä ihmetellä sitä, että pakenet paikalta heti, kun omat argumentit loppuvat.

Miten vielä pystyt kritisoimaan mitään tämän jälkeen? Uskottavuutesi on nolla.

Trop Paris

Kannatta lukea Alan Salehzadehin Turkki-tutkimuksen. Sitten tietätte mistä on kyse? Valitettavasti MPKK ei ole julkaisseet Salehzadehin Turkki-tutkimuksen:

Turkey’s Current Challenges in the Aftermath of the Arab Spring

http://salehzadeh.files.wordpress.com/2014/01/turk...

http://salehzadeh.wordpress.com/2014/01/27/turkeys...

Toimituksen poiminnat