Ozan Yanar Inhimillistä talouspolitiikkaa

Miksi lähdin eurovaaliehdokkaaksi?

Tänään se on virallista: Olen ehdolla kevään eurovaaleissa! Olen todella innoissani ja kiitollinen Vihreille tästä vastuusta, sillä vaaleista tulee ehkä Euroopan unionin historian kiinnostavimmat. Ne käydään tilanteessa, jossa unionia on ravistellut pitkä ja vaikea talouskriisi, joka koettelee monien uskoa koko hankkeeseen.


Tarkoitukseni on tuoda keskitien ääni kevään vaalikeskusteluun. EU-keskustelusta on tullut ajoittain hyvin mustavalkoista ja kärjistävää. Ikään kuin meidän pitäisi valita joko liittovaltio tai hajoaminen. Näin ei ole. Minä haluan, että kahtiajaon sijaan etsimme järkevästi sitä, mitkä ovat meille eurooppalaisille parhaita ratkaisuja.

 

Itse haluan Euroopan unionin, joka on suurissa asioissa suuri ja pienissä pieni. Euroopan unioni on maailman suurin talousalue. Jos pidämme yhtä, Euroopan unionilla voi olla todellista vaikutusvaltaa globaaleihin kysymyksiin, joihin Suomi ei yksin voisi mitenkään vaikuttaa. Esimerkiksi kauppa- ja ympäristöpolitiikassa me saamme huomattavasti enemmän aikaan tekemällä läheistä yhteistyötä. Samaan aikaan Euroopan unionin on aidosti kunnioitettava jäsenmaidensa itsemääräämisoikeutta.

 

Euroopan unionia pitää rakentaa, ei romuttaa

 

Viime vuosien talousvaikeuksien keskellä on usein unohtunut, kuinka ainutlaatuinen ja hieno hanke EU on. Se on luonut Euroopan maiden välille luottamusta ja rauhaa. Minun sukupolveni on kasvanut tullittomassa Euroopassa, jossa voi helposti matkustaa maasta toiseen, mennä siellä helposti sairaalaan ja etsiä töitä. Tätä hanketta pitää puolustaa. Euroopan maiden ei kannata käpertyä sisäänpäin. Yhtenäistä Eurooppaa ei pidä rikkoa vaan rakentaa.

 

Jotta EU voisi pelastua, Euroopan päättäjien pitää tunnustaa viime vuosien virheet etenkin talouspolitiikassa. Meidän on otettava vakavasti inhimillinen kärsimys, jota viime vuosien leikkauspolitiikka on aiheuttanut. Leikkauksilla ei ole onnistuttu luomaan kasvua eikä työpaikkoja. Euroopan unionin täytyy tehdä inhimillistä talouspolitiikkaa. Talous on ihmisiä varten ja hyvä talouspolitiikka luo ihmisarvoisen elämän edellytykset. Hyvinvoiva Eurooppa on myös vientivetoisen Suomen etu.

 

Minulle tärkeää näissä vaaleissa on työllisyys ja etenkin nuorisotyöttömyyteen puuttuminen. Työttömyys on yhteiskunnan syöpä. Yksi sen pahimmista muodoista on nuorisotyöttömyys. Jos nuori jää työmarkkinoiden ulkopuolelle, se voi vaikuttaa ratkaisevasti hänen tulevaisuuteensa. Me emme voi antaa suomalaisten ja eurooppalaisten nuorten pudota kelkasta. Nuorten tulevaisuuden turvaamiseksi täytyy luoda työ- ja opiskelupaikkoja ja rakentaa kestäviä turvaverkkoja. Euroopan laajuista nuorisotakuuta on vahvistettava takaamalla sille riittävät resurssit. 

 

Kirjoitan näistä kaikista teemoista lisää tulevan kevään aikana. Olen myös avoin keskustelulle ja hyville ideoille.  Olet myös lämpimästi tervetullut osallistumaan kampanjaani! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat