Pahentaako nimi miestä?

Viime päivinä on päivitelty paljon julkisesti maahanmuuttopolitiikan epäonnistumista. Muutamat perussuomalaiset poliitikot ovat valjastaneet ihmisiä pahoinpidelleiden porukoiden tapauksen oman politiikkansa keppihevoseksi. Heitä ei ole kiinnostanut se, millaisia sosioekonomisia tai syrjäytymiseen liittyviä syitä tämän tuomittavan väkivallan takana on. Ainoa asia, joka ulostuloissa on korostunut, on se että osa näiden ryhmien jäsenistä oli maahanmuuttajataustaisia. Eli maahanmuuttajat eivät taaskaan ole sopeutuneet tänne.

Tätä keskustelua on kuultu kyllästymiseen asti. Nyt haluankin kertoa oman tarinani kautta toisen näkökulman tähän keskusteluun. Kerroin eilen hakevani Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajuutta ensi kuun liittokokouksessa. Ei mennyt kauan ennen kuin ”maahanmuuttokriitikot” tulivat kommentoimaan ja jakamaan ehdokkuusuutistani omilla sivuillaan.

Keskusteluissa montaa häiritsevää kommenttia, mutta hämmästyttävin oli Perussuomalaisten Salon kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Tapio Äyräväisen reaktio. Hänen mukaan minulta pitäisi viedä passi pois ja lähettää sinne, mistä olen tullut.

Pahentaako nimi miestä?

Tämän tarinan tarkoitus ei ole kerätä sympatiaa. Tämä on yritys tuoda esille se tosiasia, että Suomessa kuka tahansa erinäköinen ja niminen henkilö, asemastaan tai tilanteesta riippumatta joutuu kohtaamaan avointa vihamielisyyttä.

Joka ikinen kerta ihmettelen sitä, että tietylle porukalle mikään ei yksinkertaisesti kelpaa. Jos maahanmuuttajalla on vaikeuksia sopeutua Suomeen tai ylipäätään muita sopeutumisvaikeuksia, hänen pitäisi lähteä Suomesta. Ja jos maahanmuuttaja integroituu ja sopeutuu suomalaiseen yhteiskuntaan, johtopäätös on jälleen, että hänen pitäisi lähteä pois. Herää kysymys, onko tämän porukan ainoa ratkaisu, että Suomessa asuisi vain valkoisia ja samannimisiä ihmisiä. Ilmeisesti näin on.

Suomi on yksi tasa-arvoisimmista ja oikeudenmukaisimmista maista jonka tiedän. Suurin osa tuntemistani suomalaisista on kansainvälisiä ja avoimia ihmisiä. Toivon, että täällä alettaisiin viimeinkin keskustella rasismista sen oikealla nimellä ja löydettäisiin rohkeus puuttua rasismiin.. Kuinka pitkään me voimme hyväksyä, että vähänkin valtavirrasta poikkeavat ihmiset joutuvat avoimen vihamielisyyden kohteeksi?

Lopetetaan nuo vastakkainasettelut ja ihmisarvon alentamisyritykset. Ei tässä ole mitään järkeä. Keskitytään siihen mitä ihminen osaa ja mihin hän haluaa vaikuttaa, ei ulkonäköön ja nimeen.

Koko keskustelu on katsottavissa täältä:https://www.facebook.com/tapio.tuuri/posts/792378000804022

 

Edit: Tapio Äyräväinen pyysi kommenttiaan anteeksi ja se on hienoa kuulla. Ilmeisesti hän on myös poistanut kommenttinsa keskustelusta.

OzanYanar
Vihreät Helsinki

Vihreiden kansanedustaja Helsingistä. Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolustaja. Taloustieteen maisteriopiskelija Helsingistä.
Lisää tietoa minusta sivuillani
www.ozan.fi
www.facebook.com/ozan.yanar1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu